Bu dönemde AM3+ sistem toplanır mı?

Daha fazla  
Benim elimde Q9550 işlemci ve P5G41T-MLX anakart var.
Bunları satıp 2.el FX4300 ve AM3+ anakart almayı düşünüyorum. Biraz önü açık bir soket gibi gözüküyor bu devirde toplanır mı? Büyük ihtimal overclock yapacağımdan, şu anakartı al veya şu anakartı sakın alma veya işlemci konusunda öneri yapabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz önü açık bir soket gibi gözüküyor bu devirde toplanır mı?
Tam tersi, önü en kapalı mimarilerden biri. Yatırım yapmanızı kesinlikle önermem. Şu anki sisteminizden fazlasını vermez size.

Kesinlikle kullanılmaz. 6-7 sene kadar AM3+ soketini kullandım. FX 4300 yetmedi FX6000 veya 8000 serisi yerine AM4 soketine geçtim. Elinizdekini kullanmaya devam edin bence. Hatta Xeon işlemci bile alabilirsiniz. FX 4300 küçük miktar daha güçlü kalabilir ama geçmeye değmez bence.

Elinizdeki anakart ve işlemci, almak istediğinizden daha iyi. Sistemi ne için kullanacaksınız?
Q9550 ile GTX750 TI birlikte olmuyor. Tam anlamıyla Q9550 "Ağlıyor". FX4300 ile testlerine baktığımdaysa Rise Of Tomb Raider'da %40-50 arası ile GTA 5'de ise kalabalık alanlarda %80-96 kullanım ile beraber rahat bir şekilde besliyebiliyor.
Overclock'u hesaba katmıyorum bile.

AM4 soket türüne geçin daha mantıklı olur.
Bunun için DDR4 RAM'e ihtiyacım var. Bütçem çok kısıtlı.
Kesinlikle kullanılmaz. 6-7 sene kadar AM3+ soketini kullandım. FX 4300 yetmedi FX6000 veya 8000 serisi yerine AM4 soketine geçtim. Elinizdekini kullanmaya devam edin bence. Hatta Xeon işlemci bile alabilirsiniz. FX 4300 küçük miktar daha güçlü kalabilir ama geçmeye değmez bence.
Elimdeki LGA775 soket adeta çöp desem yeridir. G41 chipset anakartım var ve overclockun yanından azcık dokunup geçiyor adeta. 0.4GHZ arttırabiliyorum en fazla. Performans testlerine baktığımda FX4300 işlemci ile beraber AM3+ soket işlemciler 775 işlemcilere göre baya güçlü gözüküyor.
Tam tersi, önü en kapalı mimarilerden biri. Yatırım yapmanızı kesinlikle önermem. Şu anki sisteminizden fazlasını vermez size.
Performans testlerine baktığımda çok büyük fark gözlemledim. Önerdiğiniz 775 pin işlemci varmı?
X serisi Xeon işlemciler konusuna pek hakim değilim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı