Merhaba forum sakinleri, sistemi ilk kurduğum zamanlar kasa tuşuna bastığım gibi kısa sürede(Max 10sn) boot edip hızlıca Windows karşıma geliyordu. Bilgisayara unraid kurmak istedikten sonra kurma denemeleri yaparken BIOS'da birkaç ayarı(IOMMU ve svm) değişmiştim. Onları geri aldım ama yine de düzelmiyor. BIOS süresini eski haline getirmek için BIOS sıfırlamayı denedim olmadı. BIOS pili ile sıfırlayıp sistemi yeniden kurmaya çalıştım olmadı. Sistem UEFI kurulu ve SSD 1. sırada. Şu an BIOS sıfırladıktan sonra sadece XMP açık. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
7000 serisinde memory training çok uzun sürdüğü için sistemin yavaş açıldığına dair haberler yazıldığını hatırlıyorum. BIOS güncelleyin. Güncelleme yaptıktan sonra Fast Boot ayarını açın. Eğer MSI Fast Boot ayarı varsa onu da açın. XMP kapalı olarak sistemin açılma süresini ölçün.
7000 serisinde memory training çok uzun sürdüğü için sistemin yavaş açıldığına dair haberler yazıldığını hatırlıyorum. BIOS güncelleyin. Güncelleme yaptıktan sonra Fast Boot ayarını açın. Eğer MSI Fast Boot ayarı varsa onu da açın. XMP kapalı olarak sistemin açılma süresini ölçün.
Aynı şekilde bende güncelledim. Bios post süresi 1 dk dan 30 saniyelere düştü, fakat windowsun dönen animasyon ikonu (windows 10) yaklaşık 1 dk sürüyor. m2 ssd üzerine kurulu sistem. Süre normal mi?
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI anakart var bende. 7D75v15 sürüm bios kurulu fakat XMP acınca 1dk sürüyor ama XMP kapatınca 15-20snlere düşüyor. son durum böyle