"Bu bilgisayar Windows 11'i çalıştıramaz." hatası

Ayrıca eklemem lazım bu TPM 2.0 W11'in Dev sürümü için olduğu söyleniyor. Resmi iso geldiğinde göreceğiz bakalım. Benim tahminim TPM zorunluluğu olmaz yoksa çoğu kullanıcı yükseltme yapamaz.
 
Arkadaşlar Windows Update'de güncelleme vardı yeniden başlatırken aklıma geldi BIOS'ta o TPM özelliği var mı diye bi test edeyim dedim, açtım o ayarı. Sonra Windows'a geldim "tpm.msc" yazdım TPM kullanılmaya hazır diyor ayrıca:
13fasfsfzxczxcxzc.PNG

Bu yazıyor nasıl oluyorsa artık ilginç :D
 

Windows 11 kurmak için TPM 2.0'a ihtiyacınız yok.

 
Nasıl ya? B460M-A PRO desteklemiyor yani? Mümkün değil.

H510 anakartı destekliyor i5 11400F işlemci ile.

Büyük ihtimalle Windows 11 yeni nesil bilgisayarları zorunlu kılacak veya başka bir seçenek getirecekler galiba.

Mesela TPM desteği bulunmayanlar sadece Home bulunanlar ekstra Pro versiyonu kurabilecekler gibi bir şey getirebilirler.
 
Bende de TPM2.0 var 720p ekran var ancak sanırım işlemciden çalıtıramıyorum en az 8.nesil olma zorunluluğu getirmişler minimum sistemde 1 GHz üstü çift çekirdek neden yazıyorsunuz o halde.
 

@Endless Kaan

MSI anakartınızda muhtemelen yazdıklarım vardır diye düşünüyorum ve Bios ayarlarına girerek sırasıyla, Settings \ Security \ Trusted Computing \ Security Device Support seçeneği Disable`dir. Enable yaparak F10 basın kaydedin çıkın pc başlayacaktır. Sonra sonucu arama barından tpm.msc yazarak kontrol edin TPM ayarının açılmış olduğunu göreceksiniz. Deneyip sonucu yazarmısın. Görseldeki gibi olunca sorun yok demektir.
 

Dosya Ekleri

  • tpm.jpg
    tpm.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 36

Geri
Yukarı