Btos uzantılı bir virüs tüm dosyalarımı şifreledi

guanicapr

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktada belirttiğim gibi. Btos bilgisayarımdaki tüm dosyalarımı şifreledi.

Elle. Btos uzantısını silmeyi denedim ama çözülmedi. İnternette araştırma yaparken PC Scan & Repair by Reimage adlı programı satın alıp denedim ama hiçbir etki etmedi. Btos araştırınca pek bir şey çıkmıyor format atmak istemiyorum dosyalarımın ne kadarını kurtarabilirsem benim için o kadar iyi olur. Konu hakkında yardımınızı istiyorum.
Örnek fotoğraf:
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıktada belirttiğim gibi. Btos bilgisayarımdaki tüm dosyalarımı şifreledi.

Elle. Btos uzantısını silmeyi denedim ama çözülmedi. İnternette araştırma yaparken PC Scan & Repair by Reimage adlı programı satın alıp denedim ama hiçbir etki etmedi. Btos araştırınca pek bir şey çıkmıyor format atmak istemiyorum dosyalarımın ne kadarını kurtarabilirsem benim için o kadar iyi olur. Konu hakkında yardımınızı istiyorum.
Örnek fotoğraf:
Eki Görüntüle 494689
Fidye virüsü yemişsiniz görünüşe bakılırsa. Kurtarmanın bir yolu yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir antivirus programıyla taratın ama bence KasperSky kullanın. Onun dışında crack yapıyorsanız oradan bulaşmıştır bu fidye virusu format son çare olabilir.
Dediğiniz antivüs programını ve çeşitli programlarıda denedim tehdit olarak dosyalar buldular hepsini sildim virüs muhtemelen silindi ama tüm dosyalar şifreli recovery programlarıyla geri getirmeye çalısıyorum ama olmuyor malesef
Eğer Windows ayarları aktifse sistemi önceki bir tarihe geri yükleyip düzelip düzelmediğine bakabilirsiniz.
Ona baktım ama hiçbir işe yaramadı.
Fidye virüsü yemişsiniz görünüşe bakılırsa. Kurtarmanın bir yolu yok malesef
Muhtemelen öle olacak gibi son durum ama genede şansımı denemek istiyorum.

Yanlış Bilgilendirme
Dediğiniz antivüs programını ve çeşitli programlarıda denedim tehdit olarak dosyalar buldular hepsini sildim virüs muhtemelen silindi ama tüm dosyalar şifreli recovery programlarıyla geri getirmeye çalısıyorum ama olmuyor malesef

Ona baktım ama hiçbir işe yaramadı.

Muhtemelen öle olacak gibi son durum ama genede şansımı denemek istiyorum.
Tek çare format kardeşim. Bilmediğin şeyleri indirme.

@guanicapr
Ransomware bulaşmış. STOP Ransomware çeşitlerinden biri.

Dosyalarla oynamayın aşağıdaki rehberi detaylıca okuyun ve deneyin olmazsa çözümü bekleyin dosyalarınızı saklayıp. Tek çare format değildir.

O dediğiniz programı ise boşa almışsınız çoğu reklam ve işe yaramaz sitelerde boş boş reklamlı yerlerde bir takım yazılımlar satılmaya çalışılan siteler var. Gerçek çözümler güvenlik şirketleri veya bağımsız zararlı yazılım analizcileri tarafından bulununca ücretsiz yayınlanır çoğunlukla hep.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı