BTK, 15 VPN servisini erişime engelleyecek

Yasaklanınca ne oluyor? Ceza falan mı kesiyorlar kullanan birini fark ederlerse? Bende Tunnelbear vardı bayağı güzeldi. Okul interneti için de Secure kullanıyordum.
Siteye bant daraltması uygulanmış anladığım kadarıyla. Cezai bir durum yaşandığını hatırlamıyorum.

Proton’un sitesine girmeyi denediğimde bağlantı direkt kesilmiyor, onun yerine aşırı yavaş bir şekilde yükleniyor.

Bir dakika bekledikten sonra yazılar yüklendi örneğin. Ancak .css’siz!

Hocam opera gx in vpnsi çalışır mı? Denemedim.

OperaGX'in VPN'si sadece tarayıcı'da çalışır. Sisteminiz tamamen VPN üzerinden bağlanmaz. Ayrıcana OperaGX'de lokasyon seçme gibi seçenekleriniz de yok sanırsam. Ücretsiz olduğu için hız konusunda da yavaş olabilir.

Güvenlik konusuna gelirsekte, büyük ihtimalle işlemci ve ram tasarufu yapmak adına SHA-1 ile AES-128-GCM kullanıyordur. Yine de amacınız güvenli kalmak ve verilerinizi saklamak değil ise günlük işlerinizi rahatlıkla görebilirsiniz.

Ceza falan mı kesiyorlar kullanan birini fark ederlerse?

Henüz VPN'lerle ilgili resmi bir yasak veya ceza konusu bulunmuyor. Sadece, gizlice yasaklayarak kullanıcıları caydırmaya çalışıyorlar.

Surfshark'ın yaptığı araştırmaya (Veriye ulaşmak için VPN gerekebilir.) göre Türkiye'de dijital yaşam kalitesi dünya genelinde 121 ülke arasında 55. sırada yer alıyor.

1703257536710.png

Son düzenleme:
Yazdığın için sağ ol hemen CİMER üzerinden BTK'ya iletir birisi.

WARP'ın kendisi, engellenebilecek bir sistem değil, direkt olarak Cloudflare Server'larını proxy olarak kullandığı için BTK'nın bunu engellemesi için bütün Cloudflare kullanan sitelerden vazgeçmesi gerekiyor. E tabii bunu yaparlarsa internetin %80'iyle vedalaşmak zorunda olacakları için WARP şimdilik engellenemez.

Ancak WARP tam olarak bir VPN sayılmaz. Cloudflare kullanan siteler yine sizin gerçek IP adresinizi görebilir, sonuçta Cloudflare'in kendi server'ından geliyor istek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı