Borsada algoritmik trade sinyali paylaşmak suç mu?

Denices

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, birkaç finans sitesinden (tradingview, investing gib.) Herkese açık olarak paylaşılan verileri kullanarak üretilen, borsa ve internet dünyasında sinyal olarak geçen paylaşımlar yapmak suç mu? Veya kapalı bir gruba veya üyelik sistemli internet sitesinde para karşılığı abonelik sistemi şeklinde paylaşmak suç mu?
Bu şekilde sinyal paylaşan bir sürü grup var. Bu işi suç oluşturmadan nasıl yapıyorlar merak ediyorum. Teşekkürler.

Sonuna YTD, herkes kendi sorumluluğunu alsın bu tavsiye değildir, burası benim günlüğüm finansal tavsiye içermez gibi cümlelerle yasal sorumluluktan kaçıyorlar.
Yatırım tavsiyesi değildir falan yaz sağına soluna.
Evet ancak bu sinyalleri para ile sattıktan sonra yatırım tavsiyesi değildir diyerek işin içinden sıyrılınabileceğini sanmıyorum açıkçası. 😄 Ancak belki para ile alan kişi riskleri kabul ettiği için sorun olmuyordur belki. Yapay zekaya sorduğumda açıkça paylaşmak suç, bir grup içerisinde paylaşmak suç değil diyor. Ancak bilen birinden cevap almam önemli, sonrasında başım yanmasın. :)

Kısaca: "Telegram'da sinyal grubu kurup, VIP üyelik satsak ceza öder miyim?" diye soruyorsun anlaşılan.

Nasıl ki bu işlerden devlete vergi vermiyorsan, olası bir dolandırıcılık suçunda da ilk olarak devletin senin tarafında olmasını bekleyemezsin.

Riskli işler. Daha önce ceza alan birkaç trader biliyorum.

Atı alan Üsküdar’ı geçti. Dediğini yapan çok kişi oldu, insanların hırsını kullanıp paralarını alıp kayboldular. Bence para kazanmanın daha doğru yolları olmalı. Bu tarz kandırmacalı ve riskli işlerden uzak durun derim. Kimsenin de ahını almayın. Gruplara para yatıranların hepsi çaresiz insanlar. Zenginin değil fakirin, muhtaç insanın parasını almaya çalışacaksın. Bu hiç doğru değil.

Atı alan Üsküdar’ı geçti. Dediğini yapan çok kişi oldu, insanların hırsını kullanıp paralarını alıp kayboldular. Bence para kazanmanın daha doğru yolları olmalı. Bu tarz kandırmacalı ve riskli işlerden uzak durun derim. Kimsenin de ahını almayın. Gruplara para yatıranların hepsi çaresiz insanlar. Zenginin değil fakirin, muhtaç insanın parasını almaya çalışacaksın. Bu hiç doğru değil.
Hocam bahsettiğimiz grupların çoğu için evet haklısınız kesinlikle dolandırıcılık. Özellikle grubun adında pump geçiyorsa kaçın, birileri sizin üzerinizden zengin oluyor demektir.
Ancak ben yeterli seviyede backtest gerçekleştirdiğim, sadece bir indikatöre göre değil temel ve teknik analizi birlikte yapan bir algoritmadan bahsediyorum ve eğer olursa, şeffaf bir şekilde paylaşım yapmayı düşünüyorum.
Kısaca: "Telegram'da sinyal grubu kurup, VIP üyelik satsak ceza öder miyim?" diye soruyorsun anlaşılan.

Nasıl ki bu işlerden devlete vergi vermiyorsan, olası bir dolandırıcılık suçunda da ilk olarak devletin senin tarafında olmasını bekleyemezsin.

Riskli işler. Daha önce ceza alan birkaç trader biliyorum.
Bu işi aslında telegram grubu kurup da oradan paylaşmak olarak düşünmüyorum. Yabancı bir website gördüm ve yabancı hisseleri benim yaptığım tarzda bir algoritma ile puanlıyor. Aynısını türk hisseleri için yapma fikri doğdu, işin sonucunda güzel backtest sonuçları alınca buraya evrildi. Yani demem o ki bir üyelik sistemi kurup, vergimi ödeyeceğim eğer başarılı olursam ve yasal ise. Ancak o kadar fazla telegram grubu var, onların yaptığı iş legal sayılıyorsa bu kadar külfete girmeye de bilirim, aynı yoldan ilerlerim.
Beni de dolandırıcılıktan alacaklar bu gidişle.

Ödemeyi bağış gösterebilirsiniz.
Usta aklımda süper bi proje var senle ortak yürütücez. Çiftlik ve hayvanlarla ilgili. Özelden yaz detayları görüşelim... Zengin olucaz 😄

O gruplar son zamanlarda kendilerini yatırım uzmanı veya danışmanı olarak gösterip, siteleri üzerinden sözde birebir danışmanlık adı altında satıyor VIP üyeliklerini. Böylelikle yaptıkları iş legal sayılıyor.

Böyle bir sistem kurabileceksen şansını dene derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı