Bu adam beni nasıl dava edebilir?

Savcılığa veremez de madem bir şey yapma derdindesin bari geri vites yapma. Serbest piyasa adam malına istediği fiyatı yazar sana bu konuda bir şey demek düşmez. İnsanları bu şekilde rahatsız edemezsin.
Yok geri vites kanımızda var.
İnşallah verir. Sanane adamın ilanından? İster 125 bin'e satar ister 1 milyon 250 bin'e.
Yok satamaz. Öylesine yazıyor herkes.
Hem kendin durduk yere sataşıyorsun hem de beni savcılığa verecek diye korkuyorsun. Komik.
Yok ya ne korkacam reis kimse böyle saçma bir işin peşine düşmez. Gırgır şamata 😆.
Türk Ceza Kanunu'nun 5237 sayılı maddesine göre kimseyi kanuna aykırı olmadığı veya yükümlü olmadığı bir şeyi yapmaya veya yapmamaya zorlayamazsınız. Buna şantaj denir ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 5000 güne güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırsınız. Yani dava etmeye hakkı var.

Kanun;
Şantaj

Madde-107

(1) Hakkı olan veya yükümlü olduğu bir şeyi yapacağından veya yapmayacağından bahisle, bir kimseyi kanuna aykırı veya yükümlü olmadığı bir şeyi yapmaya veya yapmamaya ya da haksız çıkar sağlamaya zorlayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) (Ek: 29/6/2005 – 5377/14 md.) Kendisine veya başkasına yarar sağlamak maksadıyla bir kişinin şeref veya saygınlığına zarar verecek nitelikteki hususların açıklanacağı veya isnat edileceği tehdidinde bulunulması halinde de birinci fıkraya göre cezaya hükmolunur.

Kaynak: 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK)
Reis anayasayı yazmışsın sağol da tam anlamadım özeti nedir ben şantaj falan yapmadım karşıdaki mi yaptı?
 
Napayım usta sinirim bozuluyor ilanı görmedin sen.

He bende öyle düşündüm. Kötü kelime kullanmam ben genelde "bu para etmez" falan.

Burada sinirini bozacak insan satıcı değil bence, herkes bir günah keçisi ilan ediyor. Sorun onu o fiyata satması değil, sorun onu tetikleyen nedenler, piyasanın bu durumda olmasına sebep olanlar... Kral çıplak diyemeyenler gelip burada alamadığı ürünler için satıcılara o fiyata satılır mı vs. gibi hasetli hasetli sitemlerde bulunuyor. Serbest piyasa bu, altındaki dinamiklere odaklan bence.
 
Yok geri vites kanımızda var.

Yok satamaz. Öylesine yazıyor herkes.

Yok ya ne korkacam reis kimse böyle saçma bir işin peşine düşmez. Gırgır şamata 😆.

Reis anayasayı yazmışsın sağol da tam anlamadım özeti nedir ben şantaj falan yapmadım karşıdaki mi yaptı?
İlk önce şantaj nedir?
Şantaj; bir kimseyi, istemediği bir davranışa zorlamak amacıyla, elverişli bir durumu kötüye kullanarak onu baskı altına alma.

Yani sen bir kişiyi yapmak istemediği bir şeyi yapması için ona baskı uygularsan ona şantaj yapmış olursun. Sen de ona baskı kurarak şantaj yapmışsın. (Yaptığın baskı (Şantaj) "Sil" demendir.)

Sen kişiyi zorlayarak şantaj yaptın, ve bu kanunda yasaktır. Muhtemelen uğraşıp da seni dava etmez. Fakat eder ise kesinlikle kazanacaktır.
 

Geri
Yukarı