Bu bilgisayarı sıfırla seçeneği ve USB ile sıfırlamak arasında fark olur mu?

SkyDusk

Kilopat
RAM
2x8 2133MHz
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
MSİ A320
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımdaki sıklıkla kısa süreli takılma, klavye bağlantısının kopması(her klavyede oluyor) gibi sorunlar yüzünden bilgisayarı bu bilgisayarı sıfırla seçeneği ile sıfırlayacağım. Bunu yapmak USB ile sıfırlamaya göre bana bir sıkıntı çıkarır mı? Ve bu işlem sonrası Windows kendisi driverları geri yüklüyor mu yoksa elle yüklemem gerekir mi?

USB ile yapın daha temiz olur, internet bağlı olarak kurulum yaparsanız sürücüler otomatik yüklenir.
Hocam bende mavi ekran ve kurulum ekranları fobisi var da eskiden kalma, sistemsel bişeyler filan kurarken pc başından kaçıp bitince geri geliyorum. USB ile tek tek elimle yapmam gerekecek sanırım, çok bir şey farkeder mi kendi ayarıyla yapsam?

USB ile atmanız daha iyi olur. Sıfırla seçeneği genellikle çok uzun sürüyor.
Süre önemli değil aslında ama işe yaramaz mı diyorsunuz, yani en azından driver sorunu filan düzelmez mi

Hocam bende mavi ekran ve kurulum ekranları fobisi var da eskiden kalma, sistemsel bir şeyler filan kurarken PC başından kaçıp bitince geri geliyorum. USB ile tek tek elimle yapmam gerekecek sanırım, çok bir şey fark eder mi kendi ayarıyla yapsam?

Sıfırla yaparsanız Windows'u silmez ama format atarsanız yeniden Windows yüklersiniz.

Temiz kurulum adından anlayacağınız gibi her şey gider ve sıfırdan kurulur. Sıfırlama kısmında ise sadece fabrika ayarlarına döndürmek gibi düşünebilirsiniz. Temiz olmaz yani virüs ve sorunları düzeltmeme olasılığı var. Hem sıfırlaman önermiyoruz, sorun çıkartabiliyor ve uzun sürüyor.

Son düzenleme:
Evet, cok fark var. USB ile kurmak daha mantikli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı