Boks yapmak isteyen birine tavsiyeler

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
Selamlar, LGS senem ve bir süredir arkadaşımla boksa gitme planlarım var ve yaklaşık 1-2 haftaya yazılmayı düşünüyorum. Gitmek istediğim yer Fetih spor akademisi. Amacım stresimi atmak, bir spor yapmış olmak, kondisyonumu falan iyileştirmek ve ola ki dışarıda kavga çıkacak olursa kendimi savunabilmek.
Sizlerden bilgi almak istiyorum, aranızda boks yapmış vardır, Muay Thai yapmış vardır, tekvandodur ya da hiçbirini yapmadıysanız bile fikrinizi almak isterim. Yaralanmalar kalıcı olmadığı sürece önemli değil bu arada, ki zaten arkadaşımla gidip beraber sparring falan yapacağım.
Evime boks torbası ya da manken falan alınır mı? Boks eldiveni dışında neler almam iyi olur?

Zaten spor yapıyorum diyip zaralı şeyler yeme, sağlıklı beslen. Zaten orada yapacaksın fakat yine de kondisyonunu daha iyi arttırman işine gelir o yüzden şınavdır, mekiktir ip atlamaktır falan bunları evde yapmayı unutma.
Torba almak mantıklı fakat bence bi 2 ay falan geçmeden almak mantıksız olur.
Aldın mı bilmiyorum fakat dişlik ve 5 metrelik bandaj da alsan iyi olur.

Kardeşim 14 yıldır boks ile uğraşıyorum. Evde bu işler olmaz. Sparring yapabileceğin bir partnerin olmak zorunda. Haftada 2 günü aşmayacak şekilde gidersen kendini geliştirirsin ve LGS'ye de çalışabilirsin.

Zaten spor yapıyorum diyip zaralı şeyler yeme, sağlıklı beslen. Zaten orada yapacaksın fakat yine de kondisyonunu daha iyi arttırman işine gelir o yüzden şınavdır, mekiktir ip atlamaktır falan bunları evde yapmayı unutma.
Torba almak mantıklı fakat bence bi 2 ay falan geçmeden almak mantıksız olur.
Aldın mı bilmiyorum fakat dişlik ve 5 metrelik bandaj da alsan iyi olur.
Yediklerime dikkat ederim (genellikle).
Evet dediğiniz gibi bir süre geçtikten sonra torba almak daha iyi olur.

Ayrıca bildiğim kadarıyla orada ya boks eldiveni yada bandaj istiyorlardı, bu ikisinin farkı nedir? Hangisini almalıyım sizce?

Çok sağlam disiplin gerekiyor, ayrıca ileri de meslek olarak düşünüyorsan Türkiye'de bu işlerin ne kadar önemsenmediğini biliyorsundur. En üst sınırlarını zorlamanı önermem. Ayrıca mutlaka ağırlık idmanı yap.
Disiplinliyimdir, yapabileceğimi düşünüyorum.
Birde meslek olarak kesinlikle düşünmüyorum hocam. Hiç değer verilmiyor, o kadar parlak sporcumuz vardı hepsi yazık söndüler...

Teşekkürler hepinize bu arada.

Kardeşim 14 yıldır boks ile uğraşıyorum. Evde bu işler olmaz. Sparring yapabileceğin bir partnerin olmak zorunda. Haftada 2 günü aşmayacak şekilde gidersen kendini geliştirirsin ve LGS'ye de çalışabilirsin.
Sağolun hocam, demek istediğim zaten boksa gideceğim, bir partnerim var ancak evde de bir torba alıp çalışmak mantıklı mıdır?

Yediklerime dikkat ederim (genellikle).
Evet dediğiniz gibi bir süre geçtikten sonra torba almak daha iyi olur.

Ayrıca bildiğim kadarıyla orada ya boks eldiveni yada bandaj istiyorlardı, bu ikisinin farkı nedir? Hangisini almalıyım sizce?
İkisini almak zorundasın. Bandajsız gidersen büyük ihtimalle oradaki hoca torbaya falan vurmana izin vermez eline bir şey olabilir diye.
Bandajı sardıktan sonra eldiveni giyiyorsun. Tavsiyem 5M'lik bandaj alman. 3M alıp kendine eziyet çektirtme sararken.

İkisini almak zorundasın. Bandajsız gidersen büyük ihtimalle oradaki hoca torbaya falan vurmana izin vermez eline bir şey olabilir diye.
Bandajı sardıktan sonra eldiveni giyiyorsun. Tavsiyem 5M'lik bandaj alman alman 3M alıp kendine eziyet çektirtme sararken.
Evet az önce kontrol ettim ikisi de gerekliymiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı