Ne kadar yemesinin hiçbir önemi yok. RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler. RAM, dünyanın en hızlı çalışan bileşeniyse sence bunu kullanmak mı performansı artırır yoksa...
Ben bilgisayarıma format atacağım ve aklıma bir sorun takildi. Windows 10 mu yoksa 8 mi daha az RAM kullanıyor? Acilis suresi vb. diger ozellikler benim icin onemli degil onemli olan hangisinin daha az RAM harcadigi.
www.technopat.net
Sizleri buraya alalım. Recep Baltaş'ın da dediği gibi, Windows XP devrinde yaşamıyoruz.
Defender yerine Norton 360 Standart ya da Kaspersky IS satın alarak kullanabilirsin. Diğer sürümleri ekstra özellik sunuyor. Bu önerdiğim iki sürüm tüm güvenlik özelliklerini barındırıyor.
Kaspersky Internet Security özellikleri: Virüsleri, dosya kilitleyicileri, saldırıları ve daha fazlasını engeller. Çevrim içi takipçilerin verilerinizi toplamasını önler. Android cihazınızda gizlenen casus yazılımları algılar. Banka düzeyinde şifreleme ile ödemeleri korur. Web kameranıza...
PC, Mac veya mobil cihazınız için gelişmiş internet güvenliği koruması, ayrıca çevrimiçi gizlilik için VPN ve SafeCam, 10 GB Cloud Backup, Parola Yöneticisi ve daha fazlası.
tr.norton.com
Defender göre daha az sistem kaynağı tüketiyorlar. Norton 360 bellek tüketimi konusunda daha iyidir. Ama potansiyel olarak çoğu bilinmeyen uygulamayı zararlı olarak algılar. Tabii tarayıcı uzantıları kısmında Kaspersky IS uzantısı daha iyi, ama uzantı tabanlı koruma sağlamadıklarından devre dışı bırakabilirsin.
Windows 10'da kullanıcı verilerini toplayan iÅlemleri nasıl sınırlayacaÄınızı ve en iyi gizlilik ayarlarını nasıl yapacaÄınızı bu rehberimizde
Ben de zamanında kendisini bu yüzden çok eleştirirdim, ta ki Quantum Break oyunu hıyarlık yapana kadar. İşletim sistemi güncel olmayınca, güncel olan birçok yazılım veya oyun sorun çıkarmaya başlıyor maalesef.
Büyük şirketler de genelde aynısını yapmıyor mu? Microsoft, XP desteğini kesti. Valve artık XP'ye destek vermiyor. Steam'i yüklemek isteyen paşa paşa daha güncel işletim sistemi kullanmak zorunda.
Eski sistemlere destek vermek genelde zaman ve enerji kaybı ile sonuçlanıyor. Bu yüzden neden destek vermediklerini az buçuk anlıyorum.
Aynı sorunu yaşıyorum diyen arkadaşlar, yaşamıyorsunuz. Çünkü ortada bir sorun yok. Reptile güzelce anlatmış, iki konu kanıt da atmış. Bir de ben ekleyeyim.
RAM zaten kullanılmayacaksa o zaman ne amaçla takıyoruz ki?
Aynısını Android telefonlar için söylüyorlar. İşte efendim, neden boşta 8 GB RAM'ın 6 GB'ı kullanılıyor gibi. Kullanılmayacaksa adamlar neden koyuyor bunu? Boşta yatsın diye değildir herhalde. Bu da o hesap.
Sistem gerektiği kadarını kullanır. Sizin belleği sürekli boş tutmanız gerekmiyor.