Büyük Valve teorisi nedir?

Flester

Centipat
Katılım
6 Ağustos 2022
Mesajlar
426
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Büyük Valve teorisi, bütün Valve oyunlarının aynı evrende geçtiğine inanılan bir teoridir. Son zamanlarda çok ilgimi çekti ancak yeterli bilgiyi bulamadım. Bu sebeple sizlere sormak istedim.
 
Mesela Dota'yı Eski Dünya, Half Life ve Portal'ı Gelecek Dünya, Team Fortress ve Counter Strike'ı Şimdinin Dünyası, L4D'i de Orta Dünya olarak düşünebiliriz. Belki Dota büyücüleri bazı büyü sakarlıkları yaparak kendilerini L4D'teki zombilere dönüştürdüler, sonra bu zombiler geri düzeldikten sonra yer ve üstünlük hakkında anlaşmazlıklar çıkıp TF ve CS senaryoları çıktı, sonrasında insanlar zombilere üstünlük kurup üstlerinde deneyler yaptıkları sırada zombiler yaklaşık bir insan formunda HL ve Portal'ın senaryolarını oluşturdular. Kafamdan geçen bu.
 
Sahi Borealis nerede peki?
Portal 2'de can simitinde "borealis" yazıyordu, aynı şekilde en son simiti gördüğümüz yerde olduğu tahmin ediliyor. Easter egg ama yine söyleyim dedim. Hikayenin devamı gelmeden sadece teori yapabiliriz ama teorileri daha çok seviyorum nedense. Hikayeyi ilerletselerdi onunla ilgili hikayeyi etkileyecek bir şey olacağını düşünüyorum. %100 gerçekliği yok ama buna bakabilirsin.
Epistle 3 - Combine OverWiki, the original Half-Life wiki and Portal wiki
1712460660547.png

1712460675726.png
 
Tüm oyunların tek evrende geçtiğini sanmıyorum.
 
Half-Life ve Portal'ı Borealis gemisi üzerinden konuşabiliriz ama L4D'de bu olayı hiç fark etmedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı