Bölüm seçimi meslek seçimini etkiler mi?

agent345

Hectopat
Daha fazla  
Henüz 9. sınıfım fakat bölüm seçimi ile ilgili bir sorum var, lisede kolaylık olması açısından sözel bölüm seçsem, eşit ağırlıktaki bir mesleği okuyabilir miyim?

Örnek vermek gerekirse, grafik tasarımı eşit ağırlık bölümündeki bir meslek. Ben lisede sözel bölüm okudum, sonrasında üniversitede grafik tasarımı okuyabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olmaz. Lisedeki alanların çok da bir önemi aslında yok. Üniversitede olmak istediğin meslek YKS sonucu ile alacak. YKS sonucuna göre tercih yaparsan kazanabilirsin ya da kazanamayabilirsin de kısacası lisedeki seçtiğin alan üniversitede okuyacağın bölümü etkilemez.

Sorun olmaz. Lisedeki alanların çok da bir önemi aslında yok. Üniversitede olmak istediğin meslek YKS sonucu ile alacak. YKS sonucuna göre tercih yaparsan kazanabilirsin ya da kazanamayabilirsin de kısacası lisedeki seçtiğin alan üniversitede okuyacağın bölümü etkilemez.
Yanıtınız için teşekkür ederim

Rica ederim, konuyla alakalı aklınıza takılan başka bir soru var mı?

Rica ederim, iyi günler. Sağlıklı günler dilerim.

Milletin 2 yıldır gördüğü dersleri sen YKS zamanı 1 yılda çalışmak zorunda kalacaksın :/ O şekilde düşün. Boş boş çok ders göreceksin ama yine de aşina olacaksın mesela sayısal derslere ama sonrası yani YKS zamanı çok zor olur diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Milletin 2 yıldır gördüğü dersleri sen YKS zamanı 1 yılda çalışmak zorunda kalacaksın :/ O şekilde düşün. Boş boş çok ders göreceksin ama yine de aşina olacaksın mesela sayısal derslere ama sonrası yani YKS zamanı çok zor olur diye düşünüyorum.
Anladım, zaten her türlü çalışmak zorundayım. Emek olmadan yemek olmaz. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı