Bozuk HDD bilgisayara takılırsa sisteme zarar verir mi?

Katılım
28 Ekim 2019
Mesajlar
1.099
Çözümler
4
1 hafta önce WD Blue ezex diskim sistem geri yükleme yaparken çöktü ve Windows dosyaları bozulduğu için bir daha açılmadı. 8-9 yıllık olduğundan format atmadım ve Toshiba P300 aldım. Şimdi ise çok önemli dosyalarım WD Blue'da kaldığı için tekrar bilgisayara takıp 2. disk olarak açmak istiyorum.
1) Eski WD Blue diski taktığım zaman bu disk üzerinden Windows boot olur mu? Çünkü yeni HDD değil eski HDD Windows boot olursa sistemim açılmayacak.
2) Eski diskimi taktığım zaman bilgisayar klasörü üzerinden onu görebilir miyim? Amacım tıpkı bir flash belleği takıp içini açar gibi eski diski açmak ve dosyalara ulaşmak.
3) Eski HDD yeni HDD'ye zarar verir mi? İçinde virüs olduğunu zannetmiyorum.
 
1) Taktıktan sonra BIOS'tan veya direkt açılırken boot menüsünden şu an kullandığınız diski seçerseniz diğerinden boot olmaz.
2) Muhtemelen görebilirsiniz göremeseniz bile disk yönetimi kısmından eğer disk sorunsuzsa görünür hale getirebiliyorduk diye hatırlıyorum.
3) Zarar vermez ama Windows'ta donmalar ve gecikme gibi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden bilgilerinizi aldıktan sonra o diski emekli etmenizi tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı