Boya fırçası ile kasa temizliği yapılır mı?

121228

Megapat
Makaleler
10
Arkadaşlar, kasayı bayağıdır temizlemedim ve detaylı bir şekilde temizlemeyi düşünüyorum. Önceden bir kaç dakika saç kurutma makinesi ile hava tutup kapatırdım. Şimdi ise olaya ufak bir boya fırçası da dahil etmek istiyorum. Fakat aklımda şöyle bir soru var. Bu fırçayı ekran kartının üstüne, ramlere, SDD'ye ve son olarak HDD'ye değdirirsem bir sorun olur mu? 2. Sorum ise kasanın içine saç kurutma makinesi ile hava üflerken fanların dönmesi herhangi bir sorun teşkil eder mi? Aynı şekilde ekran kartının fanını da soruya dahil edebiliriz. Son olarak bir kaç parçayı çıkarmayı ve kablolamayı baştan yapmayı düşünüyorum. Fakat hiç montaj bilgim vesaire yok. Eğer hangi kablonun nereye takılacağını unutursam, bilmezsem bu konu altında ya da açacağım yeni konuda bana yardım eder misiniz? Şimdiden yorum yazan ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Kullanacağım fırça:

Dosya Ekleri

• 126090_400x400.jpg
    126090_400x400.jpg
    14,9 KB · Görüntüleme: 210
Son düzenleme:
Fanların dönmesi herhangi bir sorun yaratmaz.
Fırça ile temizlemek güzel bir fikir fakat fırça üstünde biriken tozu bir yerden alıp başka bir yere de sürebilirsin. Fırçayı temiz tutmaya özen göstermeni öneririm.

1 numaralı daha ince fırçalar var. Su bazlı boyalar için olan yumuşaktır. Fırçayı kullanmadan önce birkaç damla kolonya dökerek temizlersin. Elektronik devrelere zarar gelmez. Kasadan birkaç gün kolonya kokusu gelir sonra koku kalmaz.

Aklıma bir şey daha geldi onu da sormak istiyorum. İşlemciye termal macun sürdükten sonra yaymalı mıyız yoksa yaymasakta olur mu? Bu arkadaş yaymamış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sen termal macunu önerilenden al ve önerilen miktarda sıkta zaten o her yere eşit miktarda olmasa da yayılacaktır fakat yinede azıcık yaydır veya sür.

Fırçayla tozları alırken şunun gibi bir şey olsa elinizin altında tadından yenmez:

Fakir AS 1072 NT Pembe 7.2 V Islak Kuru Şarjlı El Süpürgesi

Aklıma bir şey daha geldi onu da sormak istiyorum. İşlemciye termal macun sürdükten sonra yaymalı mıyız yoksa yaymasakta olur mu? Bu arkadaş yaymamış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaysanız daha iyidir, hatta ince bir tabaka olușturmalısınız.

Arkadaşlar kasanın içi şu an bu halde. Gördüğünüz gibi baya kötü. Şimdi size bir sorum var. 3 Tane fan almayı düşünüyorum ama fanları nereye takacağımı bilmiyorum. Rica etsem gösterir misiniz?

@Seradotwav

Dosya Ekleri

• IMG_20200829_223301.jpg
    IMG_20200829_223301.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 200
  • IMG_20200829_223329.jpg
    IMG_20200829_223329.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 179
Arkadaşlar kasanın içi şu an bu halde. Gördüğünüz gibi baya kötü. Şimdi size bir sorum var. 3 Tane fan almayı düşünüyorum ama fanları nereye takacağımı bilmiyorum. Rica etsem gösterir misiniz?
İșlemcinin fanıyla hizalı arka kısım, yani egzoza takılabilir.
Üstte ızgaralıysa yani üstte yer varsa üzerine de takabilirsin.
Ya da ön tarafa 2 tane daha takılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı