Boksta nasıl bir stil benimsemeliyim?

kaaanbugra85

Decapat
Daha fazla  
1.5 senedir falan boks yapıyorum ve temel boksumu yerine oturttum fakat nasıl bir stil benimsemem lazım bilmiyorum, kontracı mı olmam lazım baskın mı? Ne uzunum ne kısa, 16 yaşındayım, 180 boyundayım, 65 kilogramım, benden uzun partnerlerim de var, tecrübeli birisi yardımcı olabilir mi?

Öncelikle 1.80 boyunda ve 65 kilo gibi düşük bir kilodaysan outbox stilini benimsemelisin. Ben 2 yıl boksla uğraştım; ilk ayımda 1.85 boy 80 kilo + uzun kollarım ve çevikliğim sayesinde 2 yıllık tecrübeye sahip bir çocukla yaptığım sparring maçında daha iyi dövüşmüştüm.
1.80+ boyunda ve 65 kilodaysan kolların da uzun olur. Bu yüzden outbox stilini kullanmalı ve çevik olmalısın. Köşeye sıkışmadığın sürece gardı fazla alma; çünkü uzun kollarını tam kaldırmak omuzlarını çok yorar. Ben hiçbir maçımda gard almadım, genelde ayak hareketlerimle kaçardım. Çok hızlı hareket ederdim ama yumruğum yavaş ve sertti. Köşeye sıkışmazdım bu yüzden gard almadan vur-kaç yapardım.
Uzun kollar, kısa kollu bir boksöre karşı avantaj sağlar. Çevik olup yorulmamak için ise mutlaka stamina geliştirmelisin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı