Bu para nereden geliyor?

O zaman mallar yerli değil gibi bir yorum yapmak yanlış oluyor öyle değil mi? Herkes biliyor doların küresel para birimi olduğunu. Türk Lirası değerli olsaydı sıkıntı çekmezdik.
Tasarımı başka bir yerde yapılıyor. Örneğin ABD'de tasarlanıp Çin'de üretilirse satılma cinsi dolar olur. Ama Çin kendisi üretirse ve sadece kendi ülkesinde satarsa Çin'in para birimiyle satılır.

Küresel para birimi dolar oldugu için.
Arkadaş cevabı vermiş.
O zaman mallar yerli değil gibi bir yorum yapmak yanlış oluyor öyle değil mi? Herkes biliyor doların küresel para birimi olduğunu. Türk Lirası değerli olsaydı sıkıntı çekmezdik.
Neden yanlış olsun . Benim demek istediğimi anlamadınız sanırım. Senin paran değer kaybettikçe ister euro ister yuanla al fark eden bişi olmıycak. Adamın ürettiği mal yine dolar bazında satılacak. Senin ülkene ithalatı yapıldığında sen yine 3 le 5 le çarpıcaksın alırken.

Arkadaşlar buradaki herkes lise, üniversite öğrencisi değil öncelikle burada anlaşalım. Senin için büyük gelen 3000-4000 TL belki de o adamın 3 günlük masrafıdır. Herkesin kazancı, gelir dağılımı, serveti bir değil. Bu yüzden başkalarının sistemlerine kafa yormayın. İyi sistem kullanmak da zenginlik belirtisi değildir. Sadece ben bu parayı sıkıntı yaşamadan bu alana harcayabilirimin göstergesidir.

Çalış, mesleğini eline. Maddi olarak ailenden özgürleş. Sen de ister kazandığın parayla 20K sistem al, araba al, ev al. Kim karışabilir? Senin paran, senin zevkin.

Babası asgari ücretle çalışıp, öğrenci kızı son model iPhone kullanan topluluk da var.

3-5 forumda PC toplayan yada 3,5 İphone görüp te tüm ükeye yayamazsınız onu. O 3-5 kişi doktor evladı, müteahhit çocuğu millet vekili oğlu da olabilir. Önemli olan gelir dağılımı ne kadar adaletli orası tartışışılır işzizlik %12 olmuş, batan batana. Genele bakmak lazım. Yoksa Venezuella'da da restorandan yemek yiyebilen insanlar hala var ama oranı ne?

İstatistiklerle konuşun yoksa havada kalır? Arkadaşın dediği gibi simit çayla ay sonu getirmeye çalışanların oranı yada kredi kartı borçlular oranına bakın! Bizim gördüğümüz kısıtlı.

İyi para kazanmanın yolu eğer aileden zengin değilseniz çok çalışmaktan ve karşınıza çıkan şansları değerlendirebilmekten geçiyor. Ortalama bir liseyi, üniversite bile denilemeyecek bir "eğitim" kurumunu bitirip sonrasında sadece bekleyerek istediğiniz şeylerin sizlere geleceğini zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz demektir. Aynı durumda olan milyonlarca rakibinize göre fark yaratacak ekstra bir şey yapmamışsanız hiçbir şansınız olmaz, iş verenler için ucuz iş gücü olarak kalırsınız. Bu dediğimi konu açan arkadaşımız da üstüne alınmasın, genelleme yapıyorum.

Bir şirkette iyi para kazanmak için, şirketin işine yarayacak fikir üretmeniz gerekiyor. Eğer şirketten ayrıldığınızda sadece kısa süreli bir "iş gücü" kaybı oluşturacak konumdaysanız asla istediğinizi elde edemezsiniz. Ayrılma durumunda rakip bir şirkete ya da başka alanlara sahip olduklarınızı aktarıp onları zor durumda bırakabilecek konumdaysanız işte ancak o zaman büyük paralar kazanırsınız. Şirketler, ayrılması durumunda bir şeyler kaybettirecek az sayıdaki kilit çalışanı dışında asla çok büyük paralar vermezler, büyük çoğunluğu oluşturan diğer çalışanlarını da asgari şartlarla çalıştırırlar.

Bu üstte yazdığım yol daha uzun, daha zor ve daha özveri isteyen yol. Daha kısa ve görece zahmetsiz sayılacak yol ise kendiniz için çalışıp, karşınıza çıkan iyi fırsatları değerlendirmekten geçiyor. Üstelik bunu ülke içine değil, yurt dışına ve dövizle yaparsanız daha da iyi olur çünkü hem daha değerli para birimleriyle kazancınız olur hem de aynı iş için kat kat daha yüksek miktarlar kazanırsınız.

Çalışan biri olarak benim gördüğüm para iki şekilde kazanılıyor. 1- Ticaret. 2- Hırsızlık. Türkiye'de bulunan zenginlere bakın ya hırsızlar ya iş adamı.

Binlerce TL'lık ticaretin muhasebesini yapıyorum. Allah'tan korkmasam her gün cebime 1000 TL atarım. 2 günde 2000 TL kazanmış olurum. Senin mantığına göre zengin oldum.

Çalışarak diyenleri alkışlıyorum fakat unutmamanız gereken bir durum var. Onuda nasıl anlatayım.

Bu video yeterli olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam görüntüyü bulamadım ama bu görüntünün öncesinde bir konuşma geçiyor.

"Etrafına bak Süpermen, bu evler, bu villalar, arabalar, yatlar hepsi mi temiz, hiç mi arak yok yani? Uyan Süpermen daha uçucan. "

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…