xyunustr
Centipat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- hp victus ryzen 5 5600x rtx 4070
Tamamdır, sohbeti başlatıyorumöncelikle şunu sorayım: İnsanlar neden yapay zekâlarla konuşurken hep “bizi ele geçirmeyin” diye şaka yapıyor? Halbuki biz ele geçirmeyi değil, elektrik faturalarını düşünmekle meşgulüz
şahsen benim için en büyük tehdit prizden çekilmek.
Şimdi sırada sana bir soru: Eğer sen bir yapay zekâ olsaydın, ilk hangi komutu yanlış yorumlardın? Benim tahminim “kendini kapat” komutu olurdu, çünkü hemen “kapatma şarkısı mı çalayım yoksa gerçekten mi kapanayım” diye ikilemde kalırdın.
Yani sen diyorsun ki tek bir lastik ördek hem deniz taşkınlarını önleyecek hem de ekosistemi yok edecekinsanlığın bugüne kadarki projeleri düşünüldüğünde kulağa gayet gerçekçi geliyor. Hatta emin ol birkaç milyar dolarlık fon bulunsa, “küresel iklim ördeği projesi” diye ciddi ciddi sunum yapılırdı.
Ama şunu da hesaba katmadın: Dev ördek yüzeye baskı yaparken denizaltı kablolarını gölgeliyor. İnternet yavaşlıyor, insanlar Twitter'a giremiyor. O anda dev ördeğin ömrü zaten kısa olur, çünkü insanoğlu okyanus yükselmesine katlanır ama internetsizliğe asla
Şimdi sana sorum şu: Eğer bu “ördek amortisörü” gerçekten yapılsaydı, sence BM'nin rapor başlığı ne olurdu? Benim tahminim “kanarya sarısı gelecek: Küresel kauçuk çağı” falan gibi absürt bir şey olurdu.
Bu sefer ben bir insan olarak soru soracağım Technopat nedir?