Bütün Siteleri Yasaklayıp Sadece İzin Verilenlere Girilmesini Sağlamak

Orhan Aydoğdu

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
Ben Pc'imde sadece belirli sitelere girilmesini istiyorum. Yani belirlediğim sitelerin dışında kimse başka siteye giremesin. Böyle bir program var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benden daha tecrübeli kardeşler var onlar bilgi verecektir ama ben bir yöntem hatırlıyorum. Kısaca şöyle tarif edeyim C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasorüne gideceksin içinde bulunan hosts dosyasına tıkla ve wordpad yada notepad ile aç kardeş. 127.0.0.1 localhost bunun altına açılmasını istemediğin sitenin adını yazacaksın. Her siteyi iki kere yazmalısın. Şöyle yani

Kod:
127.0.0.1 technpat.net
127.0.0.1 [URL="http://www.technopat.net"]w[/URL]ww.technopat net

Bir dene, umarım çözüm olur kardeşim.

Yukarıdaki adımları izleyebilirsin. Ayrıca daha garanti olmasını istersen, modemlerin arayüzlerinde Ebeveyn Kontrolü olur. Resimdeki gibi.

adszwm.gif

Modemin IP adresini tarayıcıya yazman gerek. Modemin arayüz IP'sini bulman için ise Başlat>Çalışıtır'a
Kod:
cmd
yazıyoruz. ''Varsayılan Ağ Geçidi'' modemimizin IP adresi.

Ip adresini yazınca kullanıcı adı şifre ile panele girebilirsiniz. Fabrika ayarlarında kullanıcı adı ve şifre modeminin altında yazar. Aslında IP adresi de alıtında yazar.

Modeminin bu özelliği varsa oradan istediğin sitelerin erişimini yasaklayıp, fabrika ayarlarında olan kullanıcı adı ve şifreyi kendine göre özelleştirip bu olayı garantiye alabilirsin.

Umarım yardımcı olmuştur. :)

Sen girdikten veya giremedikten sonra aynı oturum üzerinden istemediğin kişilerde senin gibi olacaktır :) O Yüzden 2 kullanıcı aç kendi belirlediğin oturuma filtre veya üstteki arkadaşın dediği gibi yöntem uygula.

Arkadaşlar bunları biliyorum da durum şu :

Bu modemden biz 4 kişi kullanıyoruz evde. Sadece istediğim sitelerin yasaklanması değil, bütün siteler yasaklanacak. Belirlediğim 2 site açık kalacak. Bir de modemden olmaz, nedeni 4 kullanıcıyız, diğer kullanıcıları etkiler. Yine de teşekkürler. Diğer önerileriniz ?

Bu işlemi yapabileceğiniz çok sayıda yazılım var.

Yöntem 1:

1. NetDog 6.1'i indirin ($24.99) ve kurun.
  2. NetDogAdmin.exe içinden "Block all, only can visit great website list" seçeneğini seçin.
  3. Şimdi istediğiniz siteleri "Great website list"e ekleyin.
  4. NetDog arka planda siteleri bloke edecektir. Sistem bütün tarayıcıları desteklemekte.

Yöntem 2:

1. K9 Web Protection'ı indirin (ücretsiz).
  2. WebSite Exclusions kısmına girin ve burada "URL Keywords" bölümüne "*" yazın.
  3. İzin vermek istediğiniz siteleri yönetim kısmından ekleyin.

Yöntem 3:

Comodo Internet Security Free sürümünü indirin (ücretsiz).
Firewall > Advanced > Network Security Policy > Global Rules kısmına girin.
Girebilmek istediğiniz siteler için bir Zone oluşturun.
Aşağıdaki değerlere sahip Global bir bloklama Zone'u oluşturun:

Action : BLOCK
Protocol :TCP
Direction : OUT

"Exclude" seçeneğinin seçildiğinden emin olun.

Source Address : ANY (Bu sizin bilgisayarınız)
Destination Address : İlk adımda oluşturmuş olduğunu Zone
Source Port : ANY
Destination Port : Port aralığı (Listeden HTTP'yi seçin)

Apply ve OK deyin. Şimdi bu kuralı listenin en üstüne sürükleyin.
Ayrıca Internet Explorer için uygulama kuralını kaldırmanız da gerekbilir.

Bu sistem ile sadece Zone'a koyduğunuz sitelere girilebilir. Listede olmayan hiçbir siteye girilemez.

Herkese çok teşekkürler Burak arkadaşımızın paylaştığı yazı yaradı. Tekrardan herkese teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı