Brave vs Edge

Brave, Chrome, Edge, Opera, Vivaldi hepsi Chromium tabanlı. Bunların hepsinden uzak durun. Kullanmanız gereken tarayıcılar Firefox, Floorp, LibreWolf, Mercury ve Zen'dir. Brave'i severim ama Chromium tabanlı olması bana göre önemli bir eksi.

Brave ama günün sonunda ikisini de önermem. Sonuçta ikisi de Chromium tabanlı. Floorp ve Zen gibi tarayıcılar çok daha iyi.

Brave, Chrome, Edge, Opera, Vivaldi hepsi Chromium tabanlı. Bunların hepsinden uzak durun. Kullanmanız gereken tarayıcılar Firefox, floorp, LibreWolf, mercury ve Zen'dir. Brave'i severim ama Chromium tabanlı olması bana göre önemli bir eksi.

Brave ama günün sonunda ikisini de önermem. Sonuçta ikisi de Chromium tabanlı. Floorp ve zen gibi tarayıcılar çok daha iyi.

Neden peki?

Çünkü Chromium tabanlı tarayıcı kullanmak Google'ın internet trafiğindeki monopol yapısını desteklemektir. Ayrıca bununla birlikte Google'ın gelir modeli reklam üzerine olduğu için uBlock gibi reklam engelleyici eklentiler maalesef Chromium tabanlı tarayıcılarda düzgün çalışmamakta. Oysa Gecko tabanlı olan Firefox gibi tarayıcılarda tam randımanlı çalışmakta. Bununla birlikte Google Manifest V3 ile birlikte Chromium tabanında reklam engelleyici eklentileri tamamen işlevsiz hale getirecek. Bu sebeplerden dolayı mutlaka Gecko tabanlı bir tarayıcı kullanın. Ayrıca Android kullanıyorsanız tarayıcı olarak Waterfox tavsiye ederim.

Çünkü Chromium tabanlı tarayıcı kullanmak Google'ın internet trafiğindeki monopol yapısını desteklemektir. Ayrıca bununla birlikte Google'ın gelir modeli reklam üzerine olduğu için uBlock gibi reklam engelleyici eklentiler maalesef Chromium tabanlı tarayıcılarda düzgün çalışmamakta. Oysa gecko tabanlı olan Firefox gibi tarayıcılarda tam randımanlı çalışmakta. Bununla birlikte Google manifest V3 ile birlikte Chromium tabanında reklam engelleyici eklentileri tamamen işlevsiz hale getirecek. Bu sebeplerden dolayı mutlaka gecko tabanlı bir tarayıcı kullanın.

Yani ben şu an reklam engelleyici kullanıyorum ama bu yakın zamanda sona erecek ama başka tür tarayıcılarda bu olmayacaktır.
Ama ben Chrome'a çok alıştım ve onun benzeri ve onun gibi çalışan ama Chromium tabanlı olmayan bir tarayıcı lazım.

Çünkü Chromium tabanlı tarayıcı kullanmak Google'ın internet trafiğindeki monopol yapısını desteklemektir. Ayrıca bununla birlikte Google'ın gelir modeli reklam üzerine olduğu için uBlock gibi reklam engelleyici eklentiler maalesef Chromium tabanlı tarayıcılarda düzgün çalışmamakta. Oysa gecko tabanlı olan Firefox gibi tarayıcılarda tam randımanlı çalışmakta. Bununla birlikte Google manifest V3 ile birlikte Chromium tabanında reklam engelleyici eklentileri tamamen işlevsiz hale getirecek. Bu sebeplerden dolayı mutlaka gecko tabanlı bir tarayıcı kullanın. Ayrıca Android kullanıyorsanız tarayıcı olarak Waterfox tavsiye ederim.
Peki genel olarak artılarından bahsettin, Zen Browser'ın hiç mi eksi bir yanı yok? Neden Brave bırakıp Zene geçmeliyim reklam engelleyici sorunu dışında?

Yani ben şu an reklam engelleyici kullanıyorum ama bu yakın zamanda sona erecek ama başka tür tarayıcılarda bu olmayacaktır.
Ama ben Chrome'a çok alıştım ve onun benzeri ve onun gibi çalışan ama Chromium tabanlı olmayan bir tarayıcı lazım.
Çok büyük tasarımsal değişiklikler yok. Ha Zen gibi olsa evet hak veririm. Floorp güzel tarayıcıdır tavsiye ederim. Ayrıca telefonda da Waterfox öneririm.

Peki genel olarak artılarından bahsettin, Zen Browser'ın hiç mi eksi bir yanı yok? Neden Brave bırakıp Zene geçmeliyim reklam engelleyici sorunu dışında?
Ben de eski bir Brave kullanıcısıyım. Zen'in eksi tarafı yok. Kullanıcı olarak belki göze hitap eder ya da etmez. Ki o da kişisel zevktir. Bununla birlikte nihai sürüme henüz gelmedi. Ona rağmen kullanıcılar tarafından oldukça beğenildi. Ki burada Zen'i söylemedim. Firefox altyapılı tarayıcıları kastettim. Chromium tabanlı tarayıcı kullanarak aynı zamanda Google'ın internet trafiği üzerindeki kontrolünü artırmış oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Bütün insanlık Chromium tabanlı tarayıcı kullanıyor o yüzden Google'ın işine yarıyor, pazar payı yükseliyor gibi gereksiz ahlaki takıntın yoksa Brave kullan.
Karıncaya da öyle demişler. Yanan büyük ateşi taşıdığın bir damla suyla mı söndüreceksin diye. Karınca da söndüremesem bile safımız belli olsun demiş. Konuya dönersek Firefox'u kullanmayı bilen biri Firefox'tan Chrome'a geçmez, geçemez. Firefox Multi-Account Containers eklentisi bile Firefox kullanmak için yeterli bir sebep. Tabi kullanmayı bilene. Ve bunun Chrome'da ve Chromium tabanlı tarayıcılarda herhangi bir alternatifi bile yok. Tamamen Firefox'a özel.

Karıncaya da öyle demişler. Yanan büyük ateşi taşıdığın bir damla suyla mı söndüreceksin diye. Karınca da söndüremesem bile safımız belli olsun demiş. Konuya dönersek Firefox'u kullanmayı bilen biri Firefox'tan Chrome'a geçmez, geçemez. Firefox multi-account containers eklentisi bile Firefox kullanmak için yeterli bir sebep. Tabii kullanmayı bilene. Ve bunun Chrome'da ve Chromium tabanlı tarayıcılarda herhangi bir alternatifi bile yok. Tamamen Firefox'a özel.
"Zen'de sekmelerin yerini değiştiremediğim için LibreWolf ve floorp a geri dönmek zorunda kaldım. Her şeyi özelleştirebilir yap, sekmeler için bir menü ekleme. Bunlar da bir değişik... " yazmış bir kullanıcı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı