Hocam kablo tek jakı çiftleyen türde olmalı. Sizin kablonuz nasıl?
Benim ki de öyle hocam.
Tam olarak şöyle:
Her nasıl oldu bilmiyorum ama, mikrofonu çalıştırmayı başardım. Ses kartımda çalışmıyor ama anakarta veya kasaya bağladığımda çalışıyor hocam. Tam olarak bu sorunu nasıl çözdüm hatırlamıyorum çünkü çok yöntem denedim. Bu son gördüğüm yolu adam şöyle açıklamış:
1- Windows aramasıyla "Realtek Audio Console"u açın.
2- Burada 'Kayıt Aygıtı' isimli yere girin.
3- Çıkan seçeneklerden "Tüm giriş jaklarını bağımsız bağımsız giriş aygıtları olarak ayırın" seçeneğini seçin.
Adamın dedikleriyle benimki farklıydı. MSI yazılımı açıldı bende. Ama bağımsız jak seçeneği ayarlar kısmındaydı. Bu konuya yolu düşecek kişiler için şöyle özetleyeyim:
-Bu mikrofonun jakı (ucu) TRRS, jaka baktığınızda 3 tane çizgisi olan yani. Bu telefonlarda çalışabilir fakat bilgisayarlar için TRS (ucu 2 çizgili olan) jak gerekiyor. Bunu da 'kulaklık mikrofon ayırıcı' yazarak bulabilirsiniz. Sorununuzu çözecektir.
-Şayet benim gibi sorununuz çözülmezse; bilgisayarınızın arama kısmına "Realtek Audio Console" yazın ve uygulamayı ayıp, "Tüm giriş jaklarını bağımsız bağımsız giriş aygıtları olarak ayırın" seçeneğini işaretleyin. Bende farklı yazılım arayüzü olduğu için ekran görüntüsü alıp çekemiyorum fakat MSI uygulamasının arayüzünde bu şekildeydi:
Umarım ileride bu sorunu yaşayacaklara çözüm olabilmişimdir.
@359149 hocam emeklerinize, ilginize çok teşekkür ederim. Mesajlarınızı beğenerek size teşekkürümü daha iyi sunuyorum. Var olun.
Ek olarak sadece ses kartımda çalıştırabilmeyi isterdim. Ama bakalım çözümünü bulabilecek miyim...