BTK, 15 VPN servisini erişime engelleyecek

Düşündüğümden daha fazla VPN servisi yasaklanmış. Yine de bu konu sizi üzmesin arkadaşlar, VPN servisleri bu konu ile alakalı bilgili. Devletin yasaklarına karşı önlemler getirebiliyorlar. Koskoca Çin'in güvenli duvarını aşıyor adamlar, Türkiye'nin bu yasakları Çin'in yasağının yanında oyuncak gibi kalır.

VPN yasaklarının arkasından acaba manuel bağlantı nasıl yapılır hakkında bir blog yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım. VPN'ler yasaklansa da çözüm çok basit. VPN sağlayıcınızın web sitesine proxy ile giriyorsunuz. Manuel bağlantı sayfasını bulduktan sonra terchinize göre OpenVPN'ya da wireguard yapılandırma dosyasını indiriyorsunuz. Yapılandırma dosyasını OpenVPN ya da Wireguard uygulamasına aktardıktan sonrasında ise sorunsuzca bağlanıp kullanabilirsiniz.

Wireguard'ı bile engellebilirler, yanlış değil isem bir ara bant genişliği kısıtlaması uygulanmıştı.

Sanırım koltuktakiler ülkenin yönetim şeklini değiştireceğini anlayınca ona benzetmeye çalışıyorlar.

Aile yapısını bozuyormuş🤭🤭

Linkteki ilk paragrafa bayıldı. Şöyle diyor "Bu talimatın arkasında bir mahkeme kararı olmadığını belirtelim. BTK bu kararı kendi kendine veriyor. Bu da insan haklar açısından sorun değil midir?"

Şekerim Türkiye'de dün doğmadıysan burada yasaların üzerinde sayısız insan ve şirket olduğunu bilmen gerekirdi. Burada paran ve gücün kadar insan hakkına sahip olursun.
Helal. Yasalar zenginleri korumak icin var.

Yasaklanınca ne oluyor? Ceza falan mı kesiyorlar kullanan birini fark ederlerse? Bende Tunnelbear vardı bayağı güzeldi. Okul interneti için de Secure kullanıyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı