Kerem006
Hectopat
Daha fazla
Daha öncede dediğim gibi tüm istatistikler al-sat stratejisinin kazandırmadığı yönünde. Aylık para kazanmak istiyorsan harçlık çıksın diye bulduğun parayı en az riske sahip para piyasası fonlarına yatır. Alım satım Valörü sıfırdır. Yani aldığın gün hesabına geçer sattığın gün hesabına geçer. Diğer fonların Valörü; Alım 1 gün Satım 2 gün sonradır. Yani saat 13:30 dan önce al talimatı verdiğinde o günün fiyatından ertesi gün hesabına geçer. Sat talimatında da 2 gün sonra hesabına geçer. Yani 13:30 dan önce sat talimatı verirsen ertesi günkü fiyattan bir sonraki gün alım yapar. Ama sen günlük aylık harçlık net kazansın diyorsan PARA PİYASASI FONLAR ı alman gerek. TEFAS a gir ve oradan analiz et karar ver ama hangi portföy yönetimine ait bir fon olduğunu da unutma ki bankanın mobil uygulamasına girince o portföy yönetimini seçip sonra altında karar verdiğin o fonu bulacaksın ve sonrada al emri vereceksin. Bankanın mobil uygulamasını ilk açtığında o bankanın portföyü çıkar. Mesela İş bankasından girersen yatırım hesabından fon al bölümünde İş Portföy Aş. görürsün. Senin seçtiğin Quinvest Portföyün bir fonu ise önce İş Bankası Portföy A.Ş. nin olduğu satırın açılır penceresini aç ve Quinvest Portföye tıkla (Sadece örnek olarak verdim buraları) sonra sergilenen Quinvest fonlarından karar verdiğini seç ve alım yap. Karmaşık göründüğüne bakma. Gir ve alıyormuş gibi yap ama onayla kutusuna basana kadar testini yap onayla dersen alım emri girmiş olursun. Gerçi talimatlarım penceresinden onu da iptal etme hakkın var. Seçmeyi bilmiyorsan yarın yardım edeyim.Hocam öncelikle bu kadar uzun ve detaylı yazdığınız için teşekkür ederim dediğiniz bazı terimleri hiç borsaya girmediğim için bilmiyorum ama araştırıp daha detaylı öğreneceğimden emin olabilirsiniz benim de hedefim uzun dönemde yatırım yapıp para kazanmak ve üniversitede borsa gibi harçlığımı çıkarıp para kazanabilmek o konuda fikriniz ne yönde mesela aylık para kazanabileceğim şeyler sadece al sat mı nasıl işliyor o uzun dönemli yatırım ve kısa dönemde para kazanmayı öğrenmek istiyorum ve önce dediğiniz gibi bir süre piyasayı öğrenmeye YouTube'dan falan videolar izlemeye çalışacağım tekrardan teşekkürler.