Borsa nasıl öğrenilir?

Hepsi faso fiso...
Hiç gerek yok onlara... Yukarıdaki linki inceledim, bir işe yaramıyor. Yazdığı şeyler zaten tahmin ettiğin şeylerdir, şirketi tanı, karını incele, bilançosu nedir? O sitenin faydası hesap nasıl açılır, ne yapmak gerekir gibi şeylerde yardımcı olur o kadar. Çünkü yüksek kar getiren şirket bir bakıyon hisse düşüyor. Hani nerede bilançosu iyiydi. 3ay 6ay beklersen olabilir. Henüz yeni başladığın için genelde al sat yapacaksın.
Zaten sen benim gibi 3b, 5b, 10b TL gibi parayla girecen. O kadar analize ihtiyacın yok.
Yapacağın şey hisse aldıkça kendin grafiği inceledikçe öğrenmen. Yabancı terimlerle karşılaştığında zaten anlamını öğrenecen. Ben 5000 TL ile haftada ortalama 200-600 TL kazanıyorum. Bazen zararda oluyor. Zarar olduğunda daha çok şey öğreniyorum. Grafikleri inceledikçe nereden hisse alman gerektiğini zamanla öğrenecen.
Mesela bu hafta ihlas hisse senedinden 700 TL kazandım. Geçen hafta 400 TL idi bozmadım. Bu hafta daha iyi geldi.
Eğer çok yüksek paralarla oynayacaksan o zaman uzman analize ihtiyaç duyulabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsi Faso fiso....
Hiç gerek yok onlara... yukardaki linki inceledim, bi bo...a yaramıyor. Yazdığı şeyler zaten tahmin ettiğin şeylerdir, şirketi tanı, karını incele, bilançosu nedir,...... O sitenin faydası hesap nasıl açılır, ne yapmak gerekir gibi şeylerde yardımcı olur o kadar. çünkü yüksek kar getiren şirket bi bakıyon hisse düşüyor. hani nerde bilançosu iyiydi. 3ay 6ay beklersen olabilir. henüz yeni başladığın için genelde al sat yapacan.
zaten sen benim gibi 3b, 5b, 10b TL gibi parayla girecen. o kadar analize ihtiyacın yok.
yapacağın şey HİSSE ALDIKÇA KENDİN GRAFİĞİ İNCELEDİKÇE ÖĞRENMEN. yabancı terimlerle karşılaştığında zaten anlamını öğrenecen. ben 5000 TL ile haftada ortalama 200-600 TL kazanıyorum. bazen zararda oluyor. zarar olduğunda daha çok şey öğreniyorum. grafikleri inceledikçe nerden hisse Alman gerektiğini zamanla öğrenecen.
mesela bu hafta ihlas hisse senedinden 700 TL kazandım. geçen hafta 400 TL idi bozmadım. bu hafta daha iyi geldi.
eğer çok yüksek paralarla oynayacaksan ozaman uzman analize ihtiyaç duyulabilir
Terbiyeni takınmanı tavsiye ederim sana ayrıca sen kimsin de yatırım tavsiyesi veriyorsun.

ben bir öneri sunmuşum insanlar genel bir bilgi alsın diye sen gelmiş ''
Hepsi Faso fiso....
Hiç gerek yok onlara... yukardaki linki inceledim, bi bo...a yaramıyor. '' yazmışssın içeriğine bakarsan mod düzenledi.

size aynen katlıyorum geçenlerde bir paylaşımda 2023 yılında alınan sadece halka arzları satmasa 70k+ bir pörtföyünüz olacağından bahsediyordu.

Henüz 17 yaşındayım. Babamın üzerinde olan benim kullandığım bir banka kartından yatırım yapmayı borsayla ilgilenmeyi düşünüyorum. Amacım çok kolay para kazanmak vesaire değil. Sadece gelecekte bana yardımı dokunacak. Şimdi ise zamanımı boş şeyler yerine bana faydası dokunacak şeylere harcamak.

Bunu çok düşündüm ve en mantıklısının borsa olduğunu düşünüyorum. Kolay para kazanma hevesine kapılıp büyük oynamayacağım, en azından iyice öğrenene kadar nasıl öğrenebilirim? Hangi platformdan hangi kanallardan? Veya kimlerden? Kısacası borsayla alakalı her türlü tavsiyeye açığım pek düşünmesemde kripto paralar hakkındada görüşlerinizi merak ediyorum. Mantıklı, mantıklı değil gibisinden.
Sen burada üflenen şeylere bakma. Çok geç gördüm ve sana faydası olmaz belki ama okuyan diğer genç yatırımcılara faydası olsun diye söylüyorum. Borsa kendi kendine öğrenilmez diyenlere, 3-5 bin tl ile yatırım yapılmaz diyenlere bakmayın. Ya size eğitim satacaktır, ya paranızı tırtıklayacaktır yada bilmediğinden üfürüyordur. Hiç bir şey bilmiyorsan hisse senedi yoğun fonları al bekle. Bu arada da borsayı öğren. Borsayı öğrenmek için youtubeda binlerce video var. Sakın ola kimsenin şuraya üye ol, özellikle telegramda bir sürü manipülasyon yapan ve küçük yatırımcının parasını çalan hırsızlarla dolu. Hiç bir şey bilmiyorsan gir UDEMY sitesine (uluslararası bir eğitim platformudur) üyelik oluştur ve borsa eğitimi yaz aramaya, önüne bir sürü Türk eğitmenden eğitim setleri gelir. Satın alırsın ve öğrenirsin. Benim eğitimim falan yok kimse yanlış anlamasın ben yakın çevreme ve iş arkadaşlarıma ücretsiz öğretiyorum. Dediğim gibi hiç bilmeyen önce bankasından yatırım hesabı açsın ve oradan da fon alım satım bölümünden hisse senedi yoğun fonlardan (TEFAS gov tr den inceleyin- bilmiyorsanız TEFAS dan nasıl fon analizi yapılır yazın ve youtubedan öğrenin) alın. 2 gün valörü vardır yani 2 gün sonra hesabınıza geçer. Tabi 13-30 dan önce alırsanız. Yoksa 3 gün sonraya sarkar.

Sen burada üflenen şeylere bakma. Çok geç gördüm ve sana faydası olmaz belki ama okuyan diğer genç yatırımcılara faydası olsun diye söylüyorum. Borsa kendi kendine öğrenilmez diyenlere, 3-5 bin TL ile yatırım yapılmaz diyenlere bakmayın. Ya size eğitim satacaktır, ya paranızı tırtıklayacaktır ya da bilmediğinden üfürüyordur. Hiçbir şey bilmiyorsan hisse senedi yoğun fonları al bekle. Bu arada da borsayı öğren. Borsayı öğrenmek için YouTube'da binlerce video var. Sakın ola kimsenin şuraya üye ol, özellikle Telegram'da bir sürü manipülasyon yapan ve küçük yatırımcının parasını çalan hırsızlarla dolu. Hiçbir şey bilmiyorsan gir Udemy sitesine (uluslararası bir eğitim platfor mudur) üyelik oluştur ve borsa eğitimi yaz aramaya, önüne bir sürü Türk eğitmenden eğitim setleri gelir. Satın alırsın ve öğrenirsin. Benim eğitimim falan yok kimse yanlış anlamasın ben yakın çevreme ve iş arkadaşlarıma ücretsiz öğretiyorum. Dediğim gibi hiç bilmeyen önce bankasından yatırım hesabı açsın ve oradan da fon alım satım bölümünden hisse senedi yoğun fonlardan (tefas gov TR'den inceleyin- bilmiyorsanız tefasdan nasıl fon analizi yapılır yazın ve YouTube'dan öğrenin) alın. 2 gün valörü vardır yani 2 gün sonra hesabınıza geçer. Tabii 13-30'dan önce alırsanız. Yoksa 3 gün sonraya sarkar.

Hocam sizi şu an gördüm peki bende yeni başlamayı düşünüyorum borsa var bir de trading diye bir şey var onun hakkında be düşünüyorsunuz 19 yaşıma girdim bir şeyler öğrenip çabalamak istiyorum aileme yük olmamak istiyorum. Bir yandanda üniversiteye hazırlanıyorun.

Hocam sizi şu an gördüm peki bende yeni başlamayı düşünüyorum borsa var bir de trading diye bir şey var onun hakkında be düşünüyorsunuz 19 yaşıma girdim bir şeyler öğrenip çabalamak istiyorum aileme yük olmamak istiyorum. Bir yandanda üniversiteye hazırlanıyorun.
Borsayı bir pazar gibi kabul et. Pazarın içerisinde nasıl patates, soğan satan telek (tezgah) var, muz, çilek satan telek var, sebze satan telek var!.. Borsada da S1 altın sertifikası, hisse senetleri, fonlar (alım yeri banka yada aracı kurumlardır) tahviller, kira sertifikaları, değerli madenler ve emtia gibi bir sürü enstrüman var (yani alım satımı yapılan değer) borsada aynen böyle telek telek enstrüman satışı yapılan pazar yeridir. Siz önce fon alın. Uzun vade yatırım düşünün. Al sat yapmak zarar ettirir asla bunu diyenlere itibar etme. Trading wiev, investing, Fintables gibi siteler tüm dünyadaki borsaları, endeksleri, saydığım enstrümanları takibini ve analizini yaptığın yardımcı sitelerdir. Senin yapacağınm ilk iş borsayı öğrenmek. Otur youtubeun başına sürekli video izle. Ne zamana kadar (Ben 1994 yılında borsaya girdim halen video izlerim :) ) 6-8 ay içerisinde artık ne demek olduğunu öğrenmiş olursun. Sana bir abi tavsiyesi KİMSENİN DEDİĞİ HİSSEYİ SATIN ALMA, UÇACAK KAÇACAK, TAVAN YAPACAK SÖZLERİ KESİNLİKLE YALANDIR VE HIRSIZLIKTIR. MANİPÜLASYONDUR VE YAPANLAR HAKKINDA HAPİS CEZASI VARDIR. Bir miktar para harcarım dersen ki harcamadan da öğrenirsin UDEMY den herhangi bir eğitim setini satın alabilirsin. Benim herhangi bir yerde satlık eğitimim yok. Ben herkese dilim döndüğünce ücretsiz anlatırım. Bu işte başarılı olmak istiyorsan YOUTUBE......Gir ve video izlemeye başla. Yaşın çok küçük ve 35 yaşında akıllı hareket edersen ev parası çıkar. Bunun içinde kesinlikle ŞEMSİYE FONLARI al. Hangisi? Artık onu söylemem suç. TEFAS'ı öğren ve 5 yıllık getirilerine bak. Ama önce Takasbank TEFAS | Fon Bilgilendirme Platformu gir sonra Fon Karşılaştırmaya tıkla sonra yukarıdan şemsiye fon türüne HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FON unu işaretle yanında ki FON ÜNVAN TİPİ ni HİSSE SENEDİ YOĞUN a getir sonra (ÖNEMLİ) aşağıdaki listeden en sağdaki 5 yıla tıkla ok yukarıyı gösterir, tekrar tıkla aşağı göstersin. Aşağı göstermesi demek (Azalan yüzde demek) Al sana 5 yılda en iyi getirisi olan fonlar. Bunları da incele.

Borsayı bir pazar gibi kabul et. Pazarın içerisinde nasıl patates, soğan satan telek (tezgah) var, muz, çilek satan telek var, sebze satan telek var!.. Borsada da S1 altın sertifikası, hisse senetleri, fonlar (alım yeri banka yada aracı kurumlardır) tahviller, kira sertifikaları, değerli madenler ve emtia gibi bir sürü enstrüman var (yani alım satımı yapılan değer) borsada aynen böyle telek telek enstrüman satışı yapılan pazar yeridir. Siz önce fon alın. Uzun vade yatırım düşünün. Al sat yapmak zarar ettirir asla bunu diyenlere itibar etme. Trading wiev, investing, Fintables gibi siteler tüm dünyadaki borsaları, endeksleri, saydığım enstrümanları takibini ve analizini yaptığın yardımcı sitelerdir. Senin yapacağınm ilk iş borsayı öğrenmek. Otur youtubeun başına sürekli video izle. Ne zamana kadar (Ben 1994 yılında borsaya girdim halen video izlerim :) ) 6-8 ay içerisinde artık ne demek olduğunu öğrenmiş olursun. Sana bir abi tavsiyesi KİMSENİN DEDİĞİ HİSSEYİ SATIN ALMA, UÇACAK KAÇACAK, TAVAN YAPACAK SÖZLERİ KESİNLİKLE YALANDIR VE HIRSIZLIKTIR. MANİPÜLASYONDUR VE YAPANLAR HAKKINDA HAPİS CEZASI VARDIR. Bir miktar para harcarım dersen ki harcamadan da öğrenirsin UDEMY den herhangi bir eğitim setini satın alabilirsin. Benim herhangi bir yerde satlık eğitimim yok. Ben herkese dilim döndüğünce ücretsiz anlatırım. Bu işte başarılı olmak istiyorsan YOUTUBE......Gir ve video izlemeye başla. Yaşın çok küçük ve 35 yaşında akıllı hareket edersen ev parası çıkar. Bunun içinde kesinlikle ŞEMSİYE FONLARI al. Hangisi? Artık onu söylemem suç. TEFAS'ı öğren ve 5 yıllık getirilerine bak. Ama önce Takasbank TEFAS | Fon Bilgilendirme Platformu gir sonra Fon Karşılaştırmaya tıkla sonra yukarıdan şemsiye fon türüne HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FON unu işaretle yanında ki FON ÜNVAN TİPİ ni HİSSE SENEDİ YOĞUN a getir sonra (ÖNEMLİ) aşağıdaki listeden en sağdaki 5 yıla tıkla ok yukarıyı gösterir, tekrar tıkla aşağı göstersin. Aşağı göstermesi demek (Azalan yüzde demek) Al sana 5 yılda en iyi getirisi olan fonlar. Bunları da incele.
Ayrıca trading ve borsayı netleştirelim ikisi aynı şey değil. Biri pazar yeri diğeri analiz yeri. Bu arada seni tebrik ederim. Soracağın soruları buradan elimden geldiğince cevaplarım. Benden daha tecrübeli bilgi seviyesi daha yüksek insanlarda sana burada yardım edecektir. Bu işin tek kuralı EĞİTİM, ÇALIŞMAK,ÖĞRENMEK, BAŞKALARININ TİYOLARINA ALDANMAMAK. Borsa kopya çekilen bir yer değil. Kimse hissenin nereye gideceğini bilemez sadece tahmin eder. Özellikle sığ hisseler dediğimiz yani volatilitesi (dalgalanması) çok yüksek, hacmi çok az hisselerden uzak durun. Yani kısaca yatırımcı sayısı yüksek BİST 100 hisselerinden alın alıyorsanız. Küçük hisselerden sizlere tüyo diye verirler sizde alım yaparsınız sonra yavaş yavaş 500.000, 1.000.000 para girişi ile bu hisse yukarıya doğru çıkar. Sizde eş dost akraba ne varsa toplarsınız. Zaten uzun zaman bu hisseye yatırımcı çekerler. Sonra bu sığ hisseden satış yapar çıkar adam sizin kucağınızda kalır. Ve emin ol 5 sene-10 sene satamazsın o hisseyi yada zararına satar çıkarsın. Satabilirsen (Alıcı varsa)

Son düzenleme:
Borsayı bir pazar gibi kabul et. Pazarın içerisinde nasıl patates, soğan satan telek (tezgah) var, muz, çilek satan telek var, sebze satan telek var! Borsada da S1 altın sertifikası, hisse senetleri, fonlar (alım yeri banka ya da aracı kurumlardır) tahviller, kira sertifikaları, değerli madenler ve emtia gibi bir sürü enstrüman var (yani alım satımı yapılan değer) borsada aynen böyle telek telek enstrüman satışı yapılan pazar yeridir. Siz önce fon alın. Uzun vade yatırım düşünün. Al sat yapmak zarar ettirir asla bunu diyenlere itibar etme. Trading wiev, investing, fintables gibi siteler tüm dünyadaki borsaları, endeksleri, saydığım enstrümanları takibini ve analizini yaptığın yardımcı sitelerdir. Senin yapacağınm ilk iş borsayı öğrenmek. Otur YouTube'un başına sürekli video izle. Ne zamana kadar (ben 1994 yılında borsaya girdim halen video izlerim :) ) 6-8 ay içerisinde artık ne demek olduğunu öğrenmiş olursun. Sana bir abi tavsiyesi kimsenin dediği hisseyi satın alma, uçacak kaçacak, tavan yapacak sözleri kesinlikle yalandır ve hırsızlıktır. Manipülasyondur ve yapanlar hakkında hapis cezası vardır. Bir miktar para harcarım dersen ki harcamadan da öğrenirsin Udemy'den herhangi bir eğitim setini satın alabilirsin. Benim herhangi bir yerde satlık eğitimim yok. Ben herkese dilim döndüğünce ücretsiz anlatırım. Bu işte başarılı olmak istiyorsan YouTube...gir ve video izlemeye başla. Yaşın çok küçük ve 35 yaşında akıllı hareket edersen ev parası çıkar. Bunun içinde kesinlikle şemsiye fonları al. Hangisi? Artık onu söylemem suç. Tefas'ı öğren ve 5 yıllık getirilerine bak. Ama önce Takasbank TEFAS | Fon Bilgilendirme Platformu gir sonra fon karşılaştırmaya tıkla sonra yukarıdan şemsiye fon türüne hisse senedi şemsiye fonunu işaretle yanında ki fon unvan tipini hisse senedi yoğun a getir sonra (önemli) aşağıdaki listeden en sağdaki 5 yıla tıkla ok yukarıyı gösterir, tekrar tıkla aşağı göstersin. Aşağı göstermesi demek (azalan yüzde demek) al sana 5 yılda en iyi getirisi olan fonlar. Bunları da incele.

Ayrıca trading ve borsayı netleştirelim ikisi aynı şey değil. Biri pazar yeri diğeri analiz yeri. Bu arada seni tebrik ederim. Soracağın soruları buradan elimden geldiğince cevaplarım. Benden daha tecrübeli bilgi seviyesi daha yüksek insanlarda sana burada yardım edecektir. Bu işin tek kuralı eğitim, çalışmak, öğrenmek, başkalarının tiyolarına aldanmamak. Borsa kopya çekilen bir yer değil. Kimse hissenin nereye gideceğini bilemez sadece tahmin eder. Özellikle sığ hisseler dediğimiz yani volatilitesi (dalgalanması) çok yüksek, hacmi çok az hisselerden uzak durun. Yani kısaca yatırımcı sayısı yüksek bist 100 hisselerinden alın alıyorsanız. Küçük hisselerden sizlere tüyo diye verirler sizde alım yaparsınız sonra yavaş yavaş 500.000, 1.000.000 para girişi ile bu hisse yukarıya doğru çıkar. Sizde eş dost akraba ne varsa toplarsınız. Zaten uzun zaman bu hisseye yatırımcı çekerler. Sonra bu sığ hisseden satış yapar çıkar adam sizin kucağınızda kalır. Ve emin ol 5 SENE-10 sene satamazsın o hisseyi ya da zararına satar çıkarsın. Satabilirsen (alıcı varsa)

Hocam öncelikle bu kadar uzun ve detaylı yazdığınız için teşekkür ederim dediğiniz bazı terimleri hiç borsaya girmediğim için bilmiyorum ama araştırıp daha detaylı öğreneceğimden emin olabilirsiniz benim de hedefim uzun dönemde yatırım yapıp para kazanmak ve üniversitede borsa gibi harçlığımı çıkarıp para kazanabilmek o konuda fikriniz ne yönde mesela aylık para kazanabileceğim şeyler sadece al sat mı nasıl işliyor o uzun dönemli yatırım ve kısa dönemde para kazanmayı öğrenmek istiyorum ve önce dediğiniz gibi bir süre piyasayı öğrenmeye YouTube'dan falan videolar izlemeye çalışacağım tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı