Çözüldü Boyum uzar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SeniorKafka

Decapat
Öncelikle buranın bir teknoloji forumu olduğunun farkındayım ve bana bu yüzden kızarsanız haklısınız ve bundan dolayı her birinize özürlerimi iletiyorum.

Ben lise 2'ye giden bir öğrenciyim ve boyum 1.72. Bilgisi olan varsa daha ne kadar uzarım yazabilir misiniz?
  • Anne: 162 cm
  • Baba: 174
  • Amca: 183
  • Dede: 184-175
  • Dayı: 178-174

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ne kadar genler hatta çevresel faktörlerle ilgili olsa da şöyle tahmini bir hesap var:
Anne ve babanızın boyları toplamını ikiye bölüp üzerine 13 cm eklerseniz ortalama bir değer bulabilirsiniz.
168 + 13 = 181 yapıyor, teoride tabi. Uzama payınız vardır muhtemelen ama belki de babanızın boyuna gelip kalırsınız. Öngörülerle yaklaşmak yerine endişelerinizi de gidermek amaçlı (ülkedeki genel pandemi durumu bittikten sonra) doktora gitmeniz daha tutarlı olur.
Aklıma 8.sınıfta 1.57 iken sitem edip durduğum ve bir senede 20 cm uzadığım geldi merak etme. Sen spor yap ama çok ağır olmasın, dik yürü, fazla hareketsiz kalma ve yemene içmene dikkat et.
(not: şu an 1.84 boyundayım)
Ben bu söylediklerime dikkat ederek bu kadar uzadım. Annem 1.57 babam ise 1.66 boyunda.
Hocam geç uyuyunca boy uzar mı?

Öncelikle buranın bir teknoloji forumu olduğunun farkındayım ve bana bu yüzden kızarsanız haklısınız ve bundan dolayı her birinize özürlerimi iletiyorum.

Ben lise 2'ye giden bir öğrenciyim ve boyum 1.72. Bilgisi olan varsa daha ne kadar uzarım yazabilir misiniz?
  • Anne: 162 cm
  • Baba: 174
  • Amca: 183
  • Dede: 184-175
  • Dayı: 178-174
Ben 15 yaşımdayım 173'üm. Tam olarak boy veremem ama kesinlikle uzarsınız.

Aklıma 8.sınıfta 1.57 iken sitem edip durduğum ve bir senede 20 cm uzadığım geldi merak etme. Sen spor yap ama çok ağır olmasın, dik yürü, fazla hareketsiz kalma ve yemene içmene dikkat et.
(not: şu an 1.84 boyundayım)
Ben bu söylediklerime dikkat ederek bu kadar uzadım. Annem 1.57 babam ise 1.66 boyunda.
Kardeş sen resmen level atlamışsın benim anne 157 cm baba 172 cm ben 17 yaşımdayım ve 162 cm im. Dediğim gibi bir rekora imza atmışsın...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı