Bu yeni nesil neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Masalına inanmak zorunda mı kardeşim bu çocuklar. Onları zehirlemeyin bari bırak istediklerine inansınlar. Sizin ahlak kalıplarınıza uymak zorunda değiller. Ülkenin geleceği onlar.

Genelleme yapmanı önermem. Herkes sütten çıkmış ak kaşık değil ama herkes küfürbaz da değil.

Adem oğulları tüm insanlar için de geçerli. Tevrat' ya da diğer kitaplara bak Hz. Adem ilk insandır.
"Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Âdem) yaratacağım." demişti (Bakara, 2/30).
Adem= İnsan

Masalına inanmak zorunda mı kardeşim bu çocuklar. Onları zehirlemeyin bari bırak istediklerine inansınlar. Sizin ahlak kalıplarınıza uymak zorunda değiller. Ülkenin geleceği onlar.

Masaldan kastın gerçekler bu arada. Sanırım sen de onlardansın.

Gerçek dediğin şey asanın yılana dönüşmesi, ayın ortadan ikiye yarılması ve denizin bölünmesi mi? Onlardansın derken? Ben bir insanım memnun oldum.

Ben sizin gibilerle tartışmam çünkü hepiniz baskı altında yetiştiğiniz için korkuyorsunuz.

Ben sizin gibilerle tartışmam çünkü hepiniz baskı altında yetiştiğiniz için korkuyorsunuz.

Baskıyla alakası yok. Ben de sorguladım hatta inanmama noktasına bile geldim ancak kaynakları doğru düzgün araştırınca sonuca vardım.

Gerçek dediğin şey asanın yılana dönüşmesi, ayın ortadan ikiye yarılması ve denizin bölünmesi mi? Onlardansın derken? Ben bir insanım memnun oldum.

Sürekli bu tür şeyleri göstererek algı yaratıyorsunuz. Hayatınızda hiç mucize olmadı mı? Ve sırf bu tarz olaylar yüzünden dine inanmamak mantıksız kaçıyor.

Hocam bence bunun nedeni bu çocuklar internet çağında doğmuş ve her doğru ve yanlış bilgiye ulaşabiliyor ve internet çok doğru bir ortam olmadığı için etkileniyorlar.

Bu bizim için de geçerli, 1990 doğumlu içinde 2000 doğumlu içinde. Her nesil arasında farklılık oluşacaktır. Ateist ya da deist olabilirler. Buna kimse karışamaz. Ne sizi ilgilendirir ne de bizi. Ama gel gör ki insanlar bundan rahatsız oluyor. Nedeni ise; insanın ne yaptığı değil neye inandığına bakmanız.

Özet ile insanları hor görmeleri bunları yetiştiren nesilden kaynaklıdır. Annesi babası yeterli eğitimi vermez ise olacağı bu. Mesela, 10 yaşında yeğenim var. Gürültü yapınca adını söylemem yetiyor. Dışarıda çocuklar oluyor gürültü etmeyin diyorum, "Sana mı soracağız" diyor. Tamamen yetiştirilme tarzından kaynaklı.

Niye sorgulamasın?

Din geçmiş yüz yıllarda mantıklı idi. Bence tabii ki bu. Size göre değişlik gösterebilir. Mesela abdest almak. Temizlik için önemli. O zaman alınmış kararlar mantıklı olabilir. Ama benim görüşümce yaşadığım bu dönemde din, tüccarlıktır. Bunun nedeni de din tüccarlarıdır.

Sorgulamak iyidir. Sorgulayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben marjinalim ateist olmalıyım(!).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…