Boşta %100 disk kullanımı oluyor

Daha fazla  
Resimde görüldüğü gibi bilgisayarım boşta bile olsa 2.5GB RAM ve %100 HDD kullanıyor. HD Tune ile tüm scanleri yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı çeşitli virüs programları ile bilgisayarımı taradım virüs bulamadı. Sorunun neden kaynaklı oldugunu hiçbir türlü bulamadım. Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler. DISM++ ile yedek alırken disk dolu diyor. Nasıl çözeceğiz?

Ekran Görüntüsü (14).png

Ben DISM++ yedek alırken disk dolu diyor niye beni anlamıorsunuz.
Buyurun.
Kimse çözemedi be ayıp yani.
Hocam size çözüm odaklı sadece yardım amaçlı yazacağım. Sisteminizde 4gb ram var ve ssd mevcut değil. Yani sizin rahatça Windows 10 kullanmanız için SSD şart. Ama Windows 10 kullanmak istiyorsanız ve para vermek istemiyorsanız Düzenlenmiş Windows 10 ISO'su kurmanız lazım. Siz uğraşmak istemiyorsunuz haklı olarak TeamViewer verin ben hallederim. (Driver kurmak oldukça basit bir olay. İnternetten donanımınıza ait driveri bulup indiriyorsunuz sonrası next next.)

Düzenlenmiş ISO Rehberi : Buyrun

Rufus İle usb diske yazdırma Rehberi: Buyrun (Disk bölüm düzeni kısmını MBR olarak yazdırmaya dikkat edin.)

Temiz kurulum rehberi : Rehber bulamadım ama anlatıyorum. Bilgisayar başlatılırken bios tuşuna art arda basıyorusunuz. Bios ekranından Disk sırası seçeneğine gelip usb diskinizi başa alıyorsunuz. Bu işlem bilgisayarın yazdırdığımız usb diskten başlamasına yarıyor. Sonra iso bu adımları takip edebilirsiniz çok basit bir işlem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüme yönelik yorumlamalar gelmemiş. Windows 7, 8.1 kullanın vs soyleniyor ayrıca Windows 7 güncelleme alımı durdu ve burada sizin kullaniminizdaki istek önemli. Windows 10 devamlılığını surdurebilirsiniz. Bunu niteleyen uygulamalar vardır. Windows 10 devam edin ve Görev Yöneticisi görüntüsünü atın açık uygulamalar mi vesile oluyor bakalım.
Çok saçma şeyler gördüm konuda.

Sürücüleri Birleştir ve İyileştir aracını çalıştırın. Bu araç ile oradaki tüm disk bölümlerini ve diskleri En iyi Duruma getirin. Sorun çözülecektir diye düşünüyorum.
Hocam arkadaşın ne dediğini bir türlü anlamadım. Konu disk %100 kullanılıyor diye açmış ve Windows 10 kullanıyor arkada bir sürü servis çalışıyor Defender, Update gibi bizde dedik Windows 10'da HDD ile bunlar normal diye. Sonrasında Windows kurulduktan sonra sürücüleri nasıl otomatik güncelleyeceğim bir forumda öyle yapmışlar dedi. Sonra yine geldim DISM++ ile yedek alırken disk dolu diyor dedi. Burada 3 tane sorun var, ben pek anlayamadım açıkçası.

Hocam size çözüm odaklı sadece yardım amaçlı yazacağım. Sisteminizde 4gb ram var ve ssd mevcut değil. Yani sizin rahatça Windows 10 kullanmanız için SSD şart. Ama Windows 10 kullanmak istiyorsanız ve para vermek istemiyorsanız Düzenlenmiş Windows 10 ISO'su kurmanız lazım. Siz uğraşmak istemiyorsunuz haklı olarak TeamViewer verin ben hallederim. (Driver kurmak oldukça basit bir olay. İnternetten donanımınıza ait driveri bulup indiriyorsunuz sonrası next next.)

Düzenlenmiş ISO Rehberi : Buyrun

Rufus İle usb diske yazdırma Rehberi: Buyrun (Disk bölüm düzeni kısmını MBR olarak yazdırmaya dikkat edin.)

Temiz kurulum rehberi : Rehber bulamadım ama anlatıyorum. Bilgisayar başlatılırken bios tuşuna art arda basıyorusunuz. Bios ekranından Disk sırası seçeneğine gelip usb diskinizi başa alıyorsunuz. Bu işlem bilgisayarın yazdırdığımız usb diskten başlamasına yarıyor. Sonra iso bu adımları takip edebilirsiniz çok basit bir işlem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sizin için üşenmeden bunları yazdım başka türlü çözülmez herkes kendine yapıyor vs cevaplar sinirlendirmeye başladı. Konu boşa uzuyor. İnsanlar size nasıl yardım edecek sanıyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı