Borsa uygulaması önerisi

feanorsonoffinwe

Hectopat
Daha fazla  
Selam, yakın bir zamanda(2 ay) 18 yaşıma basıcağım borsa hesabı açmak istiyorum. Hangi uygulamayı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Binance'da kaldıraçlı işlemler özelliği var. Belki onu kullanabilirsin. Onun dışında alım-satım yapılıyor mu bilmiyorum ama TradingView diye bir website var oradan takip edebiliyorsun borsaları.

Bazı borsalar henüz adı duyulmamış tokenleri listeleyip Binance gibi büyük borsalara geçiş yapmadan önce fırsat tanıyor. Gem arayışında olmayacağına ve henüz öğrenmeden vadeli işlemlere girmeyeceğine inanarak Binance ve Binance TR diyorum.

Binance'da kaldıraçlı işlemler özelliği var. Belki onu kullanabilirsin.
Borsaya yeni başlayacak 18 yaşındaki birine verebileceğin en son tavsiye vadeli işlemler olmalı. Aylarca düzenli eğitim olmadan girmek intihardan farksız. Alım satım ve hodl mantığı yeterli şu an için.

BİST'te işlem yapacaksanız bankanızın borsa uygulamasını kullanabilirsiniz. Alım satım yaparken zorluk yaşayabilirsiniz çünkü komisyonları banka güvenliği dolayısıyla yüksek oluyor. Komisyonu düşük aracı platformlar da var ama bunlar banka borsaları gibi güvenliği yüksek yerler değil.

Selam, yakın bir zamanda(2 ay) 18 yaşıma basıcağım borsa hesabı açmak istiyorum. Hangi uygulamayı önerirsiniz?

Bence kaldıraçlı işlemler biraz fazla riskli, çok uzman olman lazım ki kazanasın. Ama hala ısrarlıysan ki 2 ay geçmiş konu üzerinden, sermayeni iyi yönet. Yani risk yönetiminin iyi olması lazım. Ben şahsen her ay %20 civarında getiri sağlayacak şeylere yatırım yapmayı daha çok seviyorum. Bunlar da genellikle hisse oluyor. Üstel büyüme burada çok önemli, paranı her ay %20 artırdığında yıl sonunda ana paran %600 civarında artıyor mesela. Evet her ay %20 biraz zor ama eğer başarılırsa çok iyi sonuç verir.

BIST100'deki çoğu hisse aydan aya %50lere varan değişimler yaşıyor, ister iniş ister çıkış olsun. Niye bu kadar olanaksız geldi ki sana? Zor olan analiz kısmı.
BIST boğa sezonundaydı çünkü. Gözünü kapatıp satın alsan para kazanıyordun. Ben %20 olanaksız demiyorum ki zaten. Vadelide bir günde %25 kasayı büyüttüğüm oldu ama bunun mümkün olması sürdürülebilir olduğu anlamına gelmiyor. Zor olan kısmı da analizden çok psikolojiye dayanıyor. Elindeki para büyüdükçe senin için aylık %1(enflasyon + 1) bile çok iyi para olmaya başlıyor. Aynı şekilde %1 zarar da can sıkmaya başlıyor. Yüz bin TL ile birkaç milyon TL'nin %20 büyümesi psikolojik olarak aynı şey değil. Dediğim gibi düzenli olarak her ay %20 kazandıracak stratejin varsa paylaş benimle sana aylık karımın %70'ini vereyim. Ama kar edemezse de aradaki farkı sen bana ödersin. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı