Bomboş yaşıyorum

597182

Centipat
Öncelikle merhaba ben liseye giden bir kardeşinizim. Benim sorunum şu hayatta herhangi bir mutluluk kaynağım yok artık. Üzgün değilim ama mutlu da değilim. Okuldan spora gidiyorum oradan eve gidiyorum başka bir aktivitem yok. Beni tek rahatlatan şey gittiğim 1 saatlik spor. Son 1 aydır ailem çok problem yaratıyor. Örneğin eve geliyorum odada müzik dinliyorum, neden odana kapanıyorsun s*lak s*lak triplere girme diye kızıyolar. Ders konusunda neden bilmem ama çok katılar. Bu yaşıma kadar hep çalışkan bir çocuk olarak büyütüldüm. Son sene notlarım düştü evde bir kaos ortamı var. Konuştuğum bir arkadaşım var ancak kendisinden pek haz etmem. Çünkü onunla fikirlerimiz uyuşmuyor ve kendisi ile ne zaman ciddi bir şey konuşsam benimle dalga geçiyor bende derdimi anlatcak kimse olmadığı için içime atıyorum. Mecburiyetten arkadaşım zaten başka arkadaşım yok. Bu arada kötü alışkanlıgı olan bir çocuk değilim. Bu sene kendi paramı biriktirip bir PC aldım ve ona bile laf söylediler. Sürekli hayırsız evlat muamelesi görüyorum bu da ister istemez zoruma gidiyor yaşıtlarım köşede yasaklı madde kullanıyor ancak sürekli ben hayırsız evlat oluyorum.

Bir sorum daha var. Bir tane konuştuğum kız vardı 2-3 mesajlaştık ama hep ilk mesaji atan bendim, birkaç mesaj sonrasında kızın sıkıldığını anlayabiliyordum çünkü kız hee iyiymiş, tamamdır tarzı ifadeler kullanıyordu sadece hiç geri soru sorduğunu görmedim. Bu arada kızla önceden canlı bir şekilde aynı okulda okumuştuk. Bende kız bana hiç geri yazmadığı için benimle sohbet etmek istemediğini düşündüm ve ilk yazmayı bıraktım. Sizce yine ilk ben mi yazmalıyım?

İlk konu hakkında söyleyecek pek bir şeyim yok aile baskısı hep vardı. Pek sosyal biri değilim bunun en büyük nedeni kötü bir okul ortamının olması. Beni şaşırtan da bu okulun puanı yüksek ama ortamı kötü. Hayattan nasıl tekrar zevk alabilirim. Spora gitmekten başka bir amacım kalmadı. Bu şekilde devam ederse gençlik yıllarım çöp olacak. Şimdiden teşekkürler.

Bu konular da çok çoğaldı gerçekten. Buralarda içinizi dökerek veya tavsiyeler alarak bir şeyleri değiştiremezsiniz. Kendi içinizdeki savaşı kazanmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı da biz bilemeyiz. Kendiniz çözümler üretmeli ve artık harekete geçmelisiniz. Başka diyecek bir şey yok.

Bir sorum daha var. Bir tane konuştuğum kız vardı 2-3 mesajlaştık ama hep ilk mesaji atan bendim, birkaç mesaj sonrasında kızın sıkıldığını anlayabiliyordum çünkü kız hee iyiymiş, tamamdır tarzı ifadeler kullanıyordu sadece hiç geri soru sorduğunu görmedim. Bu arada kızla önceden canlı bir şekilde aynı okulda okumuştuk. Bende kız bana hiç geri yazmadığı için benimle sohbet etmek istemediğini düşündüm ve ilk yazmayı bıraktım. Sizce yine ilk ben mi yazmalıyım?

Hocam siz adımı atmışsınız zaten kız soruda sormuyor merak etmiyor demek ki. O kızdan olmaz başkasını bulun derim.

Yazın gelmesiyle işe gir bence. Sosyalliğin oldukça artar. Kız konusunda ise sana ilgi duymayana boş ilgi verme. Kız konusunda Youtube'ye tabak çevirme yazarsan çirkin olmasına rağmen bir sürü kızla konuşan insanların ne yaptığını anlarsın.

Bu konular da çok çoğaldı gerçekten. Buralarda içinizi dökerek veya tavsiyeler alarak bir şeyleri değiştiremezsiniz. Kendi içinizdeki savaşı kazanmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı da biz bilemeyiz. Kendiniz çözümler üretmeli ve artık harekete geçmelisiniz. Başka diyecek bir şey yok.
Hocam doğru birşeyleri değiştiremem ama en azından içimi dökebilirim.Dediğim gibi arkadaşlarımla konuşamadığım konular bunlar.Belki benden yaşça büyük tecrübeli birinden birkaç tavsiye alırım diye açtım bu konuyu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı