Browser önerileri

Hocam ironi yapıyorum :). Opera kullandığıma bakmayın telefonda firefox ve brave düzgün çalışsaydı onları kullanırdım... Emektar J5 işte :). Windowsta Hareketli Firefox temaları çok iyi(Ram'e ne kadar etkileri var bilmiyorum). Ben bunu kullanıyorum :
Bende 2 MB RAM etki etti. :D

Firefox'u 5 saat hiç kapatmadım.

Hala hiçbir etki yok hatta önbellekten dolayı olsa gerek hızlandı.

Sizle alakalı olabilir.
Saat değil, haftaları kastettim. Bir zaman sonra donmaya başlıyor, hatta Firefox'un kendisi de minik bir uyarı yazısıyla kendisini sıfırlamayı öneriyor. Sistemim de kötü değil, tarayıcılar arasında bir tek Firefox böyle bir sorun yaşattı bana.

Gizlilik sözleşmesini okuyun Opera'nın. Verilerinizi 3. Parti kişilere paylaşabileceğini yazmış. Ek olarak sıkıştırabildiği yere izleyici sıkıştıran bir tarayıcıdır. Üstüne VPN'i rezalet, bu VPN kime ait nedir bilmiyorsunuz ve reklam engelleyicisi çöp. YouTube'da beyaz reklam verip duruyor. Üstüne hantal ve siz RAM limitleyince hiçbir iş yapmıyor. O limitlere sadık kalmıyor kaldığı zamanda çöküyor genelde. Brave'den sonra en fazla RAM kullanan tarayıcı zaten, üstüne hantal. Edge Chromium, Brave, Vivaldi veya Firefox kullanabilirsiniz arkadaşlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır. Güvenlik olarak sorun yok, Chromium kullanıyor zaten.

Chrome ile Opera aynı şeyler değil, Google izlemiyor demedik 🤦‍♂️

Verilerin satıldığı hakkında büyük iddialar var kanıtlandı gibi ama emin değilim.
Ayrıca optimizasyonu iyi denmesine rağmen. Netflix'te siyah ekran sorunları geçilmiyordu kullandığımda.
Niyetim Opera'yı savunmak falan değil sadece neden Opera GX den uzak durun demenizi öğrenmekti kendim Chrome taraftarıyım güya Ram kullanımı düşük diye Opera GX'e geçiş yaptım. Ben Chrome kullanıcısıyım Chrome tavsiyemdir.

Windows'ta Firefox kötü maalesef. Bende hiç eklenti olmamasına rağmen boş sekmede 500MB falan tüketiyordu. Elle gidip about:memory kısmından garbage collection ve minimize memory usage yapıyordum, sonra gene şişiyordu. Üstüne GPU işlemlerinde performansı rezalet. O yüzden @fakedesinger hocam, problem sizinle değil. FX 6300'dan daha kötü ve daha iyi sistemlerde bile oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı