Bu halimle meslek sahibi olabilir miyim?

Ben hiç iş bilmediğim halde yaz tatilinde 16 yaşında bir tane cafe de çalışıyordum. Gece 11 kadar. Sonra da akşam 3 kadar geziyorduk.:)

Bu karaktere bağlı. Sen biraz kafadan eziksin sanırım. Direk beyninden yapamam dersen yapamazsın.

Umarım alınmazsın.
Offf...

Merhaba. 19 Yaşındayım ve bu halimle meslek sahibi olabilir miyim? Şimdi hayati koşullarımdan, kendi durumlarımı anlatmam gerek. Çünkü maleesef işe girmek için belirli şartlar verirler hep. Garson olabilir miyim öncelikle? Bunu merak ediyorum.

Kişisel bilgilerim:
Okul durumu: Açık öğretim lisesi
Matematik seviyesi: 4. veya 5. Sınıf kadar anca.
Kilo: 97
Boy: 1.73

Genel durumum:
Depresif, sıkıntılı ancak bir işe gireceksem, o işi en iyi şekilde yaparım diyen biriyim kendime çünkü sonuçta para.
Bir işe girmeden önce, en iyi şekilde kişisel bakımıma önem veririm. Ses tonum konuştuğumda, kulağa hoş gelir. Kimisi için dublajcı sesidir. İnsanlarla efendi gibi, olgun gibi konuşmayı az-çok biliyorum. Örneğin; "Ne arzu etmiştiniz efendim/hanımefendi?" gibi. Genellikle "Selam" demek yerine, "Merhaba" demeyi daha çok severim. Bir işe kalkıştığım zaman, ne kadar yorucu olursa olsun, yaparım diyen biriyim çünkü bu işin sonucunda 1500 TL asgari bir gelir var. Genellikle biraz heyecanlı bir insanımdır. Doğduğumdan beridir hiçbir şekilde sosyal olmadım, gerçek hayatta bir arkadaş bile olmadı, hala daha yok.

Sizce asgari olsa bile, bir gelir elde etmem mümkün müdür bu halimle?
Bilgisayardan anlıyorsanız bir bilgisayarcının yanında çalışabilirsiniz. Asgari ücret verir mi bilmem ama en azından elinize para geçer.

Bilgisayardan anlıyorsanız bir bilgisayarcının yanında çalışabilirsiniz. Asgari ücret verir mi bilmem ama en azından elinize para geçer.
Bilgisayar parçalarından anlarım ancak hayatımda hiç sistem toplamadım. Bunun için böyle kullanılmış parçaların bulunduğu, sistem toplama konusunda pratik yapabileceğim bir yere ihtiyacım var. :) Böylece daha hızlı sistem toplamaya, daha kusursuz toplamaya ve daha dikkatli olmaya alışabilirim.
Bu arada bana en cazip gelen dublaj işi sanırım. Böyle bir durumda biri anca dublajcılık yapar gibi. Ses konusunda hep dublaj öneriyorlar zaten. Şarkıcılıkta insanların pek ümidi yok. Enstruman çalmamıda severler dublaj yapmamın yanında. Müzik kulağım var. Bu nedenle müzik kulağı bazen dublaj yapmamda yararlı oluyor. Tonlamaları çok iyi yapabilmeme olanak sağlıyor.

Bilgisayar parçalarından anlarım ancak hayatımda hiç sistem toplamadım. Bunun için böyle kullanılmış parçaların bulunduğu, sistem toplama konusunda pratik yapabileceğim bir yere ihtiyacım var. :) Böylece daha hızlı sistem toplamaya, daha kusursuz toplamaya ve daha dikkatli olmaya alışabilirim.

Bu arada bana en cazip gelen dublaj işi sanırım. Böyle bir durumda biri anca dublajcılık yapar gibi. Ses konusunda hep dublaj öneriyorlar zaten. Şarkıcılıkta insanların pek ümidi yok.
İşe başladığınızda size zaten 1080Ti emanet edip bunla bilgisayar topla demeyecekler ki [emoji846] Ustayı izleye izleye öğrenirsiniz. Evde masaüstü bilgisayar varsa onda deneyim kazanabilirsiniz. RAM'leri söküp takın. İşlemciyi takmayı deneyin. Eliniz alışsın. Ben bilgisayar toplama videoları ve evdeki eski kasada yaptığım denemelerle kendi kendime bilgisayar montajı yapabilecek duruma geldim. Araştırmak her şeyin başında geliyor.

İşe başladığınızda size zaten 1080Ti emanet edip bunla bilgisayar topla demeyecekler ki [emoji846] Ustayı izleye izleye öğrenirsiniz. Evde masaüstü bilgisayar varsa onda deneyim kazanabilirsiniz. RAM'leri söküp takın. İşlemciyi takmayı deneyin. Eliniz alışsın. Ben bilgisayar toplama videoları ve evdeki eski kasada yaptığım denemelerle kendi kendime bilgisayar montajı yapabilecek duruma geldim. Araştırmak her şeyin başında geliyor.
İşlemci söküp takmayı, RAM söküp takmayı biliyorum zaten. Önemli olan Güç kaynağından çıkan kabloları doğru takmak. Bazen birbirine benzer kabloları yanlış yere takıp, güç verirsek kısa devreye yol açabilir. Birde bazı anakartların işlemci güç pin sayısı farklıymış sanırım. Ona göre güç kaynağıda seçmek biraz zor olacak.

İşlemci söküp takmayı, RAM söküp takmayı biliyorum zaten. Önemli olan Güç kaynağından çıkan kabloları doğru takmak. Bazen birbirine benzer kabloları yanlış yere takıp, güç verirsek kısa devreye yol açabilir. Birde bazı anakartların işlemci güç pin sayısı farklıymış sanırım. Ona göre güç kaynağıda seçmek biraz zor olacak.
Güç kaynağı seçimi çok sıkıntı olmaz. Güç kaynağını ben de başta sıkıntı ediyordum beceremem diye. Değiştirmem gerektiğinde yapabilmiştim. Yaparsınız ya.

Güç kaynağı seçimi çok sıkıntı olmaz. Güç kaynağını ben de başta sıkıntı ediyordum beceremem diye. Değiştirmem gerektiğinde yapabilmiştim. Yaparsınız ya.
Valla PC toplarken elime deri eldiven giyip, öyle işimi yaparım sanırım. Hemde temiz eldiven böyle fabrikasyon kokulu. Bir müşteriye sanki fabrikada toplanmış bir bilgisayar kadar temiz olabilmesi açısından. Hiç parmak izi vs. olmaması için ve statik elektrik kaçağı olmaması için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı