Boya dolgu astarı ve fırça önerisi

Maotun209

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da bahsettiğim gibi bu ürünlerle ilgili daha önce kullanmış arkadaşlar önerilerde bulunabilir mi rica etsem?

Ahşap dolgusu işini görür:Pole Mobilya Dolgutamir Macunu Krem Fiyatları ve Özellikleri

Boyaların en ucuzu Artdeco, o iş gördüğüne göre hepsi olur. Kalitesine göre kapatıcılığı değişir, Artdecolarda en az birkaç kattan aşağısı kurtarmaz.

Fırça: Boyayacağın model hacmi ve detay seviyesine göre değişir. Bence olabildiğince ince fırça al, detaylar için. Markalara çok takılma, onun yerine ucuz ama çok sayıda fırçan olması daha iyi olur, bende normal resim fırçası, makyaj fırçaları hatta tırnak süsleme fırçaları bile var, son ikisi en ucuz fırçalar zaten, setleri marka boya fırçalarının 1 tanesinden daha ucuz olur genelde.

Bu tip bir set alma, yarısını çok büyük olmayan modellerde kullanamazsın,: Amazon.com.tr

Astar:Casati gri astar sprey
Vernik: Casati

Spreyleri yapı marketlerden elden alman daha iyi olur.

Eski konulara da bakabilirsin, daha önce açılan konular bunlar.
art.jpg

Artdeco boyaların karışımından oluştu renkler, istediğin renk için karıştırman gerek, deneme yanılma.

Son düzenleme:
Ahşap dolgusu işini görür:Pole Mobilya Dolgutamir Macunu Krem Fiyatları ve Özellikleri

Boyaların en ucuzu Artdeco, o iş gördüğüne göre hepsi olur. Kalitesine göre kapatıcılığı değişir, Artdecolarda en az birkaç kattan aşağısı kurtarmaz.

Fırça: Boyayacağın model hacmi ve detay seviyesine göre değişir. Bence olabildiğince ince fırça al, detaylar için. Markalara çok takılma, onun yerine ucuz ama çok sayıda fırçan olması daha iyi olur, bende normal resim fırçası, makyaj fırçaları hatta tırnak süsleme fırçaları bile var, son ikisi en ucuz fırçalar zaten, setleri marka boya fırçalarının 1 tanesinden daha ucuz olur genelde.

Bu tip bir set alma, yarısını çok büyük olmayan modellerde kullanamazsın,: Amazon.com.tr

Eski konulara da bakabilirsin, daha önce açılan konular bunlar.Eki Görüntüle 2347054

Artdeco boyaların karışımından oluştu renkler, istediğin renk için karıştırman gerek, deneme yanılma.
Bakıyorum o konulara da yardımın için teşekkürler , astar spreyi katman izlerini belli ölçüde kapatır mı yani dolgu astarı diye mi satın almam lazım.

Astar, boyanın plastik üzerine tutunması için. Kalın bir astar kullanırsan ince detayları da doldurur. Benim yukarıda bahsettiğim astar klasik tip, üzerinde astar yazar.

Katmanların gözükmesini istemiyorsan zımpara çekmen gerekir ve her modelde her yeri homojen zımparalayamazsın, o nedenle baskı alırken ne kadar kaliteli basarsan zımpara süren o kadar kısalır, yukarıdaki görseldeki modelin sadece bıngıldağı zımparalı, o da orada macun olduğu için, katman yüksekliği 0.12mm olarak basmıştım. Boya da bir miktar kapatma fonksiyonu gösteriyor, ince ince çok katman geçersen.

Evet anladım ztn çok yüksek kapatma beklemiyorum zımpara + astar güzel sonuç verir diye düşünüyorum

Astar, boyanın plastik üzerine tutunması için. Kalın bir astar kullanırsan ince detayları da doldurur. Benim yukarıda bahsettiğim astar klasik tip, üzerinde astar yazar.

Katmanların gözükmesini istemiyorsan zımpara çekmen gerekir ve her modelde her yeri homojen zımparalayamazsın, o nedenle baskı alırken ne kadar kaliteli basarsan zımpara süren o kadar kısalır, yukarıdaki görseldeki modelin sadece bıngıldağı zımparalı, o da orada macun olduğu için, katman yüksekliği 0.12mm olarak basmıştım. Boya da bir miktar kapatma fonksiyonu gösteriyor, ince ince çok katman geçersen.

Usta geçen bir şey gördüm, katı macunu suyla açıyorlar onu fırçayla uyguluyorlar ve sonra zımpara yapıyolar sence iş görür mü o işlem.

Son düzenleme:

Eski konulara da bakabilirsin, daha önce açılan konular bunlar.Eki Görüntüle 2347054

Vernik mat mi parlak mi kullanıyorsunuz hocam?

O kadar ince katmana zımpara atarsan seni bezdirecek kadar çok uğraştırabilir, ben suyu sadece zımpara işi azalsın diye macunladığım yüzeyi kaymak yüzeye çevirmek için kullanıyorum, o haliyle bile sonraki zımpara işi şevk kırıcı oluyor ama bu bahsettiğin şekilde yapılamaz anlamına gelmiyor tabii, sabrına bağlı.

İlla nette yapılan şekillerde yapman gerekmiyor, sen daha farklı bir şekilde ya da farklı bir dolgu malzemesiyle de doldurma yapabilirsin, kalıplara takılma.

Vernik mat mi parlak mi kullanıyorsunuz hocam?
Gözler için çok parlak, ten rengi oluşturmak için alt katman olarak mat sıvı vernik, Cadence.
Bitmiş ürün için mat vernik sprey, mat/parlak işi senin seçimine bağlı ama göz için parlak yaparsan gözler bambaşka oluyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı