Bootloader silinmiş olan Windows 11'e nasıl geri giriş yapılır?

Fyoncle

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Crucial BX500 1 TB | Kingston Renegade 1 TB
Ekran kartı
Sapphire RX 6500 XT
Anakart
PRO H610M-G DDR4
İşlemci
Intel i3-12100f
Şöyle ki ben bir SSD kullanıyordum, Windows 10 yüklüydü. Ne kadar format atsamda takılmalar oluyordu diske yazma işlemi yaparken bende yeni bir NVMe aldım ve ona Windows 11 kurdum. Onu kullanıyordum ama bilgisayarı açtığımda Windows 11 mi Windows 10 mu diye sormuştu mavi bir ekranda. Bende 11 deyince her açtığımda ona giriyordu. Eğer yeniden başlatmazsan ya da 2 kere üst üste açmazsan ya da boot ekranına girmezsen, hatırlıyordu yani seçimi. Bende Linux indirip denemek için bu Windows 10 olan diski kökten formatladım sağ tıkla, Linux indirdim. Sonra winload.efi bulunamadı deyip beni bilgisayara sokmuyordu ama o çok ufak kalan bir Partition sonucu mavi ekrandan F9 basarak orada Windows 10'ya da Windows 11 seçebiliyordum. Ama Windows 10 silindi yani fake o. Mavi ekrana geri atıyor. İşte ben Linux'da bir sorun yaşadım yeniden indirirken bu sefer her şeyi sıfırladım ve o Partition'da böylece gitmiş oldu, ve sanırım Windows 11'de onun bootloadırını kullanıyordu. Şu anda da bilgisayarıma erişemiyorum, manuel olarak Partition kurup Linux'dan komutlar denedim Windows USB'sinden Shift + F10 basarak. BIOS'ta da çıkmıyor disk bu arada, hiç çıkmamıştı zaten.

bcdboot W:\Windows /s S: /f UEFI
Boot dosyaları kopyalanamadı diyor.

bootrec /fixboot
İznim yok diyor.

bootsect /nt60 S: /force /mbr
Bir şeyi çözdü diyor ama ne olduğunu bende bilmiyorum, hiçbir şey değişmedi.

Eğer Linux'da sudo os-prober yazarsam bu sefer "randomharfler | DM multipath kernel driver not loaded" hatası alıyorum.

Bu durumda ne yapabilirim? Temiz kurulum olmaz çünkü tüm dosyalarım orada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows flash hazırlayıp, Windows onar seçeneği ile deneyin isterseniz.
Yine olmazsa dosyalarınıza ulaşmak için
Hirens flash hazırlayın. Bilgisayarı onunla açın
Flash tan çalışan win 11 olarak açılacak. Disklere erişim yapabilirsiniz o şekilde.
Yada lunix olana yeniden win10/11 kurun diğer Windowsu tanıyıp çift boot yapabilir belki. Olmazsa yeni kurduğunuz windows içinden, doger diskteki dosyalarınızı alabilirsiniz.

Windows flash hazırlayıp, Windows onar seçeneği ile deneyin isterseniz.
Yine olmazsa dosyalarınıza ulaşmak için.
Hirens flash hazırlayın. Bilgisayarı onunla açın.
Flashtan çalışan Windows 11 olarak açılacak. Disklere erişim yapabilirsiniz o şekilde.
Ya da lunix olana yeniden win10/11 kurun diğer Windows'u tanıyıp çift boot yapabilir belki. Olmazsa yeni kurduğunuz Windows içinden, doger diskteki dosyalarınızı alabilirsiniz.

Windows onar seçeneği nerede acaba?
Ve cevabınız için çok teşekkür ederim, hepsini deneyeceğim!

Buradan bak, birleştir konuyu çözmeye çalış kardeşim.

Buradan bak, birleştir konuyu çözmeye çalış kardeşim.

Konuda yazdığım üzere bunların hiçbirisi çalışmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı