Bu yeni nesil neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı şekilde, Müslümanım dediği halde kuranı hayatı boyunca açıp okumamış, dini emirleri yerine getirmemiş, sorsan herkesten inançlı olduğunu belirten, Hristiyan, ateist gördüğünde "şu gavura bak" diye ithamlarda bulunan, Z kuşağı öncesi bir kitle var. Ne olacak bunların hali?

Hangi sebepten ötürü ateist, Müslüman, Hristiyan olduğunun hiçbir anlamı yok bence, karşısındakinin özgürlüğünü engellemesin yeterlidir.

Bu yeni nesil 2000 doğumluların dini sorguladığını düşünüp ateist olma çabalarını anlamıyorum. Böyle garip klişe sorularla aykırı olduklarını zannetmeleri buna bağlı olarak ateistlerin daha aklı başında olduklarını düşünüp inançlı kişilerin ise IQ seviyelerini düşük zannetmeleri, ateist gibi davranıp konuşmalarını o yönde yapmalarının nedeni sanırım kendilerini bu şekilde elit ve sıradan olmadıklarını kanıtlamak için. Bu konu hakkında ne diyorsunuz? Ne olacak bu yeni nesilin hali? Dini forum sitelerinde sorgulayan bir nesil yetişiyor ne diyorsunuz bu olaya?
Sen kendin zaten mükemmelsin canım. Geçen seçimde kime oy verdin?
Ona göre cevap vereyim.

Hocam ben şöyle düşünüyorum, en azından bir 20 yıl önceye kadar bilgiye bu kadar çabuk ulaşılmıyordu ve insanlar bir şeye kör kütük bağlanabiliyordu, bunu da işine gelen insanlar kullanabiliyordu, Z kuşağı dediğimiz kesimde bu din sömürüsünün farkına vardı, bu sömürüyü yapanların yüzünden Z kuşağı bu kadar şüpheci oldu din konusunda.
Yani yanlış anlamadıysam siyasetinde alakası var diyorsunuz, öyle mi?
Ekleme yapmak istiyorum. Bende Z neslindenim, ateistim. Ancak ben dinleri çok kafaya takan biri değilim, Ateist olmadan önce din mevzularını çok araştırdım. Kendime uygun görüşü bulunca o görüşü seçtim, hiç bir zaman birine inancından dolayı bir şey demedim. Yeri geldi İslam'ı savundum, çünkü o kadar cahil insan var ki İslam'ı bir ayet bulup o ayet şöyle diyerek çürütebileceklerini düşünüyorlar.
Zamanında bir arkadaşım vardı. Ben onla din falan tartışıyordum, mantıklı konuşmalar yapıp inançları tartışıyorduk. Ben o dönemler sizin dediğiniz gibi yeni Ateist olduğum için biraz önyargılı yaklaşıyordum Müslümanlara. Ancak o arkadaş ondan sonra "sözde" Ateist olup ergenlikten midir bilemiyorum, aptal aptal konuşup dinlerle dalga geçmeye başladı. Mesela "Allahını sj" gibi kelimeler söylediği için beni Ateistlerden soğuttu. Çoğu ergen böyle, Evrim nedir, İslam nedir araştırmadan bir kaç ayet bulup onları araştırınca sorgulamış zannediyorlar. Bir kısmı evet böyle, ancak bir kısmı da merakından araştırıyor öyle Ateist veya başka bir inanışa geçiyor. İnternet gerçekten Dünya'yı yok değiştirdi. Artık 12-14 yaş aralığında ki insanlar kendini diğer insanlardan farklı görüp aykırı olmak için dinden çıkıyorlar.
İşte bulunması zor bir şahıs, keşke hep böyle bireyler olsa.

Bir kere şunu söyleyeyim halife ne demek biliyor musun? Halife bir topluma gönderilen yönetici lider temsilci gibi anlama gelir eğer Hz. Adem ilk insan olsaydı nasıl Halife olurdu. Demek ki Adem bir insan topluluğuna gönderilmiş.

Bak sen kendin söylemişsin. Adem İbranice de İnsan demek, Hatta İbrani dili Sümer kökenli olduğu için Sümerliler de Türkler ile akraba olduğu için Adem sözcüğünün kökeni Ata'dan gelir. Türkçe'de ki Ata sözcüğü Sümerliler den İbranilere geçmiştir. Ve Adem insan demek. Ademoğlu derken insanlar dan söz ediyor. Hz. Adem ilk insan değildir. Evrim ve İslam çelişmez. Evrim Tanrı'nın yaratma şeklidir. Tanrı(Allah) canlıları evrim ile yaratmıştır. Hatta ilk evrim teorisini atanlardan biri de Müslümandır.
El-Cehiz adında bir Müslüman bilgin Kitab el-Hayavan adında bir evrim kitabı yazmıştır.
Kitapta el-Câhiz doğal çevrenin hayvanlar üzerindeki etkisinden söz etmiş ve bir evrim kuramı geliştirmişti. Çevrenin bir hayvanın hayatta kalma olasılığına etkilerini incelemiştir. Kitapta el-Cahiz besin zincirlerinden de, örneklerle, bahsetmiş ve böylece bu kavramdan bahseden ilk kişi olmuştur.[7]

Çevresel determinizmin ilk taraftarlarından olan el-Cahiz, çevre koşullarının belirli bir topluluğun bireylerinin fiziksel karakteristiklerini nasıl belirleyebileceğine de yer vermiş, anlatmıştır. İnsanların derilerindeki renk çeşitliliğinin, özellikle de siyahilerin, kökenini açıklamak için doğal seçilim ve çevresel determinizm kuramlarını kullanmıştır.

Kaynakça: El-Cahiz - Vikipedi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni nesilin sizin putlarınız yerine başka putların arayışına çıkması sizi neden bu kadar geriyor acaba. İster havalı olduğunu düşündüğü için inanmaz, ister başka şeylerden dolayı. Sırf sizin taptığınız putlara tapmıyorlar diye ne bu kuyruk acısı anlamış değilim :) Biz sana soruyor muyuz mesela neden sırf farklı ibadet ettiği, farklı putlara taptığı için başka insanları cehennemde yakacak bir kitaba inanıyorsun diye?

Boş konu, yine saçma bir genelleme.
Bence de. Genelleme zaten doğru değil. Bu hayatta sorgulama yapmak direkt bir şeye inanmaktan yeğdir. Kuşak çatışmalarını klasik hale geldi maalesef. Boomer'lar varsa terk edin burayı. Siz buraya ayak uyduramadınız, uydurana kadar da gelmeyin ! Sizin yüzünüzden başladı bu yenilik karşılığı ve geri kafalılık.

Bu yeni nesil 2000 doğumluların dini sorguladığını düşünüp ateist olma çabalarını anlamıyorum. Böyle garip klişe sorularla aykırı olduklarını zannetmeleri buna bağlı olarak ateistlerin daha aklı başında olduklarını düşünüp inançlı kişilerin ise IQ seviyelerini düşük zannetmeleri, ateist gibi davranıp konuşmalarını o yönde yapmalarının nedeni sanırım kendilerini bu şekilde elit ve sıradan olmadıklarını kanıtlamak için. Bu konu hakkında ne diyorsunuz? Ne olacak bu yeni nesilin hali? Dini forum sitelerinde sorgulayan bir nesil yetişiyor ne diyorsunuz bu olaya?
Bence gayet güzel hatta böyle devam etmeli. Çocukların en azından bir şey sorgulaması çok iyi bir şey. Ha tabii Ateist olanların %90'ı yeniden İslam'a yöneliyor o ayrı konu ama en azından sorguluyorlar bu güzel bir şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı