Boşta yüksek RAM kullanımı

ardawashere

Decapat
Katılım
24 Ağustos 2018
Mesajlar
36
Benim sorum, bilgisayarı açtığımda boşta yüksek RAM kullanımını nasıl azaltabilirim? Bilgisayarı açtığımda 3.2 GB RAM kullanması normal değil bence.
 

Dosya Ekleri

  • Ad312sız.png
    Ad312sız.png
    22,1 KB · Görüntüleme: 67
  • Adsız.png
    Adsız.png
    43,8 KB · Görüntüleme: 72


Sizleri buraya alalım. Recep Baltaş'ın da dediği gibi, Windows XP devrinde yaşamıyoruz.
Recep Baltaş da çok ağır konuşuyor yahu :D Adam tam bir yargı makinası. Tek sevmediğim yanı düşük sistemlere destek vermek yerine Windows 10 geç demesi.
 
Defender yerine Norton 360 Standart ya da Kaspersky IS satın alarak kullanabilirsin. Diğer sürümleri ekstra özellik sunuyor. Bu önerdiğim iki sürüm tüm güvenlik özelliklerini barındırıyor.
Defender göre daha az sistem kaynağı tüketiyorlar. Norton 360 bellek tüketimi konusunda daha iyidir. Ama potansiyel olarak çoğu bilinmeyen uygulamayı zararlı olarak algılar. Tabii tarayıcı uzantıları kısmında Kaspersky IS uzantısı daha iyi, ama uzantı tabanlı koruma sağlamadıklarından devre dışı bırakabilirsin.
Bunun dışında bir sorun yok.
 
Son düzenleme:
@ErciKral

Ben de zamanında kendisini bu yüzden çok eleştirirdim, ta ki Quantum Break oyunu hıyarlık yapana kadar. İşletim sistemi güncel olmayınca, güncel olan birçok yazılım veya oyun sorun çıkarmaya başlıyor maalesef.

Tek sevmediğim yanı düşük sistemlere destek vermek yerine Windows 10'a geç demesi.

Büyük şirketler de genelde aynısını yapmıyor mu? Microsoft, XP desteğini kesti. Valve artık XP'ye destek vermiyor. Steam'i yüklemek isteyen paşa paşa daha güncel işletim sistemi kullanmak zorunda.

Eski sistemlere destek vermek genelde zaman ve enerji kaybı ile sonuçlanıyor. Bu yüzden neden destek vermediklerini az buçuk anlıyorum.
 
Aynı sorunu yaşıyorum diyen arkadaşlar, yaşamıyorsunuz. Çünkü ortada bir sorun yok. Reptile güzelce anlatmış, iki konu kanıt da atmış. Bir de ben ekleyeyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
RAM zaten kullanılmayacaksa o zaman ne amaçla takıyoruz ki?

Aynısını Android telefonlar için söylüyorlar. İşte efendim, neden boşta 8 GB RAM'ın 6 GB'ı kullanılıyor gibi. Kullanılmayacaksa adamlar neden koyuyor bunu? Boşta yatsın diye değildir herhalde. Bu da o hesap.

Sistem gerektiği kadarını kullanır. Sizin belleği sürekli boş tutmanız gerekmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı