Boyumu nasıl uzatırım?

Kehriban

Hectopat
Daha fazla  
14 yaşındayım ve Eylül'de 15 olacağım. Babam 1.70, annem 1.59 civarı. Ben şuan 1.56'yım. Yaşıtlarım benden uzun. Yaklasık 2-3 aydır basketbol oynuyorum. Nasıl ekstra boyumu uzatabilirim? Süt yumurta gibi gıdaları ara sıra alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Basketbol oynayabilirsin. Aslında basketbolda sürekli zıpladığın için boyun uzuyor. Zıplamalı bir şeyler yapabilirsin.

Basketbol oynuyorum şu an zaten bir takımda da oynuyorum fakat çevremdekiler basketbol boy uzatmaz boyu uzun olanlar basket oynar diyor benim de oynama hevesim kalmıyor.

Yapabileceğiniz en iyi şey iyi beslenip yeterli uyumak.

İyi beslenmek derken hocam yani bugün pizza yedim yanında kola içtim yağları şeyleri bırakıp et ve süt ürünleri ile mi beslenmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bara asılmak mı, normal nizami barfiks çekmek mi?
İkisi de. Barfiks zaten asılmak oluyor aslında. Hatta düz asılma omuza daha fazla yüklenir, aslında kolun uzamış olur.

Basketbol boy uzatmaz, uzun olanlar oynar lafı profesyonel hayatta doğru. Pratikte ise zıplamak uzatır. İp atlamak da düşünülebilir ama ip atlarken amaç maksimum yüksekliğe zıplamak olmadığı için o kadar etkili olmaz.

İyi beslenmek derken hocam yani bugün pizza yedim yanında kola içtim yağları şeyleri bırakıp et ve süt ürünleri ile mi beslenmeliyim
İllaki sadece et ve süt ürünlerini tüketin demiyorum ama kola hiç içmeyin mesela. Arada pizza yenebilir tabii ama ev yemeklerini tüketmeye özen gösterin, kola yerine ayran için yani sağlıklı beslenin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı