Bütün uygulamalarda aynı şifreyi kullanmak

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Bildiğiniz gibi zaman zaman veri sızıntıları gibi olaylar oluyor ve sonucunda birçok kişinin şifresi bulunup hesapları ele geçirilebiliyor. Peki çok zor ve uzun bir şifre yapsak açığa çıkması mümkün olur mu? Çünkü benim gibi uğraşmak istemeyenler her hesabının şifresini aynı yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğiniz gibi zaman zaman veri sızıntıları gibi olaylar oluyor ve sonucunda birçok kişinin şifresi bulunup hesapları ele geçirilebiliyor. Peki çok zor ve uzun bir şifre yapsak açığa çıkması mümkün olur mu? Çünkü benim gibi uğraşmak istemeyenler her hesabının şifresini aynı yapıyor.

https://github.com/rootnorth/passgen
Bunu kullanıyorum. SHA-256 ile şifreliyor, dosyayla bir oynama olsa tüm verileri siliyor. Dosya taşınmasına, açılmasına karşı korumalı. İlkel bir yöntem ama ücretsiz.

Password Manager kullanmak bu kadar zor değil.
Bitwarden, Proton Pass, iCloud veya Google Password Manager gibi birçok PM varken bu konundan şikayet etmek bana mantıksız geliyor.

Kullanışlı değil abi bir kere her yerde farklı ve güçlü şifre kullanmak. Hatırlamıyorsun ki. Araya üçüncü parti bir şifre uygulaması sokmak da akıl karı değil, bu aksine saldırı yüzeyini artırıyor. 2FA şimdilik en ideal önlem gibi buna.

@ryzen 3600, şifre yöneticisi kullanın. 2FA tek başına yeterli değil. Buluta güvenmek istemiyorsanız yerel olarak çalıştırabilecekleriniz de var. Yine aklınızda tutmanız gereken tek bir şifre olacak, aynı zamanda farklı platformlardaki şifreleriniz farklı olacak. Ekstra bir uğraş falan da yok yani.

Yıl olmuş 2025 hala bir şifreyi her yerde kullananlar var. Kur Bitwarden ayrı ayrı şifreler oluştursun sana. Sonra bir yerde sızıntı oluyor diğer hesaplarınız da gidiyor.

@Lusadris sadece "Google Şifre Yöneticisi" namındaki tarayıcıya entegre hizmeti kullanıyorum. Lokalde böyle bir uygulamayı çalıştırmanın ayrı riskleri var. Tabii bir de eklentiler ve diğer üçüncü parti servisler tarayıcıya doğrudan entegre çözümler gibi stabil çalışmıyor.

Diğer problem bir hesaba sadece kendi cihazımdan girmiyorum, başka cihazlardan da girmem gerekebiliyor ve bu durumda "şifremi bilmem" gerekiyor. Rastgele üretilen karmaşık şifreleri zamanında denedim, kullandım, bana ayak bağı olmaktan başka işe yaramadı. Kullanışlılık ile güvenlik arasında bir denge kurmak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı