Body recomposition nasıl yapılır?

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Özünde yağ yakıp kas yapmak ancak fiyakalı bir isim diye "body recomposition" yazdım . 1.73 boyunda yaklaşık 70 kilo ve 15 yaşında/lise 2 bir bireyim. Yağlı olduğumu düşünüyorum ve hedefim fit, kaslı bir vücudu yakalamak. Bu süreçte yaptığım şeyler şunlar: Günde 1.250 kaloriyi geçmemek ve ChatGPT yardımıyla hazırladığım spor programımı uygulamak(GPT'den hareket ve referans sayılar aldım, asıl sayıları o zamanki fiziksel durumuma göre belirliyorum ve bu antrenmanı evdeki 2 adet 5 kiloluk dumbell ve 15 kiloluk Z barda yapıyorum.). Tavsiyeleriniz gbodyym? Ne düşünüyorsunuz?

ChatGPT her zaman doğru bilgi veremiyor. Daha dün gece verdiği bilgileri ertesi gün yalanlıyor. Körü körüne güvenmeyin yapay zekaya. İnternetten kendinizde araştırıp doğrulayın bilgileri.

Özellike ChatGPT ile spor programı biraz dengesiz olabilir nedeni senin vücuduna ve gündelik yaşantına göre şekillendirilmesi gerektiğini savunmam. Kısaca salonundaki (salona gidiyorsan) hocandan bilgi alırsan senin için güzel olur.

Salona gitmiyorsun sanırım ama eğer zamanın ve durumun varsa evinin yakınlarındaki bir salona yoksa da okulunun yakınlarındaki (okul çıkışı vs) salonlara üye olmanı tavsiye ederim. Karamsar olmak istemem ancak evde en fazla kalistenik yapabilirsin çünkü elindeki dumbellar bir yere kadar. Ben yaklasık 3 yıldır düzenli olmasa da spor yapıyorum geçen ay 1 yıllık 8.000TL'ye kaydoldum ve Antalya gibi bir yerde yaşıyorum sen düşün. Evde kilo verirsin evet ama kas yapman çok zor. Salon şart değil ama kendi vücut ağırlığınla 5 yılda yapacağın vücudu salonda 2 yılda yapabilmen mümkün bana göre. Bu süreçte protein alımında önemli. Kilo verirken aynı zamanda kas yakmanı önlemen için ağırlık çalışıp proteinli beslenmende gerek. Sadece kilo vereceğim proteine para harcamayayım diyemezsin yani. Ben demiyorum ki günde 1kg tavuk göğsü ye, Genelde kilo başına 1.4-1.7 arası öneriyorum ben minimum olarak.

İlla tavuktan almana gerek yok tüm proteini. Sabah kahvaltıda önerim 2 haslanmıs yumurta yiyebilirsin mesela en az. Hem tok tutar hem proteini karşılamış olur. Yanında yoğurt vesairede tüketebilirsin. Baklagillerden'de alabilirsin (yeşil mercimek, bezelye, nohut vs.) Protein tozu masrafına girme hiç. Sana önerebileceğim en iyi ve en mantıklı supplement (illa alacaksan) creatine olur. Ama senin durumunda creatine dezavantaj olabilir çünkü kaslarda su tutumu yaptıgı için kilolu gösterme ihtimali var. (Bu benim için artı) Ama onun dışında kondisyonunu tazeler, gücünü arttırır, vücudunu toplamana yardımcı olur. İlla almana gerek yok ama dediğim gibi.

Son düzenleme:

Hocam şimdilik spor salonuna gitmeyi düşünmüyorum, zamanım var aslında okuldan 4'te eve geliyorum ancak şu anda düşünmüyorum. Yaz tatilinde gitmeyi düşünüyorum ve benim hedefim 3-4 aya belirgin bir sonuç elde edip yaz tatiline kadar da ortalama vücudu geçip spor salonuna öyle gitmek. Sabah okulda 2 sandviç yiyorum; kalorisi azalsın diye tam buğday sandviç ekmeğinin arasına yumurta ve kaşar. Evde ise yoğurt+bal+yulaf yapıyorum genelde akşam öğünü olarak ise evde ne olursa onu yiyorum ama genelde tavuklu veya bakliyatlı yemekler oluyor, Allah'a şükür vegan yemekler olmuyor. Kısacası beslenmem bu şekilde, spor da yapılıyor ama en zoru diyete uymak ve kardiyo yapmak.

Öncelikle süre kavramını aklından çıkarman lazım kas yapmak yıllar alan bir süreç 3-4 ayda belirgin bir sonuç beklememek lazım heleki sadece 5kg dumbell ile çalışıyorsan. Spor yapmayı bir süreç olarak görmeli ve hayatına adapte etmelisin. 1250 cal çok çok düşük bide kardiyo yapıyorsan vücudun kıtlık moduna girer platoda kalırsın, bu kadar düşük kaloride yağ yakayım derken büyük oranda kas da kaybedeceksindir. Tavsiyem protein ağırlıklı şekilde 2k kalori bandına çıkman

Hocam iyi diyorsun da ben zargana ve spor yapan biri değilim yağlı ve bir yandan kilo verip bir yandan kas yapmaya çalışan biriyim yani 2K kalori fazla bence. Dumbell konusuna gelirsek, tükenişe kadar yapmayı hedefliyorum hep. Süre kavramını aklımdan çıkarmam lazım ama hani bir 3-4 ayda ucundan bir şeyler görmessem motivasyonumda olmaz ki. 3-5 ay diyet+spor devam edip hala yağlı olmak istemiyorum zaten hedefim yağ yakıp kas yapmak yani powerlifterlar gibi kocaman ama çok ağırlık kaldıran biri olmak istemiyorum ancak süre konusunda sende haklısın. Mesela 3-5 ayda senin (profildeki halin) vücudu yakalamayı ya da ronnie coleman olmayı da beklemiyorum zaten ama bir şeyler de olsun be.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video sana yardımcı olacaktır.
Yağ yakma kısmını evet 3-4 ayda çok kolay yapabilirsin fakat kas kazanma kısmı konusunda dediğim gibi süre konusunda çok az bir zaman 3-4 ay o sürelerde ancak hareketlerin formuna alışmakla geçecektir. Fakat bir şeyler değişecektir o konuda sorun yok.

Hocam video güzel ancak adamın yaptığı kalori hesabı bence epey yanlış, fityemek.com sitesinden kalorinizi hesaplayın diyor, ben geren verileri girdim ve bana 3000 kalori al dedi. Ben 3000 kalori alırsam sumo güreşçisi olurum, bence benim takılmam gereken yükseklikler 1250-1750 kcal bandı.

İnsan üstü bir genetiği yoksa 2000 cal bazal metebolizman varsa, günde kardiyoyla vs. 1000 cal yakıyorsan. 3k kalori alıp sumo güreşçisi olmana imkan yok ancak olduğun kilonu korursun. 2 + 2 =4 kadar basit bir olay harcadığından fazla kalori alırsan kilo alırsın, az alırsan kilo verirsin yüz yıllardır bu durum bu şekilde. Ben sana yapabileceklerini söyledim uyup uymamak yada literatürü yanlış bulup sıfırdan kendi yolunu çizebilirsin orası sana kalmış.

Reis haklısın da çok kardiyo yapamıyorum ve hedefim zaten kilomu düşürmek değil, fit bir vücuda sahip olmak. Okulda öğle arasında falan top oynuyorum onun dışında çok bir kardiyom da yok. 1500 kalori alsam ve 2000 kcal bazal metabolizma + 500 kcal kardiyo vs. bu şekil yapsam ekside oluyorum bence bu gayet ideal ne dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…