Numan Yüksek
Kilopat
Daha fazla
Merhabalar, bilgisayarımın sahip olduğu çoklu kronik arızalar sebebi ile teknik servise göndermiştim. Yapılan inceleme sonucu anakartı değiştirmişler ve test amaçlı Windows deneme sürümünü yüklemişler. Fakat işin ilginç tarafı, teknik ekip, test amaçlı Windows deneme sürümü yüklerken 256GB olan SSD'i ikiye bölüp 120GB şeklinde iki parçaya ayırmışlar. Ne kadar akılıca (!) ama, zaten SSD 256 GB ! Üstüne 1TB'lik HDD varken !
Her neyse, kısa bir önbilginin ardından sorumu sorayım : Şimdi ben okulumun bana verdiği Windows Lisans Anahtarını kullanabilmem için okulun kendi yazılım sunucusunda bulunan Windows 10 dosyasını kullanmam gerekiyor ki bilgisayar KMS üzerinden lisanslama yapabilsin. Bu işlemi yaptım ve bilgisayarımı biçimlendirdim, bilgisayarada Windows 10 yükledim. Ama bu sefer bahsettiğim ikiye ayrılmış SSD parçalarından birisi yok ve" C:/Bu Bilgisayar" da tanımlı sadece tek ssd diski gözüküyor yani diğer 120GB'lik parça.
Peki ben bilgisayarı tekrardan biçimlendirmeden, Windows'u tekrar kurmadan bu kayıp olan diğer 120GB'lik parçayı nasıl bulup var olan birincil C diski ile birleştirebilirim ?
Son olarak konudan bağımsız siz bilgili üyelere bir sorum daha var, burası cevaplandıktan sonra silinecektir, moderatörlerin konuyu taşımasına gerek yok
İlk paragrafta bilgisayarımın anakartının değiştiğini yazmıştım. Benim bilgisayarımı servise veriş tarihim 10.01.2019, servisten alış tarihim ise 11.02.2019. Bilgisayarımı teslim aldığımda Aygıt Yöneticisinden donanımların tanılanma tarihi 29.01.2019. Buraya kadar bir sıkıntım yok lakin bilgisayarımın olay günlüğünde 2018'den kalma raporlar ve kayıtlar var. Anakartının değiştirildiği iddia edilen bir bilgisayarda - yukarıdaki tarihler de göz önünde bulundurularak- ilgili kayıtların olması normal midir ? Şayet normalse ben anakartının değiştirilmiş olduğunu nasıl anlayabilirim ?
Şimdiden cevap vereceklere teşekkürlerimi sunarım.
Her neyse, kısa bir önbilginin ardından sorumu sorayım : Şimdi ben okulumun bana verdiği Windows Lisans Anahtarını kullanabilmem için okulun kendi yazılım sunucusunda bulunan Windows 10 dosyasını kullanmam gerekiyor ki bilgisayar KMS üzerinden lisanslama yapabilsin. Bu işlemi yaptım ve bilgisayarımı biçimlendirdim, bilgisayarada Windows 10 yükledim. Ama bu sefer bahsettiğim ikiye ayrılmış SSD parçalarından birisi yok ve" C:/Bu Bilgisayar" da tanımlı sadece tek ssd diski gözüküyor yani diğer 120GB'lik parça.
Peki ben bilgisayarı tekrardan biçimlendirmeden, Windows'u tekrar kurmadan bu kayıp olan diğer 120GB'lik parçayı nasıl bulup var olan birincil C diski ile birleştirebilirim ?
Son olarak konudan bağımsız siz bilgili üyelere bir sorum daha var, burası cevaplandıktan sonra silinecektir, moderatörlerin konuyu taşımasına gerek yok
Şimdiden cevap vereceklere teşekkürlerimi sunarım.