Bluetooth kulaklık takılıyken sesim karşıya gitmiyor

erenrck

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, earfun Air Pro 2 kulaklığa sahibim, Samsung Galaxy M51 telefonumda önceleri aramalardan veya Discord, Zoom, WhatsApp gibi uygulamaların sesli aramalarından sesim rahat bir şekilde karşıya giderken artık gitmiyor. Nedenini gerçekten anlamıyorum. Kulaklığın mikrofonunun kulak kiri vb. gibi maddelerin etkisiyle tıkanmış olabileceğini düşündüm ancak güzel bir şekilde temizliğini yaptıktan sonra sorun hala çözülmedi. Kulaklık aktifken uygulamalarda ses kaydı atacağım zaman sorunsuz bir şekilde atıyor. Aramalarla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum.

Evet denedim. Kulaklığı resetledim, bu tarz basit işlemlerin hepsini denedim.
Uygulamalardan ses kaydı atarken sorun yok demişsiniz ama uygulamaların kulaklığın mikrofonunu kullandığına emin misiniz? Telefondaki mikrofonu kullanıyor da olabilir. (Benim kulaklıkta böyle olduğu için aklıma geldi)

Uygulamalardan ses kaydı atarken sorun yok demişsiniz ama uygulamaların kulaklığın mikrofonunu kullandığına emin misiniz? Telefondaki mikrofonu kullanıyor da olabilir. (Benim kulaklıkta böyle olduğu için aklıma geldi)

Evet haklısınız. Bundan emin değilim ancak attığım sesi tekrar dinlediğimde kulaklığın mikrofonundan kaydedilmiş olduğunu düşünüyorum, çünkü telefon mikrofonu çevresel sesleri almaya daha yatkın oluyor. Kulaklığı normalde çok dikkatli kullanırım, çok nadir yere falan düşer ama bu sebeple mikrofonun bozulacağını düşünmüyorum. Başka bir şekilde de nasıl bozulur bilemiyorum. Daha alalı 1 sene bile olmadı.

Evet haklısınız. Bundan emin değilim ancak attığım sesi tekrar dinlediğimde kulaklığın mikrofonundan kaydedilmiş olduğunu düşünüyorum, çünkü telefon mikrofonu çevresel sesleri almaya daha yatkın oluyor. Kulaklığı normalde çok dikkatli kullanırım, çok nadir yere falan düşer ama bu sebeple mikrofonun bozulacağını düşünmüyorum. Başka bir şekilde de nasıl bozulur bilemiyorum. Daha alalı 1 sene bile olmadı.
Düşmeyle bozulabilir tabi ama bi uygulamada düzgün diğerinde düzgün değilse sorun uygulamalarda veya telefondadır. Ama bir önceki mesajımda dediğim şeyden de emin olun. Bi kulaklığı ağzınıza yakınlaştırın bir de telefonu, hangi şekilde daha fazla ses alıyorsa o mikrofon çalışıyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı