Boşta %50 bellek kullanımı

mustafaxdxaxcxm

Hectopat
Laptop bostayken bu kadar bellek kullaniyor. Oyuna girdigimde %82'lere cikiyor ama CPU degerleri %10'da oluyor.

Dosya Ekleri

• 20200330_001041.jpg
    581,2 KB · Görüntüleme: 1.154
Başlangıçta açılan uygulama sayılarını azaltın. Ayrıca gereksiz güncelleme, tarama görevlerini kapatın.
Bunun için daha detaylı ayar sunan Autoruns yazılımını kullanabilirsiniz.
Lenovo ait kullanmadığınız uygulamaları kapatın ya da kaldırın.
McAfee sistemi yoran ve koruma konusunda vasat bir antivirüstür. Onun yerine Kaspersky IS ya da Norton standart sürümlerini tavsiye ederim. Ayrıca aşağıdaki konuda gösterilen yöntemleri uygulayın.
En son olarak sistemi yeniden başlatın. Eğer daha detaylı yardım istiyorsanız, tüm görev yöneticisine ait ekran görüntüsü paylaşın.
Düzgün ayarlar ile Windows 10 bellek kullanımını %15-%20 kullanım civarına çekebilirsiniz.

Laptop bostayken bu kadar bellek kullaniyor. Oyuna girdigimde %82'lere cikiyor ama CPU degerleri %10'da oluyor.
Arama çubuğuna "msconfig" komutunu girin ve enter'a basın. Ardından gelen penceredeki menülerden "Başlatma" alt menüsüne gelin. Ardından altta bulunan "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" butonuna tik koyun. Sonrasında Nvidia veya AMD platformu dışındaki tüm işlemleri kapatın ve biligsayarınızı yeniden başlatın. Sonuç değişecektir. Eğer değişmezse giriş yaptıktan sonra kapattığınız uygulamaların masaüstünde sağ alt köşeden çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Kapattıktan sonra hala çalışan varsa çıkış yapın ve tekrar bakın.

Windows 10 kullanıcısı için söylüyorum değil 2 GB, 4 GB bellek bile yetmiyor bana. Nedenini soracak olursanız Windows 10'un kendisi zaten yaklaşık 1.5 GB kullanıyor. 2.5 GB ile de bir Chrome uygulamasını açıyorum. Sonraki işlemler için RAM yerine sabit diskim kullanılıyor ve aşırı bir veri/zaman kaybı meydana geliyor. Reisi bırakmayalım. #4GBRAMİCİNWİN7

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…