Boy uzatmak mümkün mü?

Hocam yine en etkilisi yüzme ve basketboldur. Ama evet barfiks çekerseniz sırtınız, omzunuz ve kollarınız gelişir. Hem de belinize yük bindirmeden kol çalışmış olursunuz. Bende barfiks standı var, yeriniz varsa o tarz bir şeyde düşünebilirsiniz.

Basketi bırakmamaya çalışacağım elimden geldiği kadar yeter ki boyum uzasın ben biraz dış görünüşe takıntılıyım.

Arkadaşın dediği gibi yüzme ve basketbol ama sana tavsiyem yüzme hem boy uzatır hem de kaslarını geliştirir bizim arkadaş yüzme ile ilgileniyordu hem boyu uzadı hem de kaslandı yüzme tavsiyem.
Yüzme uzun ve sağlıklı yaşamanın sırlarından bir tanesi gibi bir şey, fıtığada iyi geliyor diye biliyorum. (Derecesi yüksek değilse)

Basketi bırakmamaya çalışacağım elimden geldiği kadar yeter ki boyum uzasın ben biraz dış görünüşe takıntılıyım.
Hocam birde bu strese girmeyin, hiç gerek yok.

Arkadaşın dediği gibi yüzme ve basketbol ama sana tavsiyem yüzme hem boy uzatır hem de kaslarını geliştirir bizim arkadaş yüzme ile ilgileniyordu hem boyu uzadı hem de kaslandı yüzme tavsiyem.

Aileme söylemem gerek ama sanmıyorum ilgileneceklerini maalesef

Yüzme uzun ve sağlıklı yaşamanın sırlarından bir tanesi gibi bir şey, fıtığada iyi geliyor diye biliyorum. (derecesi yüksek değilse)

Hocam bir de bu strese girmeyin, hiç gerek yok.

Ya vallahi keşke üstesinden gelebilsem çok takarım böyle şeyleri.

Aileme söylemem gerek ama sanmıyorum ilgileneceklerini maalesef.

Ya vallahi keşke üstesinden gelebilsem çok takarım böyle şeyleri.

Kanka çok istersen denizde yüz sana kalmış illa havuzda olacak diye bir şey yok hem daha gençsin bir anda tak diye uzayabilirsin hem kızlar uzun boylu erkek seviyor olayı da hurafe aga bizde boy var da ne oldu :D

Kanka çok istersen denizde yüz sana kalmış illa havuzda olacak diye bir şey yok hem daha gençsin bir anda tak diye uzayabilirsin hem kızlar uzun boylu erkek seviyor olayı da hurafe aga bizde boy var da ne oldu :D

Kral en son denize gittiğimde ilkokuldum babam sağ olsun. Bir de kızlar boya bakar bence illaki denk gelir sana.

Kral en son denize gittiğimde ilkokuldum babam sağ olsun. Bir de kızlar boya bakar bence illaki denk gelir sana.
Efendi olmaya bak, kültürlenmeye bak. Boyun anormal kısa değil, kız arkadaşı çekecek şeyde değil. Eğer amacın buysa bunun yolları farklı, bu yaşta bunlara önem vermektense geleceğine odaklan.

Yok hacım benim boy 173 falan şu an 15 yasindayim öyle bir şey yok çoğu tipe bakıyor bir sürü sevgilim oldu su yasima kadar hicbiri boyumu umursamadı.

Herkesin uzama zamanı farklı oluyor, bazen 12 yaşında 1.80 oluyorsun bazen 17 yaşında. Kendimden örnek verecek olursam 8. Sınıfta 1.55 boyundaydım. 6 ayda 1.75 boyuna geldim. Lise dönemimde 4 yılda 1.79 1.80e kadar uzadım. Liseden sonra 7 8 yıldır hiç uzamadım. Tahminimce minimum 4-5cm daha uzarsınız.

Eğer olması gerekenin altında beslenmiyorsan ve hormonal bozukluğun yoksa genetik şans faktöründen başka etkili olabilecek pek bir şey yok. Bazı insanların tüm ailesi 170 civarı kendisi 190Cm'dir. Dedesinin dedesi 185Cm'dir oradan gen aktarımı olur. Bazılarının babası 190Cm'dir kendisi 175Cm'dir. Genetik aktarımın önüne geçemezsin maalesef. Basketbol vs gibi sporlar kayda değer bir uzama sağlamaz. Bazen şöyle hikayeler duyarsın, basketbol oynadım 17 yaşından sonra 170Cm'den 190cm oldum vs gibi. Alakası yok, zaten onun genetiğinde vardır ve gelişimi geç tamamlanmıştır.

Uzun boylular seçildiği için basketbol boy uzatır, kısa boylularda mesafe kısa olduğu için haltere kısa boylular seçildiğinden halter boy kısaltır efsanesi ortaya çıkmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı