İkinci el olarak 2000-2200 TL arası 7 tercih edilebilir. Daha yüksek fiyatları hak ettiğini düşünmüyorum. Zaten ömrünün sonlarına yaklaştı iyice. Uygun fiyata bulunursa 8, 8 Plus veya X tercih edilebilir. Ama sıfır 8, 8 Plus veya X alınmaz. Nedeni ise sıfır 8 yerine daha ucuz ve güçlü SE 2 alınabilmesi, sıfır 8 Plus fiyatlarının civarına XR, bütçe artırılırsa 11 alınabilmesi, sıfır X alınmamasının nedeni ise sıfır cihaz bulunmadığı ve bulunan cihazların da fiyatlarının 11 ile yarıştığı için alınmaz.
Kabaca bakacak olursak ikinci el olarak en düşük uygun fiyata bulunursa 7 alınabilir. Sıfır olaraksa SE 2020’nin altına düşünmemesini öneririm.
Not: Ek olarak sizin yeriniz de olsam SE 2 alırdım. 11 ile arasın da çok fazla bir fark yok. Fark olarak ekran, gece modu, geniş açı ve biraz daha iyi pil performansı. Telefonla çok zaman geçirmediğim ve oyun oynamadığım için ben SE’yi tercih ettim pişman değilim. Ayrıca pil süresi de abartıldığı kadar kötü değil kullandığım süre zarfın da 6 saatin altın da ekran süresi almadım.