Branko Tuskas
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Bir süredir cebelleştiğim sorunu sizinle paylaşmak istedim. Uzun süredir TurkNet fiber kullanıcısıyım. Yıllar boyunca 950 Mbit indirme-950 Mbit yükleme gibi harika hızlar aldım ve çok memnundum. En başından beri internet odamda çekmediği için odama yine TurkNet'in kendi modemi olan ZyXEL modemi köprü modunda kurdum. O da hız ve Wi-Fi bağlantısı olarak uzun süre problemsiz çalıştı. Fakat yaklaşık 6 aydır ana modem hızım 600'lerde geziyor ve köprü modemde sık sık hız düşmeleri yaşıyorum. Köprü halindeki modeme tak çıkart yaptığımda indirme hızımı yine 600'lere çıkartıyorum fakat yükleme hızım 5-10 Mbit seviyelerinden yukarı çıkmıyor ve oyunlarda delay problemi yaşıyorum. Sık sık da köprü modemin Wi-Fi bağlantısı kopuyor. Steam'de indirme yaparken 0'a düşme problemini zaten TurkNet'e geçtiğimden beri yaşıyordum ona alıştım fakat son zamanda bu hız düşmesi kopma gibi olaylar beni 10 yıl geriye götürdü. Köprü modemin kanalında bir yoğunluk falan olabilir mi diye düşündüm fakat yoğun çalıştığım için ayarlama fırsatım da olmadı. TurkNet'le ne zaman iletişime geçsem sorun olmadığını iddia edip kablo kontrolü sağlamam gerektiğini söylüyorlar. Farklı kablolarla da denedim sorun bu değil fakat hız testlerini atmama rağmen inatla kör taklidi yapmaya devam ediyorlar. Köprü modemi de görüntüleyemiyorlarmış söyledikleri kadarıyla. Eğer kanal değiştirmem gerekiyorsa ya da farklı bir çözümü varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.