Bölüm/Alan Seçimi

denylord

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Lise 1'e (9. sınıf) giden kardeşim var. Bu sene sonunda bölüm, diğer sene de alan seçecek. Yeni sistemi ve bölümleri tam anlamıyla bilmediğimiz için, sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Malum sürekli değişen, saçma bir eğitim sistemimiz var. Ailecek onun okumasını ve ileride iş imkanı yüksek, güzel bir bölüme girmesini istiyoruz. Kendisi bilgisayara yatkın olduğu ve zamanının çoğunu bilgisayarda geçirdiği için, bilişim teknolojileri bölümünü istiyor. Tabiki bizde istiyoruz. Bölümün dersleri nasıldır, zor mudur? Hangi alanı daha iyidir ve bu alan diğerlerine göre kavraması kolaydır?
Okulunda, Bilgisayar teknik Servisi, Veritabanı programcılığı, Web Programcılığı ve Ağ İşletmeciliği alanları bulunuyor.

Peki bilişim teknolojileri bölüme girmesi için hangi ders notlarının iyi olması gerekir ve sene sonu puanın kaç olması lazım? Okulu, geçen sene sadece Teknik ve Meslek liseseydi, bu sene Mesleki ve Teknik Anadolu olmuş. İlk dönem karne ortalaması tam olarak aklımda değil, ama 60-65 arasıydı. Matematik, edebiyat, dil anlatım dersleri iyi. Sanırım bu bölüm için ingilizce de etkiliymiş. Bu dönemki ortalaması 56-58'di.

Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Dipnot: Kardeşim bu sene sınıf tekrarı yapıyor, bunun bir etkisi olur mu?

Merhaba ben Anadolu Teknik Lisesinde Veritabanı Programcılığı okuyorum öncelikle ders saatleri çok yoğun olan bir bölüm örnek vermek gerekirse;
  • 10.Sınıfta kültür derslerine ek Paket Programlama + Programlama Temelleri + Donanım Temelleri ( sanırsam ismi buydu)
  • 11.Sınıfta kültür derslerine ek Nesne Tabanlı Programlama ( 11 veya 12 saat )
  • 12.Sınıfta kültür derslerine ek Gelişmiş İnternet Uygulamaları (5 saat) + Web Tasarım ( 4 saat) + Açık Kaynak İşletim Sistemi Pardus (2 Saat) + Veritabanı (8 saat) = 19 Saat sadece alan dersleri.
  • Derslerden geçiş notu 50, alan dersleri baraj dersidir vermeden okulu bitiremez diploma alamazsınız.
  • Bu liseden mezun olduktan sonra iş yeri açma belgesine sahip oluyorsunuz.
  • Bu okulda tam olarak bir programlama dili öğretmiyorlar C# C++ HTML ve SQL gibi dillerin temellerini veriyorlar.
  • Haftalık 44 veya 46 saat ders programı olabiliyor.
  • Her sene sonunda meslek derslerinden bir proje teslim etmek zorundasınız.
  • Anadolu Teknik Lisesinden bu bölümü seçenler 10.Sınıfın yaz tatilinde 100 saat , 11.Sınıfın yaz tatilinde 200 saat olmak üzere toplamda 300 saat staj yapıp iş yerleri ve çalışma şekilleri hakkında bilgi alıyorlar.
  • Teknik Lisede ( Endüstri ) 12.sınıfta okula hafta 2 gün gelip diğer günlerini iş yerlerinde staj yaparak geçiriyorlar.
  • Bu stajda öğrendiği bilgileri rapor halinde tutarak dosya şeklinde okula teslim etmek zorundasınız.
  • EĞER bu bölüme gelip bu bölümün üniversitesine değil de başka bir yere gitmek isterse işi çok zor ders programı ve ödevler buna izin vermeyebilir iyi düşünmesi gerekir.
  • Bu bölümler için bazı üniversitelerin MTOK bölümleri var puan olarak çok uygunlar eğer bu işte ilerlemek istiyorsa tercih olarak oraları düşünebilir.
Aklıma gelenler bunlar yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Dipnot: Okulda kız olmayabilir var ise kardeşinin sınıfına düşmeyebilir. :D

Merhaba ben Anadolu Teknik Lisesinde Veritabanı Programcılığı okuyorum öncelikle ders saatleri çok yoğun olan bir bölüm örnek vermek gerekirse;
  • 10.Sınıfta kültür derslerine ek Paket Programlama + Programlama Temelleri + Donanım Temelleri ( sanırsam ismi buydu)
  • 11.Sınıfta kültür derslerine ek Nesne Tabanlı Programlama ( 11 veya 12 saat )
  • 12.Sınıfta kültür derslerine ek Gelişmiş İnternet Uygulamaları (5 saat) + Web Tasarım ( 4 saat) + Açık Kaynak İşletim Sistemi Pardus (2 Saat) + Veritabanı (8 saat) = 19 Saat sadece alan dersleri.
  • Derslerden geçiş notu 50, alan dersleri baraj dersidir vermeden okulu bitiremez diploma alamazsınız.
  • Bu liseden mezun olduktan sonra iş yeri açma belgesine sahip oluyorsunuz.
  • Bu okulda tam olarak bir programlama dili öğretmiyorlar C# C++ HTML ve SQL gibi dillerin temellerini veriyorlar.
  • Haftalık 44 veya 46 saat ders programı olabiliyor.
  • Her sene sonunda meslek derslerinden bir proje teslim etmek zorundasınız.
  • Anadolu Teknik Lisesinden bu bölümü seçenler 10.Sınıfın yaz tatilinde 100 saat , 11.Sınıfın yaz tatilinde 200 saat olmak üzere toplamda 300 saat staj yapıp iş yerleri ve çalışma şekilleri hakkında bilgi alıyorlar.
  • Teknik Lisede ( Endüstri ) 12.sınıfta okula hafta 2 gün gelip diğer günlerini iş yerlerinde staj yaparak geçiriyorlar.
  • Bu stajda öğrendiği bilgileri rapor halinde tutarak dosya şeklinde okula teslim etmek zorundasınız.
  • EĞER bu bölüme gelip bu bölümün üniversitesine değil de başka bir yere gitmek isterse işi çok zor ders programı ve ödevler buna izin vermeyebilir iyi düşünmesi gerekir.
  • Bu bölümler için bazı üniversitelerin MTOK bölümleri var puan olarak çok uygunlar eğer bu işte ilerlemek istiyorsa tercih olarak oraları düşünebilir.
Aklıma gelenler bunlar yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Dipnot: Okulda kız olmayabilir var ise kardeşinin sınıfına düşmeyebilir. :D
Anladım. Peki bu bölüm için yıl sonu ortalaması ne kadar olmalıdır? Birde düzenli ve sağlam çalışırsa, tam olarak görevleri, konuları vs. anlayabilir mi? Çünkü biz fazla müdahale etmek istemiyoruz. Sonuçta sevdiği bir işi yapması, onu daha başarılı yapacaktır. Şuan zaten temel olarak bilgisayar konusunda bayağı bir bilgili. Hedefi de bilişim teknolojileri olduğu için, şimdiden kendini hazırlıyor. Bende olumsuz birşey söylemek istemiyorum o yüzden. :) Tek kaygısı puanı tutturması. Net olarak kaç ortalama ile girebileceğini bilmiyor.

Dersleri anlaması çok kolay yine örnek vermek gerekirse Matematik Biyoloji Kimya derslerinden sürekli başarısızım ama sınıf geçmek için gerekli olan 50 ortalamayı sürekli alan derslerinden alıyorum , 2 kere teşekkür belgesi alamadığım için onur belgesi vermişlerdi. :D YGS den barajı zor aşabildim sınıfımda da en fazla 200 alabilen var yani bu bölümden YGS ve LYS de başarılı olabilmek için çok çaba istiyor ve güzel bir üniversiteye gitmek istiyor ise bu 2 sınava çok çalışması gerekecek.

Bilişim bölümü için çok puana gerek yok. Bizim sınıfta bol kız var ama bazı günler 8 ders, bazı günler 9 ders. Şuan 10.Sınıf'tayım,dersler zevkli zorlanacağını sanmam.

Dersleri anlaması çok kolay yine örnek vermek gerekirse Matematik Biyoloji Kimya derslerinden sürekli başarısızım ama sınıf geçmek için gerekli olan 50 ortalamayı sürekli alan derslerinden alıyorum , 2 kere teşekkür belgesi alamadığım için onur belgesi vermişlerdi. :D YGS den barajı zor aşabildim sınıfımda da en fazla 200 alabilen var yani bu bölümden YGS ve LYS de başarılı olabilmek için çok çaba istiyor ve güzel bir üniversiteye gitmek istiyor ise bu 2 sınava çok çalışması gerekecek.
O kadarınada katlancak artık. :D Sizin zamanınızda kaç puanla girilebiliyordu veya şimdiki durum nedir?

Bilişim bölümü için çok puana gerek yok. Bizim sınıfta bol kız var ama bazı günler 8 ders, bazı günler 9 ders. Şuan 10.Sınıf'tayım,dersler zevkli zorlanacağını sanmam.
Siz kaç puanla girmiştiniz veya arkadaşlarınız kaç puanla girmişler?

Ben Kuşadası Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar bölümüne SBS ile 354 puanla girmiştim şuan ki durumu ise 310 puan civarı diye biliyorum.

Ben Kuşadası Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar bölümüne SBS ile 354 puanla girmiştim şuan ki durumu ise 310 puan civarı diye biliyorum.
Nasıl yani SBS puanına göre mi alınıyor? Okulun rehberlik servsisi bize, 9. sınıfın sonunda bölüm seçerken yıl sonu karne ortalaması ve bölüme göre kritik derslerinin iyi olması önemlidir demişti. Eğer SBS puanına göre alıyorlarsa bölümlere, bizimkinin işi biraz zor.

Eğer nasipse bende bilişim bölümünü seçeceğim. Asıl alanım web tasarım ama okulumuzda sadece web programcılığı olduğu için o alana gireceğim Allah izin verirse. Konuya geleyim, bilişim bölümü tecrübe ve emek ister. Okulda öğretecekleri pek bir işi yaramaz. Her bilgisayar ile uğraşan da Bilişim alanını okuyamaz. Eğer kardeşiniz araştırmacı, tuttuğunu koparan, yılmayan bir kişi ise ona ilk olarak "webmaster" terimini araştırmasını söyleyin :) Gerisi zamanla gelir. Puan konusunda benimde kafam karışık matematiğim 2. Diğer derslerim iyi :) Umarım bilişim bölümüne girebilirim :D Kolay gelsin...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı