Borç batağından nasıl kurtulunur?

İkinci iş. Ticarete gidebilirsiniz(seyar sebze meyve satarak). Her ne kadar yorucu olsada günlük 2K kar yapsanız aylık 60K çıkarırsınız. Allah yardımcın olsun. Biraz yorulacaksın belki önündeki birkaç yıl ama kurtulduğunda daha iyi olur.

2018'den beri bankalara borcum var, yaşım 24. ailevi sorunlardan dolayı bankalara bulaştım. Borcum azalacağına sürekli artıyor, arta arta 650 bin TL'ye çıktı borcum. Maaşım 20bin TL ve aylık ödememi kurtarmıyor.
Bu ay ödemem gereken 60 bin TL borcum var. Bana bir yol gösterin gözünüzü sevim artık intiharın eşiğine geldim ne yapacağımı bilmiyorum kimden nereden yardım isteyeceğimi bilmiyorum. Borcumu ödemesem ne olur eve haciz gelir evdeki eşyalar gider mi? Artık her gün her saat borçları düşünmekten uyuyamıyorum.

Kardeş girmeseydin, ödeyemeyeceğin borca niye giriyorsun? Ailevi sorun deme bahane o banka senden kuruşuna kadar alır o parayı. Maaşın bir kısmına el koyar ve haciz gelir eve artı ev satın almışssan ona da el koyar. Hiç kusura bakma söylediğin şey bahane; boyunu aşan ise girmişsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş girmeseydin, ödeyemeyeceğin borca niye giriyorsun? Ailevi sorun deme bahane o banka senden kuruşuna kadar alır o parayı. Maaşın bir kısmına el koyar ve haciz gelir eve artı ev satın almışssan ona da el koyar. Hiç kusura bakma söylediğin şey bahane; boyunu aşan ise girmişsin.
Para mı istedim akıl istedim. Yaşananları biliyor musun da bahane diyosun?
Kapattım borçları, millete laf sokmak için eski konulara yazıp moral bozmaya çalışıyorsun.

@TheReaction Bu bataktan kurtulduğunuza sevindim. Nasıl kapattınız borçlarınızı?
Sağolun hocam. Şehir dışında nakliye işi buldum ehliyetim vardı maaşı güzeldi gittim başvurdum, konuyu actığımdan beri orada çalışıyorum ayrıca akşamları ek işe gittim bu sürede borçlarımı ödemedim maaşıma icra geldi 4te 1ini aldılar. 500k ödedim kalan tutarı da kuzenim sağolsun yerime ödedi bende her ay düzenli ona maaşımdan ödeme yapıyorum, allah herkese yardım etsin bankalara bulaşmayın.

Kendimden ve çevremde ki insanlardan biliyorum. Zamanında hayatta böyle hatalar yapıp borç batağına giren ve sizin gibi bu süreci bir şekilde atlatan insanlar daha hayatları boyunca kolay kolay sarsılmıyor. Bu zorlu dönemde belki çok para kaybetmiş olabilirsiniz ama bazı boş boş konuşanların, hayatında genç yaşında hata nedir bilmeyen, hiç düşmemiş insanlardan çok daha iyi bir hayat tecrübesi satın aldınız. Zaten atlatmissiniz süreci çok sevindim sizin adınıza. Bu şekilde büyük borcu olan herkese Allah sabır versin.

Konuşmak için konuşmuşsun umarım aynı şeyleri sen yaşamazsın.

Sağolun hocam. Şehir dışında nakliye işi buldum ehliyetim vardı maaşı güzeldi gittim başvurdum, konuyu actığımdan beri orada çalışıyorum ayrıca akşamları ek işe gittim bu sürede borçlarımı ödemedim maaşıma icra geldi 4te 1ini aldılar. 500k ödedim kalan tutarı da kuzenim sağolsun yerime ödedi bende her ay düzenli ona maaşımdan ödeme yapıyorum, allah herkese yardım etsin bankalara bulaşmayın.
Adınıza çok sevindim. Her şeyin sizin adınıza güzel olması ümidiyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı