Bu dosya trojan mı?

Umut Erden 34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bir dosya indirdim Valorant'la alakalı bir uygulama indirdim. VirusTotal'de tarattıgım zaman boyle bir sonuç veriyor. Sizce dosyayı açmalı mıyım?

1684782759655.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeye false positive deniliyor bu forumda anlamadım gitti.%100 zararlı yazılım var emin olabilirsin.

Hocam virüs olduğunu söyleyen çoğu antivirüs sağlam antivirüsler değil. Tabii ki false-positive. Drweb var o da ortalama bir Anti-Virüs ve hilesiz olsa da hileleri virüs algılıyor. Zararlı falan değil dosya fakat arkadaş hile indirmiş :D

Dosya büyük ihtimalle false-positive ama net bir şey söyleyemiyorum. Önerim kullanmamanızdan yana olacaktır.

Dosyayı RAR'dan çıkarmak bile virüs yedirtebilir. Malwarebytes ve Kaspersky ile tarama yapmanı öneririm.

DLL dosyaları için bu geçerli değil. Çünkü DLL kendi kendine çalışamaz bir exe dosyasına ihtiyaç duyar.

Her şeye false positive deniliyor bu forumda anlamadım gitti.%100 zararlı yazılım var emin olabilirsin.

%100 zararlı olduğunu nereden anladınız?

@300319 hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Dosya büyük ihtimalle false-positive ama net bir şey söyleyemiyorum. Önerim kullanmamanızdan yana olacaktır.

DLL dosyaları için bu geçerli değil. Çünkü DLL kendi kendine çalışamaz bir exe dosyasına ihtiyaç duyar.

%100 zararlı olduğunu nereden anladınız?

@300319 hocam siz ne düşünüyorsunuz?
Koskoca sandbox virüs diyor.

Zenbox malware evader diyor.

Avast'da virüs diyor. Dosyayı indirdim.

Sahte bir uyarı verdi net framework indirmedin diye. Fakat inmiş.

Şimdi Avast ile tam tarama yapacağım.

1684826459238.png

Dört antivirüs ve içinde Bitdefender var. Virüs diyor siteye.

Diğer dosyalar eksikmiş diye virüs çalışmıyormuş, şimdi çalıştı.

Son düzenleme:
Koskoca sandbox virüs diyor.

Zenbox malware evader diyor.

Avast'da virüs diyor. Dosyayı indirdim.

Sahte bir uyarı verdi .NET Framework indirmedin diye. Fakat inmiş.

Şimdi Avast ile tam tarama yapacağım.

Eki Görüntüle 1789788

Dört antivirüs ve içinde BitDefender var. Virüs diyor siteye.

Diğer dosyalar eksikmiş diye virüs çalışmıyormuş, şimdi çalıştı.

Eğer programa dahil olan başka dosyalar da varsa bir şey diyemem. Ama sadece konu sahibinin tarattığı DLL'nin kendi başına bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

Eğer programa dahil olan başka dosyalar da varsa bir şey diyemem. Ama sadece konu sahibinin tarattığı DLL'nin kendi başına bir şey yapabileceğini sanmıyorum.
Millet beni cahil sanıyor ama antivirüs geliştircisiyim ben. Bazen tanınmadık 2 Antivirüs virüs der sonra 20 falan olur. Test edince belli oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı