Borsayı bir pazar gibi kabul et. Pazarın içerisinde nasıl patates, soğan satan telek (tezgah) var, muz, çilek satan telek var, sebze satan telek var! Borsada da S1 altın sertifikası, hisse senetleri, fonlar (alım yeri banka ya da aracı kurumlardır) tahviller, kira sertifikaları, değerli madenler ve emtia gibi bir sürü enstrüman var (yani alım satımı yapılan değer) borsada aynen böyle telek telek enstrüman satışı yapılan pazar yeridir. Siz önce fon alın. Uzun vade yatırım düşünün. Al sat yapmak zarar ettirir asla bunu diyenlere itibar etme. Trading wiev, investing, fintables gibi siteler tüm dünyadaki borsaları, endeksleri, saydığım enstrümanları takibini ve analizini yaptığın yardımcı sitelerdir. Senin yapacağınm ilk iş borsayı öğrenmek. Otur YouTube'un başına sürekli video izle. Ne zamana kadar (ben 1994 yılında borsaya girdim halen video izlerim

) 6-8 ay içerisinde artık ne demek olduğunu öğrenmiş olursun. Sana bir abi tavsiyesi kimsenin dediği hisseyi satın alma, uçacak kaçacak, tavan yapacak sözleri kesinlikle yalandır ve hırsızlıktır. Manipülasyondur ve yapanlar hakkında hapis cezası vardır. Bir miktar para harcarım dersen ki harcamadan da öğrenirsin Udemy'den herhangi bir eğitim setini satın alabilirsin. Benim herhangi bir yerde satlık eğitimim yok. Ben herkese dilim döndüğünce ücretsiz anlatırım. Bu işte başarılı olmak istiyorsan YouTube...gir ve video izlemeye başla. Yaşın çok küçük ve 35 yaşında akıllı hareket edersen ev parası çıkar. Bunun içinde kesinlikle şemsiye fonları al. Hangisi? Artık onu söylemem suç. Tefas'ı öğren ve 5 yıllık getirilerine bak. Ama önce
Takasbank TEFAS | Fon Bilgilendirme Platformu gir sonra fon karşılaştırmaya tıkla sonra yukarıdan şemsiye fon türüne hisse senedi şemsiye fonunu işaretle yanında ki fon unvan tipini hisse senedi yoğun a getir sonra (önemli) aşağıdaki listeden en sağdaki 5 yıla tıkla ok yukarıyı gösterir, tekrar tıkla aşağı göstersin. Aşağı göstermesi demek (azalan yüzde demek) al sana 5 yılda en iyi getirisi olan fonlar. Bunları da incele.
Ayrıca trading ve borsayı netleştirelim ikisi aynı şey değil. Biri pazar yeri diğeri analiz yeri. Bu arada seni tebrik ederim. Soracağın soruları buradan elimden geldiğince cevaplarım. Benden daha tecrübeli bilgi seviyesi daha yüksek insanlarda sana burada yardım edecektir. Bu işin tek kuralı eğitim, çalışmak, öğrenmek, başkalarının tiyolarına aldanmamak. Borsa kopya çekilen bir yer değil. Kimse hissenin nereye gideceğini bilemez sadece tahmin eder. Özellikle sığ hisseler dediğimiz yani volatilitesi (dalgalanması) çok yüksek, hacmi çok az hisselerden uzak durun. Yani kısaca yatırımcı sayısı yüksek bist 100 hisselerinden alın alıyorsanız. Küçük hisselerden sizlere tüyo diye verirler sizde alım yaparsınız sonra yavaş yavaş 500.000, 1.000.000 para girişi ile bu hisse yukarıya doğru çıkar. Sizde eş dost akraba ne varsa toplarsınız. Zaten uzun zaman bu hisseye yatırımcı çekerler. Sonra bu sığ hisseden satış yapar çıkar adam sizin kucağınızda kalır. Ve emin ol 5 SENE-10 sene satamazsın o hisseyi ya da zararına satar çıkarsın. Satabilirsen (alıcı varsa)