Boot süresi çok fazla

Rasmodius

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 5200Mhz CL40
SSD veya HDD modeli
Samsung MZ-VLQ2560 (Sistem Kurulu)
Ekran kartı
RTX 3060Ti
Anakart
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
İşlemci
7950X
Merhaba forum sakinleri, sistemi ilk kurduğum zamanlar kasa tuşuna bastığım gibi kısa sürede(Max 10sn) boot edip hızlıca Windows karşıma geliyordu. Bilgisayara unraid kurmak istedikten sonra kurma denemeleri yaparken BIOS'da birkaç ayarı(IOMMU ve svm) değişmiştim. Onları geri aldım ama yine de düzelmiyor. BIOS süresini eski haline getirmek için BIOS sıfırlamayı denedim olmadı. BIOS pili ile sıfırlayıp sistemi yeniden kurmaya çalıştım olmadı. Sistem UEFI kurulu ve SSD 1. sırada. Şu an BIOS sıfırladıktan sonra sadece XMP açık. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

image.png

Son düzenleyen: Moderatör:
7000 serisinde memory training çok uzun sürdüğü için sistemin yavaş açıldığına dair haberler yazıldığını hatırlıyorum. BIOS güncelleyin. Güncelleme yaptıktan sonra Fast Boot ayarını açın. Eğer MSI Fast Boot ayarı varsa onu da açın. XMP kapalı olarak sistemin açılma süresini ölçün.

7000 serisinde memory training çok uzun sürdüğü için sistemin yavaş açıldığına dair haberler yazıldığını hatırlıyorum. BIOS güncelleyin. Güncelleme yaptıktan sonra Fast Boot ayarını açın. Eğer MSI Fast Boot ayarı varsa onu da açın. XMP kapalı olarak sistemin açılma süresini ölçün.
Bios güncel sanıyordum. Çünkü ilk pc'yi kurarken msi'ın uygulamasında bios update yapmıstım ama oradaki güncel değilmiş. Bende flash ile m-flash'dan güncelledim. Şuan bios süresi 20sn'lere düştü. 1dk'dan iyidir :D

Bios güncel sanıyordum. Çünkü ilk pc'yi kurarken msi'ın uygulamasında bios update yapmıstım ama oradaki güncel değilmiş. Bende flash ile m-flash'dan güncelledim. Şuan bios süresi 20sn'lere düştü. 1dk'dan iyidir :D
Aynı şekilde bende güncelledim. Bios post süresi 1 dk dan 30 saniyelere düştü, fakat windowsun dönen animasyon ikonu (windows 10) yaklaşık 1 dk sürüyor. m2 ssd üzerine kurulu sistem. Süre normal mi?

Sizde durum nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı