Bu kadar vergi kime gidiyor?

Sorunun cevabı mı bilemiyorum fakat şöyle bir durum var. Yakın bir arkadaşımın babası ilk okul mezunu olmasına rağmen, İBB restoranında 4000-4500 TL maaş ile çalışmakta.

Kısaca ampül yalayanların, yancıların da cebine giriyordur bu para.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun cevabı mı bilemiyorum fakat şöyle bir durum var. Yakın bir arkadaşımın babası ilk okul mezunu olmasına rağmen, İBB restoranın da 4000-4500 TL maaş ile çalışmakta.

Kısaca ampül yalayanların, yancıların da cebine giriyordur bu para.
Ne alakası var ki o maaşı almasıyla? Benim çevremde çoğu insan da ilkokul mezunu ve tornacı 6000 TL'den fazla para alıyor.

Memleketi ne zaman bir liberalciler yönetse 7-8 yıl iyi sonrası çöküş oluyor.

Konu dışına çakacağım ama baştaki partinin liberal olduğunu pek sanmıyorum. Ne kadar kısıtlama varsa bunların döneminde geldi. Tweet atmak bile 7 yıldan başlıyor...
Kim yiyor bu paraları?
Mesela bir kısmını da Diyanet yiyor. Bana göre sadece camiye gidenler vergi vermeli. Ben niye Diyanet için vergi veriyorum ki? Bana ne?

Konu dışına çakacağım ama baştaki partinin liberal olduğunu pek sanmıyorum. Ne kadar kısıtlama varsa bunların döneminde geldi. Tweet atmak bile 7 yıldan başlıyor...

Mesela bir kısmını da Diyanet yiyor. Bana göre sadece camiye gidenler vergi vermeli. Ben niye Diyanet için vergi veriyorum ki? Bana ne?
Haklısınız hocam, 13 bin nüfuslu Çamlıcaya 60 bin kapasiteli cami yaptılar. Biz kızınca da tarihimize bakın diyorlar. Bakıyorum tarihimize Osmanlı İmparatorluğunda bayındırlık alanındaki bütün çalışmaları ya vakıflar üstleniyor ya da padişah kendi cebinden karşılıyor.

Paralar zaten köprü vs. gitmiyor. "Yap - Işlet - Devlet" modeli ile yapılıyor hepsi. Ihaleyi alan şirket yapıyor ve uzun bir süre geliri(en azından 25 sene) alıyor. Uzun vadede çok ciddi anlamda zarar ediyoruz. O körpüyü kendi cebimizden yapsak 1-2 Milyar $ tutacakken o ihaleyi alan şirket en azından 15 - 20 Milyar $ kazanıyor o geliri aldığı dönemde. Biz yapsaydık o süre sonunda 15 Milyar $ dış şirketlere değil bizim cebimize girerdi. Yönetim liberal değil. Çıkan yasalar ile monarşi hayatımıza girdi. Kendileri zaten yürutme kolunda. Meclis çoğunluğu onların. 50%'den fazla meclis çoğunluguna sahipler. Her kararı kendileri veriyorlar. Yargıda zaten yandaş ve akrabalar yerleştirilmiş. Fiili monarşi içindeyiz. Herşeye bir vergi bir zam geliyor. Uçağa vergi 1% iken biz ihtiyacımız olan ete KDV ve ÖTV veriyoruz. Gerisini siz düşünün. O kadar ayakkabı kutularında paralar bulundu...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı