Borsa nasıl öğrenilir?

Hocam öncelikle bu kadar uzun ve detaylı yazdığınız için teşekkür ederim dediğiniz bazı terimleri hiç borsaya girmediğim için bilmiyorum ama araştırıp daha detaylı öğreneceğimden emin olabilirsiniz benim de hedefim uzun dönemde yatırım yapıp para kazanmak ve üniversitede borsa gibi harçlığımı çıkarıp para kazanabilmek o konuda fikriniz ne yönde mesela aylık para kazanabileceğim şeyler sadece al sat mı nasıl işliyor o uzun dönemli yatırım ve kısa dönemde para kazanmayı öğrenmek istiyorum ve önce dediğiniz gibi bir süre piyasayı öğrenmeye YouTube'dan falan videolar izlemeye çalışacağım tekrardan teşekkürler.
Daha öncede dediğim gibi tüm istatistikler al-sat stratejisinin kazandırmadığı yönünde. Aylık para kazanmak istiyorsan harçlık çıksın diye bulduğun parayı en az riske sahip para piyasası fonlarına yatır. Alım satım Valörü sıfırdır. Yani aldığın gün hesabına geçer sattığın gün hesabına geçer. Diğer fonların Valörü; Alım 1 gün Satım 2 gün sonradır. Yani saat 13:30 dan önce al talimatı verdiğinde o günün fiyatından ertesi gün hesabına geçer. Sat talimatında da 2 gün sonra hesabına geçer. Yani 13:30 dan önce sat talimatı verirsen ertesi günkü fiyattan bir sonraki gün alım yapar. Ama sen günlük aylık harçlık net kazansın diyorsan PARA PİYASASI FONLAR ı alman gerek. TEFAS a gir ve oradan analiz et karar ver ama hangi portföy yönetimine ait bir fon olduğunu da unutma ki bankanın mobil uygulamasına girince o portföy yönetimini seçip sonra altında karar verdiğin o fonu bulacaksın ve sonrada al emri vereceksin. Bankanın mobil uygulamasını ilk açtığında o bankanın portföyü çıkar. Mesela İş bankasından girersen yatırım hesabından fon al bölümünde İş Portföy Aş. görürsün. Senin seçtiğin Quinvest Portföyün bir fonu ise önce İş Bankası Portföy A.Ş. nin olduğu satırın açılır penceresini aç ve Quinvest Portföye tıkla (Sadece örnek olarak verdim buraları) sonra sergilenen Quinvest fonlarından karar verdiğini seç ve alım yap. Karmaşık göründüğüne bakma. Gir ve alıyormuş gibi yap ama onayla kutusuna basana kadar testini yap onayla dersen alım emri girmiş olursun. Gerçi talimatlarım penceresinden onu da iptal etme hakkın var. Seçmeyi bilmiyorsan yarın yardım edeyim.

Daha önce de dediğim gibi tüm istatistikler al-sat stratejisinin kazandırmadığı yönünde. Aylık para kazanmak istiyorsan harçlık çıksın diye bulduğun parayı en az riske sahip para piyasası fonlarına yatır. Alım satım valörü sıfırdır. Yani aldığın gün hesabına geçer sattığın gün hesabına geçer. Diğer fonların valörü; alım 1 gün satım 2 gün sonradır. Yani saat 13:30'dan önce al talimatı verdiğinde o günün fiyatından ertesi gün hesabına geçer. Sat talimatında da 2 gün sonra hesabına geçer. Yani 13:30'dan önce sat talimatı verirsen ertesi günkü fiyattan bir sonraki gün alım yapar. Ama sen günlük aylık harçlık net kazansın diyorsan para piyasası fonlar ı alman gerek. Tefas a gir ve oradan analiz et karar ver ama hangi portföy yönetimine ait bir fon olduğunu da unutma ki bankanın mobil uygulamasına girince o portföy yönetimini seçip sonra altında karar verdiğin o fonu bulacaksın ve sonra da al emri vereceksin. Bankanın mobil uygulamasını ilk açtığında o bankanın portföyü çıkar. Mesela İş Bankası'ndan girersen yatırım hesabından fon al bölümünde iş portföy aş. Görürsün. Senin seçtiğin quinvest portföyün bir fonu ise önce İş Bankası portföy a. Ş. Nin olduğu satırın açılır penceresini aç ve quinvest portföye tıkla (sadece örnek olarak verdim buraları) sonra sergilenen quinvest fonlarından karar verdiğini seç ve alım yap. Karmaşık göründüğüne bakma. Gir ve alıyormuş gibi yap ama onayla kutusuna basana kadar testini yap onayla dersen alım emri girmiş olursun. Gerçi talimatlarım penceresinden onu da iptal etme hakkın var. Seçmeyi bilmiyorsan yarın yardım edeyim.

Hocam gerçekten çok güzel anlatınız teşekkür ederim ama ben hiç bilmediğim için dediğiniz terimleri şu anlık tam anlayamadım ama öğreneceğim bir sorunum olsa size tekrar buradan yazabilir miyim teşekkür ederim abi sağ olasın.

Hocam gerçekten çok güzel anlatınız teşekkür ederim ama ben hiç bilmediğim için dediğiniz terimleri şu anlık tam anlayamadım ama öğreneceğim bir sorunum olsa size tekrar buradan yazabilir miyim teşekkür ederim abi sağ olasın.
Yazabilirsin, gördüğüm sürece cevap veririm. Estağfurullah hoca değilim sadece bildiğim kadarı ile yardımcı oluyorum genç yatırımcılara. Hisse senedi, fon, emtia tüyosu vermem böyle bir tüyoda yoktur aklınızda olsun. Tüyo veriyorum, vereceğim diyen insana direk KAYIN.

Yazabilirsin, gördüğüm sürece cevap veririm. Estağfurullah hoca değilim sadece bildiğim kadarı ile yardımcı oluyorum genç yatırımcılara. Hisse senedi, fon, emtia tüyosu vermem böyle bir tüyoda yoktur aklınızda olsun. tüyo veriyorum, vereceğim diyen insana direk KAYIN.

Udemy'de önerdiğiniz biri var mı borsayı öğrenmek için? Ben de ek gelir sağlayıp yatırım yapmak istiyorum.

Sana borsayı yada daha genel tabirler yatırım yapmayı öğrenmek için aşağıdaki tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Benden önce yorum yapanların bir çoğunun laflarına bakma. Yok "borsaya girilmez", yok "o kadar parayla girilmez" vs.
Tavsiye-1 Öncelikle kitap okumayı seviyorsan borsa, finansal özgürlük, yatırım gibi konularda arama yaparak bulduğun kitapları al ve oku. Benim sana önereceğim ve çok etkileneceğini düşündüğüm iki kitap önerim var ilk etapta bunları okumadıysan oku lütfen. Zengün düşünmeyi öğreneceksin.
1- Zengin baba yoksul baba
2- Babil'in en zengin adamı
Tavsiye-2 Ben borsayı kitaplar, makaleler okuyarak başladım. Udemi'den de kurs aldım. Udemi'den isim istemişsin girince en çok satana bak onlardan birini al. Temel düzeyden başla. Bir sürü var. İsim verip reklam yapmayayım.
Tavsiye-3 İlk girişte gözü kapalı fonlardan alabilirsin. Fonlar; senetlere, altına, mevduat faizlerine, bonoya, tahvile vs. yatırdıkları için getirileri senetlerden daha iyidir. Uzun vadeli düşün. Abi tavsiyesi dinle ve asla al sat yapma. Yapacaksan da ileride senet, fon ve altın sepetin haricinde (ağırlık bunlar olmalı) al sat yapacağın 10 ar bin lira atıyorum 3-5 (30-50 bin tl yapar) senette 1 kaç ay bekleyerek kar alıp çıkabilirsin. Bu arada coinleri asla tavsiye etmem. Bana çok saçma geliyor ve ben orada çok para kaybettim. Kaldıraç asla yapma bekleyeceksen uzun vade spotta kal. Onun uzun vadesi yalnız borsadan çok daha uzun olabilir :) Bana saçma bir platform geliyor. Kumar heyecanı yüksek olanların girdiği ve köşeyi de dönenlerin olduğu bir yer ama bu seni cezbetmesin. Bunların sayısı oldukça az. Bu madde de tavsiye olarak FON ları verdim. tefas.gov.tr ye gir orada şemsiye fonlarını ara risk düzeyleri 6 ve 7 olanlar en iyi getiriyi sağlar. 5 yıllık getirilerden en yüksek olanları araştır. Kısa kısa yazıyorum bu tavsiye maddeleri aynı zamanda senin çalışma konuların. ARAŞTIR...
Tavsiye-4 Bulduğun parayı limiti ne olursa olsun yatırım hesabına aktar ve oradan senet al. Sana yine isim vermeyeceğim ama 9 tl ye satılan ve temettü veren sağlam hisseler var. Unutma bu arada gelen temettüleri de yine yatırıma yönlendir. Bu arada "9 tl lik senetleri bul al" demiyorum. Biri sana yazmış "o parayla borsaya girilmez" diye. Bende "girilir" diye örnek veriyorum. Sen araştır ver yüksek temettü veren sağlam BIST30 şirketlerini araştır. Tavsiye sayfa Kerem Bey'in sitesi (Bu ben değilim merak etme) temettuhisseleri.com sitesinden de öğrendikçe verileri incele.
Tavsiye-5 Asla onun bunun dediği senetleri, fonları alma, "borsa kötüdür", "yatırım bu devirde yapılmaz" diyen gereksiz, kültürsüz, acziyet içerisinde olan, sahtekar, dolandırıcı, manipülasyon yapanların lafına asla bakma. En iyi tüyoyu kendin keşfedeceksin UNUTMA. Ayrıca akıl verenlere bak hep batıktır, paraya ihtiyacı vardır. Erken kalkan yol alır ve tamda bu yaştasın. Paralarını ufak ufak at köşeye bak bakalım 40 yaşında ne kadar finansal özgür bir birey olacaksın.
SON TAHLİLDE EN İYİ BORSACI SENSİN, EN İYİ TÜYO VEREN SENSİN VE EN İYİ SANA DOST, YİNE SENSİN. ÇALIŞ, ARAŞTIR, YOUTUBE VİDEOLARI İZLE.

Son düzenleme:
Geçmişte iyi performans getiren ve yönetim ekipleri sağlam fonları al geç zamanın yoksa zaten ilk başlarken de bunları al geç ilk başlarda zaten o fonların performansını geçemiyeceksin o yüzden fon al "araştır ama" sonra kendi bilgini genişlet hazır olduğunu düşündüğünde portföyün ufak bir miktarı ilen bir süre dene cidden olgunlaşmış mısın diye sonra istersen hepsini sen yönet veya fonlar veya yarı yarıya.

Sana borsayı yada daha genel tabirler yatırım yapmayı öğrenmek için aşağıdaki tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Benden önce yorum yapanların bir çoğunun laflarına bakma. Yok "borsaya girilmez", yok "o kadar parayla girilmez" vs.
Tavsiye-1 Öncelikle kitap okumayı seviyorsan borsa, finansal özgürlük, yatırım gibi konularda arama yaparak bulduğun kitapları al ve oku. Benim sana önereceğim ve çok etkileneceğini düşündüğüm iki kitap önerim var ilk etapta bunları okumadıysan oku lütfen. Zengün düşünmeyi öğreneceksin.
1- Zengin baba yoksul baba
2- Babil'in en zengin adamı
Tavsiye-2 Ben borsayı kitaplar, makaleler okuyarak başladım. Udemi'den de kurs aldım. Udemi'den isim istemişsin girince en çok satana bak onlardan birini al. Temel düzeyden başla. Bir sürü var. İsim verip reklam yapmayayım.
Tavsiye-3 İlk girişte gözü kapalı fonlardan alabilirsin. Fonlar; senetlere, altına, mevduat faizlerine, bonoya, tahvile vs. yatırdıkları için getirileri senetlerden daha iyidir. Uzun vadeli düşün. Abi tavsiyesi dinle ve asla al sat yapma. Yapacaksan da ileride senet, fon ve altın sepetin haricinde (ağırlık bunlar olmalı) al sat yapacağın 10 ar bin lira atıyorum 3-5 (30-50 bin tl yapar) senette 1 kaç ay bekleyerek kar alıp çıkabilirsin. Bu arada coinleri asla tavsiye etmem. Bana çok saçma geliyor ve ben orada çok para kaybettim. Kaldıraç asla yapma bekleyeceksen uzun vade spotta kal. Onun uzun vadesi yalnız borsadan çok daha uzun olabilir :) Bana saçma bir platform geliyor. Kumar heyecanı yüksek olanların girdiği ve köşeyi de dönenlerin olduğu bir yer ama bu seni cezbetmesin. Bunların sayısı oldukça az. Bu madde de tavsiye olarak FON ları verdim. tefas.gov.tr ye gir orada şemsiye fonlarını ara risk düzeyleri 6 ve 7 olanlar en iyi getiriyi sağlar. 5 yıllık getirilerden en yüksek olanları araştır. Kısa kısa yazıyorum bu tavsiye maddeleri aynı zamanda senin çalışma konuların. ARAŞTIR...
Tavsiye-4 Bulduğun parayı limiti ne olursa olsun yatırım hesabına aktar ve oradan senet al. Sana yine isim vermeyeceğim ama 9 tl ye satılan ve temettü veren sağlam hisseler var. Unutma bu arada gelen temettüleri de yine yatırıma yönlendir. Bu arada "9 tl lik senetleri bul al" demiyorum. Biri sana yazmış "o parayla borsaya girilmez" diye. Bende "girilir" diye örnek veriyorum. Sen araştır ver yüksek temettü veren sağlam BIST30 şirketlerini araştır. Tavsiye sayfa Kerem Bey'in sitesi (Bu ben değilim merak etme) temettuhisseleri.com sitesinden de öğrendikçe verileri incele.
Tavsiye-5 Asla onun bunun dediği senetleri, fonları alma, "borsa kötüdür", "yatırım bu devirde yapılmaz" diyen gereksiz, kültürsüz, acziyet içerisinde olan, sahtekar, dolandırıcı, manipülasyon yapanların lafına asla bakma. En iyi tüyoyu kendin keşfedeceksin UNUTMA. Ayrıca akıl verenlere bak hep batıktır, paraya ihtiyacı vardır. Erken kalkan yol alır ve tamda bu yaştasın. Paralarını ufak ufak at köşeye bak bakalım 40 yaşında ne kadar finansal özgür bir birey olacaksın.
SON TAHLİLDE EN İYİ BORSACI SENSİN, EN İYİ TÜYO VEREN SENSİN VE EN İYİ SANA DOST, YİNE SENSİN. ÇALIŞ, ARAŞTIR, YOUTUBE VİDEOLARI İZLE.
Bu arkadaşıda dinlemeyiniz dediği gibi

Hocam coin alma ben çok battım falan diyerek kendi gözlemci fikirlerinizi metine katmışsınız ama kimseyide dinlemeyin diyorsunuz kendinizle bir çelişkidesini

Niyetiniz iyi motive etmek güzel ama bana kalırsa fazla gazlamışsınız veya demişsiniz ki 9 TL'ye satılan temettü şirketleri var tamam satın alın demiyorsunuz ama bak araştır temettü iyidir falan gibi bir fikir atıyorsunuz.

Borsa sizin veya benim tarafımda değildir bilgilerinizi objektif veriniz ve kendi fikirlerinizi katmayınız katacaksanız da doğruluğu genel olarak yüksek bir bilgi olması lazım mesela: Dca "dollar cost avarage" methodu yani sürekli belirli bir miktar almak çoğu zaman en düşük piyasalardan almak ile aynı veya benzer sonucu verir piyasalarda zamanlama yapılamaz ve düşüşler ve yükselişler ön görülemezdir.

Borsayı kendin öğrenemezsin sadece anlık yükselişleri yakalayacağın hisseler gösterilir, bu da kesin değildir. Bu işin mantığını oturtmadan yatırım sadece para kaybıdır. Öncelikle illa öğrenmek isterseniz temel iktisat bilgisi derslerinden başlamanız lazım. Ayrıca Borsa'ya 3-5 bin TL para ile girilmez artık. Getirisi olmaz yani.

Büyük paralar gerekmez ilk başta amaç getiri değil portföy büyütmektir 3-5 demeden en yüksek tasaruf oranında portföy büyütülmeli yoksa biz yatırım için büyük paralar beklersek büyük sermayeler ulaşmamız daha zor olacaktır önemli olan başlamak.

Son düzenleme:
Geçmişte iyi performans getiren ve yönetim ekipleri sağlam fonları al geç zamanın yoksa zaten ilk başlarken de bunları al geç ilk başlarda zaten o fonların performansını geçemiyeceksin o yüzden fon al "araştır ama" sonra kendi bilgini genişlet hazır olduğunu düşündüğünde portföyün ufak bir miktarı ilen bir süre dene cidden olgunlaşmış mısın diye sonra istersen hepsini sen yönet veya fonlar veya yarı yarıya.

Bu arkadaşıda dinlemeyiniz dediği gibi

Hocam coin alma ben çok battım falan diyerek kendi gözlemci fikirlerinizi metine katmışsınız ama kimseyide dinlemeyin diyorsunuz kendinizle bir çelişkidesini

Niyetiniz iyi motive etmek güzel ama bana kalırsa fazla gazlamışsınız veya demişsiniz ki 9 TL'ye satılan temettü şirketleri var tamam satın alın demiyorsunuz ama bak araştır temettü iyidir falan gibi bir fikir atıyorsunuz.

Borsa sizin veya benim tarafımda değildir bilgilerinizi objektif veriniz ve kendi fikirlerinizi katmayınız katacaksanız da doğruluğu genel olarak yüksek bir bilgi olması lazım mesela: Dca "dollar cost avarage" methodu yani sürekli belirli bir miktar almak çoğu zaman en düşük piyasalardan almak ile aynı veya benzer sonucu verir piyasalarda zamanlama yapılamaz ve düşüşler ve yükselişler ön görülemezdir.

Büyük paralar gerekmez ilk başta amaç getiri değil portföy büyütmektir 3-5 demeden en yüksek tasaruf oranında portföy büyütülmeli yoksa biz yatırım için büyük paralar beklersek büyük sermayeler ulaşmamız daha zor olacaktır önemli olan başlamak.
Ben buraya sen ya da senin gibi teknik bilgilerle "Ben daha iyi biliyorum" imajı verenlerle tartışmaya gelmedim. Söylediklerimin hepsi giriş seviyesi olduğu içindir. Yani kardeşimizin yaşı çok küçük olduğu için senet sepet ismi vermeden ve özellikle riskli coin borsasından uzak durması gerektiğini söyledim. Öğrenince girer. Birine bir şeyler anlatmaya başladığımda başka birine dönüp bir şeyler izah etmek çok midemi bulandırıyor. Bu açıklamayı aslında sana yapmam bile zul geliyor ama yine de gel sana ekonomistten finansal dersler vereyim :) 94 yılından beri borsadayım. Elektronik ortamda borsa ve uygulamaları da tekrar internetten öğrendim ve halen bu yaşta (53) öğrenmeye devam ediyorum. 475 sayfa (muhtemelen 330 sayfaya kadar düşüreceğim) bir finansal konuları ele alan kitabım yayınlanmak üzere edit aşamasında. SDENİN BİLGİN SANA BENİM BİLGİM SANA. Tekrar genç arkadaşım bu paragrafı sana yazıyorum. Yatırımda böyle çok bilmiş arkadaşlarda çıkacaktır. Bunlarından lafına bakma. Tavsiyelerim senet, sepet, fon, coin ismi vermeden kitap okumaktan başlayıp kendini geliştirmen yönünde giriş seviyesi tavsiyelerdir. BAK BUNDAN BİLE CIZIRTI ÇIKARANLAR VAR. Bunlar çok tehlikeli kitlelerdir. Sen öğrenmene bak ileride bu arkadaşın söylediği aslında Türkçeleri olan İngilizce terimleri de öğreneceksin. Bu kişiler aynı zamanda Türkçemizi de katleden insanlar. Senin ilk yazını okumamış olsa gerek ki hemen coin leri övmeye başladı. Merkeziyetsiz bir yatırım stratejisi senin yaşında bilgi seviyen çok düşükken böyle platformlara girme. Bu arkadaşa söylenecek çok söz var ama artık cevap yazsa da kaile alıp cevap vermeyeceğim. Bu tipleri sosyal medyada, yotubeda çok göreceksin. Paranı tırtıklamak için KATIL butonuyla, özel TELEGRAM sayfalarına davet ederek seni keklemeye çalışırlar. Dediğim gibi bu kardeşe cevap verirken sana da tekrar yazmış olayım. En büyük dostun yine sensin. ÖĞREN, ÖĞREN, ÖĞREN...

Ben buraya sen ya da senin gibi teknik bilgilerle "ben daha iyi biliyorum" imajı verenlerle tartışmaya gelmedim. Söylediklerimin hepsi giriş seviyesi olduğu içindir. Yani kardeşimizin yaşı çok küçük olduğu için senet sepet ismi vermeden ve özellikle riskli coin borsasından uzak durması gerektiğini söyledim. Öğrenince girer. Birine bir şeyler anlatmaya başladığımda başka birine dönüp bir şeyler izah etmek çok midemi bulandırıyor. Bu açıklamayı aslında sana yapmam bile zul geliyor ama yine de gel sana ekonomistten finansal dersler vereyim :) 94 yılından beri borsadayım. Elektronik ortamda borsa ve uygulamaları da tekrar internetten öğrendim ve halen bu yaşta (53) öğrenmeye devam ediyorum. 475 sayfa (muhtemelen 330 sayfaya kadar düşüreceğim) bir finansal konuları ele alan kitabım yayınlanmak üzere edit aşamasında. Sdenin bilgin sana benim bilgim sana. Tekrar genç arkadaşım bu paragrafı sana yazıyorum. Yatırımda böyle çok bilmiş arkadaşlarda çıkacaktır. Bunlarından lafına bakma. Tavsiyelerim senet, sepet, fon, coin ismi vermeden kitap okumaktan başlayıp kendini geliştirmen yönünde giriş seviyesi tavsiyelerdir. Bak bundan bile cızırtı çıkaranlar var. Bunlar çok tehlikeli kitlelerdir. Sen öğrenmene bak ileride bu arkadaşın söylediği aslında Türkçeleri olan İngilizce terimleri de öğreneceksin. Bu kişiler aynı zamanda Türkçemizi de katleden insanlar. Senin ilk yazını okumamış olsa gerek ki hemen coinleri övmeye başladı. Merkeziyetsiz bir yatırım stratejisi senin yaşında bilgi seviyen çok düşükken böyle platformlara girme. Bu arkadaşa söylenecek çok söz var ama artık cevap yazsa da kaile alıp cevap vermeyeceğim. Bu tipleri sosyal medyada, YouTube'da çok göreceksin. Paranı tırtıklamak için katıl butonuyla, özel Telegram sayfalarına davet ederek seni keklemeye çalışırlar. Dediğim gibi bu kardeşe cevap verirken sana da tekrar yazmış olayım. En büyük dostun yine sensin. Öğren, öğren, öğren...

Ben size saldırmadım çelişkilerinizi gösterdim arkadaşın yaşı küçük deyip onu aşağılamanın anlamı yoktur çünkü bilginin yaşı yoktur bakın istediğiniz kadar büyük olun kitap yazın veya tecrübeli olun fark etmez ki bunları ego aracı yaparak kendinizi düşük konuma getiriyorsunuz yapmayın herkes kendi bilgisini söyleyebilir siz bunu eleştirebilirsiniz ama ben sizin bilginize değil çelişkinize vurgu yaptım.

Henüz 17 yaşındayım. Babamın üzerinde olan benim kullandığım bir banka kartından yatırım yapmayı borsayla ilgilenmeyi düşünüyorum. Amacım çok kolay para kazanmak vesaire değil. Sadece gelecekte bana yardımı dokunacak. Şimdi ise zamanımı boş şeyler yerine bana faydası dokunacak şeylere harcamak.

Bunu çok düşündüm ve en mantıklısının borsa olduğunu düşünüyorum. Kolay para kazanma hevesine kapılıp büyük oynamayacağım, en azından iyice öğrenene kadar nasıl öğrenebilirim? Hangi platformdan hangi kanallardan? Veya kimlerden? Kısacası borsayla alakalı her türlü tavsiyeye açığım pek düşünmesemde kripto paralar hakkındada görüşlerinizi merak ediyorum. Mantıklı, mantıklı değil gibisinden.

Hocam tam bir tavsiye veremeyeceğim ben çok fazla bir bilgim yok ama mert başaranı dinleyin. Ondan bayağı bir şey öğrenirsiniz.

Ben size saldırmadım çelişkilerinizi gösterdim arkadaşın yaşı küçük deyip onu aşağılamanın anlamı yoktur çünkü bilginin yaşı yoktur bakın istediğiniz kadar büyük olun kitap yazın veya tecrübeli olun fark etmez ki bunları ego aracı yaparak kendinizi düşük konuma getiriyorsunuz yapmayın herkes kendi bilgisini söyleyebilir siz bunu eleştirebilirsiniz ama ben sizin bilginize değil çelişkinize vurgu yaptım.
Size cevap yazmayacağım dedim ama inanın çok mide bulandırıyor ve iftiracı konuşarak beni cevaba zorluyorsunuz. Lütfen bu yazışmamız son olsun. Kardeşin yaşı küçük diye aşağıladığım konusu çok saçma. Bir daha ZEKİ bir insana açıklama yapar gibi yapıyorum ki tekrar sohbete, yazışmaya meydan kalmasın. Kendinizi zeki olarak hissediyorsanız ki ben öyle olduğunuzu düşünüyorum... Tekrar yazıyorum; Ben kardeşimize yaşı küçük diye COİN borsasını önermiyorum dedim. Ve bana göre o platform ve yatırım araçları saçma geliyor dedim. Dikkat edin BANA GÖRE diyorum. Ve yaşı küçük olduğundan o borsayı önermiyorum bunun gerekçesi de dediğim gibi henüz bilgi seviyesi de olmadığındandır (ki kendisi bilgisi olmadığını söylüyor). İleride bilgi seviyesi yeter duruma gelir coin borsalarına da girer, kaldıraç da yapar orası beni ilgilendirmez artık. Yazılarımı bir daha bir daha bir daha oku. Anlaşılması çok zor değil ve hiç bir çelişki içermez. Sizin çelişki gördüğünüz noktalar şudur; 1- Kendi fikirlerimin içeriyor olması 2- Onun o yaşta ve bilgi seviyesi çok çok yetersiz olduğundan yapması gerekenlerdir.
Umarım ANLATABİLMİŞİMDİR. Yaşı küçük diye aşağılamadım bir kez daha söylüyorum 1. sayfadan beri ona yazdığım yazıları okuyun. Hep yardımcı oldum. Sen yada senin gibiler teknik cümlelerle kafasını karıştırırken, borsaya girilmez, borsada yatırım yapılmaz, o kadar parayla borsada senet sepet alınmaz diyenlere İNAT ben onun yatırım yapmasını önerdim ve evet TEMETTÜ yatırımını da şiddetle öneriyorum. Çünkü ben temettü emeklisiyim. Bana saldırmamışsınız!!! Buna gülerim. "Niyetiniz iyi motive etmek güzel ama bana kalırsa fazla gazlamışsınız " Bu cümle size ait. O genç kardeşimize dünyanın en olumlu, en ılıman, en dostça, bir büyüğün küçük bir kardeşe abilik yaptığı en sevgi dolu mesajlarını yazdım siz çelişki var diyerek ona karşı beni kötülediniz. Bu saldırıdır. BİRDAHA OKU yazdıklarımı.
Bak @Kasım_0 ne demiş; "Hocam tam bir tavsiye veremeyeceğim ben çok fazla bir bilgim yok ama mert başaranı dinleyin. Ondan bayağı bir şey öğrenirsiniz." Bu gibi tavsiyeler işte o kardeşimizi öğrenmeye teşvik eder. Senin gibi teknik kelimeler yazarak yani; "Borsa sizin veya benim tarafımda değildir bilgilerinizi objektif veriniz ve kendi fikirlerinizi katmayınız katacaksanız da doğruluğu genel olarak yüksek bir bilgi olması lazım mesela: Dca "dollar cost avarage" methodu yani sürekli belirli bir miktar almak çoğu zaman en düşük piyasalardan almak ile aynı veya benzer sonucu verir piyasalarda zamanlama yapılamaz ve düşüşler ve yükselişler ön görülemezdir." bu paragraftaki gibi yazılar yeni öğrenenlerin kafasını karıştırır. Burada tüm yazışmalar o kardeşimiz için çünkü. Ayrıca bu yazdığın paragraf benim yazdığım yazıya eleştiri olamaz. Çünkü bilgi vermedim ki objektif bilgi olsun :) kitap tavsiyesi, fon tavsiyesi ve temettü yatırım bunları söyledim. İsim vermedim üstelik. Demek ki objektif yazdıklarım. Ayrıca; "doğruluğu genel olarak yüksek bir bilgi olması lazım" bu cümleyi yazman için benim senetlerle, fonlarla, tahvil, opsiyon borsası, repo ve benzeri enstrümanlarda bir veri tahmin etmiş olmam gerekirdi ki sen bu cümleyi yazasın :) BENİM BİR VERİ PAYLAŞMAM SÖZ KONUSU HİÇ OLMADI. Yani bu eleştirinde saçma. Umarım bir daha yazışmayız. Bana yazma sen o kardeşe faydan olacak yazılar yaz olmaz mı? Tekrar ediyorum zeki birisin öyle inanıyorum ve tekrar tekrar yazışmaya gerek olmadığını uzun uzun izahatla anlamış olman gerek diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı